DVA ZORANOVA KNOCKDOWNA

DVA ZORANOVA KNOCKDOWNA

8. prosinca, 2013.

kolumna-opljackano-LN

Piše: Saša Radović

Ćirilica i homoseksualci na vrhu su prioriteta države Hrvatske. To su ujedno i najveći problemi vlade RH. O ćirilici se priča po kafićima, na TV i u tisku to je udarna tema. O pederima i lezbijkama vode se ozbiljne i dugotrajne polemike, mora li jedan homo partner nositi hlače, a drugi suknju – ili moraju biti jednako odjeveni? Ima još mnoštvo neriješenih detalja, tako da će dileme potrajati…

Bilo je ove godine još nekoliko ozbiljnih poteškoća kao što su Lex Perković i uhićenje Vidoševića, ali to smo već zaboravili. Štrajk u zdravstvu nikome više nije interesantan. Predugo traje i postaje dosadan.  O minornim, zapravo sporednim problemima  gospodarstva, proizvodnje, privrede, industrije, poljoprivrede i obrtništva, ne moramo razmišljati – o tome ne razmišlja ni vlada RH, a nema interesa ni u vječno praznim klupama hrvatske sabornice. Oporbeni HDZ priča bajke o nekakvom gospodarskom programu. Lažu, nemaju ništa, pokazali bi da imaju!  U Gornjem gradu vlada euforija! Dok Slavko Linić, zvani Harač, donosi milijarde iz Amerike ili iz tajnih inozemnih banaka – nema problema. A zatim ćemo prodati otoke, šume, more i rijeke… Najviše milijarda možemo izvući iz rijeka i bistrih potoka, voda će uskoro biti suho zlato. Živjet ćemo sretno i dugo!

Nažalost, sretno možemo živjeti – ali vrlo kratko! Imamo silni, moćni, pregolemi državni aparat koji proždire teške milijarde kao gladan pas. Uz hedonizam vlade, sabora i uz neracionalno velik broj od 577 jedinica lokalne uprave (županije, gradovi i općine), milijarde nestaju kao da ih nikad nije bilo. Uskoro će nam presušiti rijeke i potoci, a kao što je spomenuto, gospodarstvo nam je zadnja rupa na svirali – ništa ne proizvodimo!  Moralo je pući – i puklo je! Ministar Jovanović najavljuje rasap sistema. Ukrao je učiteljima božićnice i putne račune – jer više nema „soldi“. Nije učinio ni ono što bi ukazalo na neku savjest i suosjećajnost – mogao je vrli ministar izjaviti da će se i on odreći naplate svojih skupih putovanja. Ali, nije!

Što dalje? Vlada je potrošila dvije godine i umjesto Plana 21 prodavala nam je samo spinove, ideološke rascjepe i pesimizam. Prva potpredsjednica vlade (kojeg li izmišljenog naslova) Vesna euforično izjavljuje: „Uspjeli smo!“ – no čini se po svemu da smo uspjeli samo u prezaduživanju. Ostali smo bez proizvodnje, bez potrebnih radikalnih rezova, s 360.000 nezaposlenih!  BDP pada, nepovjerenje vladi ima 70% građana. Vlast prigovara HDZ-u za zaposlenja tisuća povlaštenih, nesposobnih stranačkih parazita – ali nije otpustila ni jednog tog nesposobnog parazita! Sindikati se bune, Sever viče vladi: „Otkaz, otkaz…“. Je li rješenje rekonstrukcija vlade? Ne, vodeća stranka (a ni oporbena!) nema relevantan kadar. Hoćemo li izvanredne izbore? Ne, zaboga!

 

IZVANREDNI IZBORI

Jedine realne solucije hrvatske vlasti su SDP i HDZ. Sve ostalo u stranačkom smislu je  šaka jada i ne može dobiti izbore. Od dva dokazana zla teško je izdvojiti – manje zlo! Dakle, totalno nesposobni SDP s bezobraznim Milanovićem ili kriminalni HDZ  s totalno nesposobnim Karamarkom. Dok SDP nudi samo svjetonazorske spinove, HDZ nudi jedino arhaičnu borbu protiv komunizma. HDZ-eu priležeća krajnja desnica također ne nudi ništa konkretno nego opet svjetonazorske principe.

Kakav izbor imamo? Nikakav! No, veliki Krleža je napisao: “Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda ne bu da nam nekak ne bu.“ Nešto mora biti. Možda je rješenje u volji naroda – u demokratskim referendumima!

 

DODIRLJIVA VLAST

Prvi knockdown Milanoviću dogodio se u srazu s Inicijativom „U ime obitelji“. Nakon prvog hrvatskog referenduma iniciranog od građana, Zoran je pao od  Željkinog krošea. Jedva se pridigao, ali dočekao ga je direkt Stožera za obranu hrvatskog Vukovara koji je skupio 650.000 potpisa za novi referendum. S poda ringa, još bez svijesti, premijer je izjavio: „ svi dobro čuju, dok sam ja predsjednik Vlade RH neće nikada proći …“ Može li grogirani predsjednik sa svojom ekipom manipulanata izigrati broj od 650.000?

Do konačnog knockouta arogantnog Zorana još ima vremena, ali tvrdoglavost i bezobzirnost ne valjaju ni u boksu ni u vlasti. Pokazalo se da iscrpljeni, osiromašeni i pasivni narod podiže glavu. Glave podižu i zaspali branitelji.

Iako je referendum Inicijative bio jalov, jer nije rezultirao nikakvim konkretnim rezultatom, pomogao je u razbijanju bezobzirnosti i egoističnosti Markovog trga u odnosu na hrvatski puk. Vlast naučena na nedodirljivost zbog zaštite policije i kordona specijalaca s dugim cijevima – prvi je puta osjetila svu svoju nesposobnost i DODIRLJIVOST. Pri tomu je sasvim svejedno što je taj Prvi građanski referendum bio zaogrnut nedemokratskim ozračjem. U backgroundu stajala je moćna i bogata klerikalna udruga Opus Dei, ali to nije bitan element. Cilj je ovaj puta opravdao sredstvo.

Drugi referendum čist je kao suza. Rade ga branitelji koji su stvorili Domovinu.

Prva mala gruda snijega kotrlja se niz planinu. Kad stigne u dolinu – bit će velika, velika…

Anno Domini MMXIII. T

 

12 komentara

Uskoči u raspravu
 1. data
  #1 data 16 prosinca, 2013, 14:58

  Autoritet zato ima Washington!
  Tako da, “gdje” Washington okom – Brusseles skokom … “gdje” Brusseles okom – Zagreb skokom. 🙂

  Europa je dakle – dobrostojeći američki protektorat, a Balkan, – lošestojeći europski protektorat.
  Stoga, ostavite se konačno ćorava posla sa Milanovićima, Bajićima, … nastavite niz.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. zen
  #2 zen 10 prosinca, 2013, 10:10

  Prisvajački kapitalizam nije uspio stvoriti slobodno tržište i očuvati ekonomski nacionalni suverenitet koji je po logici krađe završio ili završava u suverenitetu inozemnog kapitala. Ideja da ćemo u svojoj državi biti bogatiji, ignorirajući zakone stvaranja novih vrijednosti, doživjela je krah. U tom glavinjanju i posrtanju Tuđman je bar imao autoritet, makar i autoritarni, dok današnje protuđmanovske i antituđmanovske vođe nemaju ekvivalentni demokratski autoritet, koji bi razbaštinjeni narod uvjerio u neku privlačniju demagogiju općeg napretka

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. data
  #3 data 9 prosinca, 2013, 11:56

  Nisam Mladen, … peru vas paranojice.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Spinut
  #4 Spinut 9 prosinca, 2013, 09:41

  Mladene, što ti je Saša skrivio?

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Guest
  #5 Guest 8 prosinca, 2013, 23:53

  Branitelji su stvorili Domovinu, TEK onda, kad ih je Tuđman, prethodno okružen hr-udbašima, organizirao i, uz obilatu pomoć USA, vodio do kraja rata.

  Milanović će, kao bivši ulični tučar, izdržati ta dva knockdowna i uz pomoć NWO-a zauzdati uzjogunjene anarhiste.
  Otopiti će se vrlo brzo ta vaša “inicijalna grudva snijega”.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code