SVJETSKI TJEDAN SVEMIRA

SVJETSKI TJEDAN SVEMIRA

3. listopada, 2017.

 

 

World Space Week Asocijacija (WSWA) je najveća svjetska obrazovna organizacija povezana sa svemirom, pokrenuta od strane Ujedinjenih naroda i Vijeća za miroljubivo korištenje svemira (COPUOS) te Ureda za izvanzemaljske poslove (UN OOSA).

Svjetski tjedan svemira se obilježava svake godine od 4. – 10. listopada, a nacionalni koordinatori rade tijekom cijele godine i pomažu organizatorima događanja te koordiniraju aktivnosti povezane s obilježavanjem Svjetskog tjedna svemira. World Space Week Asocijacija ima nacionalne koordinatore u preko 80 država širom svijeta.

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane pojedince, udruge, škole, muzeje, knjižnice, fakultete i javne ustanove kao i tvrtke, znanstvene centre te medije da nam se pridruže u realizaciji ove manifestacije u Republici Hrvatskoj.

WSWA u suradnji sa UN OOSA određuje temu koja će se obrađivati cijele godine. Za 2017. godinu je preporučena tema „Istraživanje novih svjetova u svemiru“ (koja se ne mora strogo slijediti ukoliko entuzijasti ili organizacije nisu u mogućnosti istu temu i odraditi), a odnosi se na istraživanje drugih planeta, mjeseca, asteroida, novih svemirskih pojava kao i dubokog svemira – astronomijom, astrobiologijom, proučavanjem misije Novi Horizonti – New Horizons, rad tvrtke SpaceX, ostavština misije Cassini, rad ostalih svemirskih privatnih tvrtki kao i velikih nacionalnih svemirskih programa – Europske svemirske agencije, NASA-e, Roscosmosa, napredak Google Lunar Xprize natječaja i naših hrvatskih finalista okupljeni u Synergy Moon team, itd. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code