TAJKUNSKI HALLOWEN

TAJKUNSKI HALLOWEN

3. studenoga, 2012.

 

Piše: Saša Radović

Noć vještica ili Halloween (Hallowe’en) je noć uoči Svih svetih, 31. listopada. U davno vrijeme gasile su se vatre u ognjištima, vjerovalo se da mrtvi posljednji put dolaze na ovaj svijet. Bilo je to vrijeme raznih strahova i običaja. U noći vještica ljudi su postavljali izdubljene repe, cikle ili krumpir s upaljenom svijećom, da bi uplašili i otjerali griješne duše.

Običaji su ostali, ali novo vrijeme donijelo je nove strahove.

HRVATSKI STRAHOVI

 

U Hrvatskoj prevladavaju dva straha. 4.000.000 hrvatskih građana boji se sutrašnjice koja će uvijek biti gora od današnjice. Rub egzistencije dostignut je, može biti samo gore. Strah za golo preživljavanje svakim danom je veći.

Drugi najpopularniji strah u Hrvatskoj osjeća relativno malobrojna elita. Uz okosnicu od 262 prebogate obitelji Tuđmanovih ratnih i pretvorbenih profitera, vrti se nešto širi krug političkog miljea sa svojim satelitima i pobočnicima. Njihov strah svodi se samo i isključivo na opasnost od konfiskacije nezakonito stečene imovine. Naime, jedva 1% do 2% hrvatskih tajkuna pošteno je i zakonito steklo svoje milijune. Ostali su ih opljačkali! Ako su opljačkali i samo prvi milijun – sve ostalo nastalo na tome, također je opljačkano. Prostim jezikom naroda rečeno je: „Što se grbavo rodi, nikada se ne ispravi“.

Neupućeni čitatelji možda će se iznenaditi ovom konstatacijom, ali 1990. godine u Hrvatskoj je bilo samo nekoliko milijunaša, uglavnom povratnika iz inozemstva. Mogli su se nabrojati na prste.

Pogubna vizija o 200 bogatih obitelji koje će vladati Hrvatskom ostvarila se na najgori mogući način: krvavim ratnim profiterstvom i „zakonitim“ pretvorbama. Najveći problem bio je uništenje industrije i proizvodnje, jer golema većina tajkuna potječe iz krim miljea i nema ni stručnosti ni volje za rad. Jedina „proizvodnja“ koja se dogodila u Hrvatskoj neproizvodno je nicanje niza trgovačkih lanaca.

Panični strah hrvatskih tajkuna i ostale elite od vraćanja nezakonito stečene imovine pravom vlasniku, narodu – opravdan je iako su stvoreni jaki mehanizmi zaštite. Proizvedeni su zakoni s anticivilizacijskim normama koji štite ratne i pretvorbene profitere. Još jači bedem stvoren je „bratstvom i jedinstvom“ zbijene i kompaktne elite. Na čelu obrane crnog kapitala nalazi se nesmjenjivi Državni odvjetnik, Mladen Bajić, čovjek za sve stranke i sve modele vlasti. Kao i u svakoj kriminalnoj skupini optuženi su i izopćeni samo oni koji ne poštuju kodekse mafije (Sanader, Rončević, Polančec…).

Rješavanje straha 4.000.000 hrvatskih građana vrlo je teško. Osiromašeni puk  egzistencijalni problem može riješiti samo – vlastitim snagama! Bilo bi iluzorno čekati neko rješenje od izbora koji su još od 1990. godine bili lažni. Hrvatska ima 550.000 (neki tvrde da je i više!) lažnih glasača, pa se izbori svode na čistu formalnost. Cca 700 istih, opskurnih likova rotira se na vodećim funkcijama puna dva desetljeća u suglasju sa stranačkim dogovorima. Sukobi između stranaka samo su hinjene predstave za javnost. Hrvatski građani moraju probiti blokade zaštite povlaštenih, vratiti svoje resurse i sankcionirati ratne i pretvorbene zločince.

KUKURIKU ZACEMENTIRAO HRVATSKU U KRIMINALU

Rješavanje straha tajkuna moguće je samo odgađati – ali ozdravljenje je nemoguće bez teških lomova. Opljačkano se mora konfiscirati jer to nije samo materijalni problem nego poglavito – moralni. Društvo, odnosno država, ne može egzistirati u nepravdi i kriminalu. Hitlerova vlast nasilja i nepravde, kao ni suludo Pol Potovo bezakonje u Kambođi, nisu mogli egzistirati kao što ne može egzistirati ni Hrvatska. Razvijeni svijet i EU od nas traže uvođenje civilizacijskih normi:

 

Poglavlje 23. i 24.  Report EU komisije od 12.10.2012., završne rečenice.

Daljnji napori su potrebni za ugradnju legalnih okvira za oduzimanje i konfiskaciju imovine (koji su samo mrtvo slovo na papiru koji se zove Ustav). Misli se na organizirani kriminal iz privatizacije i pretvorbe kao i ratnog profiterstva.

 

Odgovor nove vlasti EU komisiji dokaz je o zaštiti crnog kapitala i iskazivanje nedostatka želje da se Hrvatska izvuče iz mreže kriminala, korupcije i nepotizma.. Taj odgovor jasno ukazuje i na kontinuitet međustranačkog suglasja HDZ-a i SDP-a:

Milanović, Miljenić, Linić… izjavili su da se neće baviti vješticama, odnosno ne žele se baviti oduzimanjem i procesuiranjem imovine stečene kriminalom i korupcijom u pretvorbi i privatizaciji. Bajić, najsigurniji zaštitnik ratnih i pretvorbenih profitera, HDZ-a i SDP-a – branit će tajkune svim raspoloživim sredstvima.

Kukuruku koalicija zacementirala je Hrvatsku u kriminalu.

 

Strah tajkuna ostaje i dalje bez obzira na ovakvu Milanovićevu potporu. Oteti milijuni – prokleti su! Strah će nestati tek nakon konfiskacije u predstojećoj u pobuni hrvatskog prekarijata (internacionalni naziv) višeslojne zajednice neizvjesnih i nezavidnih sudbina. Pokrenut će se bijesni mladi, žene, nezaposleni, skupljači plastičnih boca, umirovljenici… Tu su i podcijenjeni stručnjaci, obitelji kojima su krediti stvorili iluziju života u blagostanju, zaposlenici s niskim primanjima i mnoštvo drugih… Razlika prebogatih i siromašnih mora se smanjiti i to je povijesna neminovnost.

Tajkunski Helloween nema određen datum, ali nema sumnje da će se dogoditi. Bit će uzaludni kordoni policije i zaštitari na vratima vila.

Anno Domini MMXll. T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code