TAJANA VUKELIĆ PEIĆ I SRĐAN PEIĆ NASTUPAJU U SYDNEYU

TAJANA VUKELIĆ PEIĆ I SRĐAN PEIĆ NASTUPAJU U SYDNEYU

20. srpnja, 2014.

Tajana Vukelic Peic1

Hrvatski harfisti nastupaju u srpnju na 12. svjetskom harfističkom kongresu u Sydneyu

Svjetski harfistički kongres organizira se svake treće godine – ove godine održava se od 20. do 26. srpnja 2014. u Sydneyu  – službeni mu je naziv 12. World Harp Congress,  a hrvatsku predstavlja duo hrvatska harfistica Tajana Vukelić Peić i hornist Srđan Peić.

WHC  zapravo svaki put se organizira u drugom gradu diljem svijeta i zaista predstavlja prestižni i centralni događaj,  kako za struku, tako i za industriju koja prati ovaj glazbeni instrument.

Ovogodišnji kongres traje sedam dana, kad se na cjelodnevnim programima predstavljaju harfisti iz čitavog svijeta, bilo solo koncertima ili u komornim sastavima, pa i seminarima vodećih svjetskih pedagoga.

Eto ove godine na WHC-u 21. srpnja 2014. predstavit će se i hrvatska harfistica Tajana Vukelić Peić solistički i, komorno s hornistom Srđanom Peićem.

Zbog iskrenog odnosa prema razvoju i pokazljivosti harfističke glazbe u Hrvatskoj moramo biti ponosni na ovaj jedinstveni i dinamični duo u sastavu francuskog roga i harfe, koji iza sebe zaista ima brojne uspješne tuzemne nastupe, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu, a pri tomu spomenit ćemo pojedine: Bit fest Makedonija, Rio Harp Festival 2010., 2012. i 2014. godine,  Les Journees Internationales de la harpe 2011-Martinique, Gvadalupa, Guyane. 

Ivan Raos T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code