SVJEDOCI EKSPRESNOG SKIDANJA HRVATSKIH ZASTAVA I SPREMANJA U KANTE ZA SMEĆE

SVJEDOCI EKSPRESNOG SKIDANJA HRVATSKIH ZASTAVA I SPREMANJA U KANTE ZA SMEĆE

31. svibnja, 2020.

 

Članovi udruge ratnih veterana “Hrvatskoga domobrana” i povrede državnoga znamenja naumili su cijeli slučaj prijaviti policiji. Ako tako odluče članovi Izvršnoga odbora, Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj i njenu načelniku Nikoli Pešutu stavit će na raspolaganje snimljeni video-materijal s Kontrobe, kazao je zamjenik predsjednika udruge HD-a Ivan Vukušić.

Razočarani članovi sisačkoga “Hrvatskoga domobrana”: Saša Petrić, Josip Mijadžiković, Josip Mijatović, Iviva Krakar, Ive Vukušić (gornji red); Josip Križanovioć, Josip Preloščan, Branka Paripović, Mišo Vlahinić, Ankica Grubišić i Marko Lelas

Napisao: Franjo Dobrović

Da je Republika Hrvatska dobro ustrojena demokratska država, s kvalitetnim pravosuđem i jednakim mjerilima za sve, država bez korupcije u kojoj petnaest ministara ove tehničke Vlade ne postaju bivši, da ima predsjednika države kojem narod u zemlji i iseljenici diljem svijeta vjeruju, sisački se incidentni slučaj obilježbe Dana hrvatske državnsti ne bi mogao ni desiti. Podsjećamo, počasti poginulima za slobodu zemlje, njeno odvajanje od fašističke i genocidne Jugoslavije, odvijale su se polaganjem vijenaca i cvijeća, te paljenjem svijeća na 30. obljetnicu uspostave neovisnosti na groblju Viktorovcu i u gradskom središtu, na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Ekspresno odnošenje zastava

Po završetku drugoga dijela komemoriranja, zbio se, međutim, verbalni rat između komunalaca i članova Ogranka “Hrvatskoga domobrana”. Dok se još svi nazočni uglednici nisu razišli, domobrani i njihov tajnik Saša Petrić  usprotivili su se ekspresnom odnošenju državnih zastava, pa su zaposlenici “Komunalca” u prvi mah odustali. Vratili su se za pola sata i sve najupornije doslovce šokirali. Počeli su spremanjem zastava na kamionet s oznakom gradske tvrtke, ali i u crne plastične posude na kotačima koje služe za ulično hodajuće prikupljanje otpadaka?!

Razočarani Hrvatski domobrani

Osobito iz toga razloga, članovi udruge ratnih veterana “Hrvatskoga domobrana” i povrede državnoga znamenja naumili su cijeli slučaj prijaviti policiji. Ako tako odluče članovi Izvršnoga odbora, Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj i njenu načelniku Nikoli Pešutu stavit će na raspolaganje snimljeni video-materijal s Kontrobe, kazao je zamjenik predsjednika udruge HD-a Ivan Vukušić.

Razočarani članovi sisačkoga “Hrvatskoga domobrana”: Saša Petrić, Josip Mijadžiković, Josip Mijatović, Iviva Krakar, Ive Vukušić (gornji red); Josip Križanovioć, Josip Preloščan, Branka Paripović, Mišo Vlahinić, Ankica Grubišić i Marko Lelas. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code