ŠVICARKE I ČESI POBJEDNICI

ŠVICARKE I ČESI POBJEDNICI

16. travnja, 2018.
Print Friendly, PDF & Email

 

 


Na pobjedničko su se postolje utrke brdskog biciklizma Mitas 4 Islands zasluženo uspele Švicarke Cornelia Hug i Esther Süss. Njihov tim Swissgirls prvi je iz ženske kategorije ušao u cilj sve četiri etape utrke – na Krku, Rabu, Cresu i Lošinju.

Ukupni su pobjednici u muškoj kategoriji Česi Filip Adel i Michal Kanera. Njihov Mitas Team sve je etape završio na drugom mjestu dok su se na prvom mjestu u četiri etape izmijenila tri tima.

U ciljnu arenu današnje etape koja je krenula iz središta Malog Lošinja, a završila u Sunčanoj uvali, prva je stigla Češka sporitelna – Accolade 1, tj. češki vozači Matouš Ulman i Pavel Bound.

Najbolji hrvatski predstavnici Đani Simčić i Anthony Bilić koji čine Adrenalina Giant MTB Team, zauzeli su 14. mjesto.

Prvo mjesto domaći su natjecatelji Ivica Mesarić i Pavao Roset iz tima Husqvarna MTB osvojili u kategoriji Masters.

Posljednja etapa utrke, ona na Lošinju, bila je najkraća – imala je samo 40 kilometara, ali je bila tehnički najzahtjevnija. Natjecateljima je to bila posljednja prepreka koju su morali svladati kako bi dobili titulu „finisher“. Ona podrazumijeva da je biciklist u četiri dana kroz četiri etape u zadanom vremenu svladao 270 kilometara i preko 5000 metara visinskog uspona.

U ciljnoj areni svoj su ples sreće otplesale Brazilke Luciana Cox i Adriana Boccia koje čine Flower People Team. Djevojke koje voze cvijećem ukrašene bicikle i nose kacige s ticalima, neobične naočale i plašteve superjunakinja, mame osmijehe gdje god se pojave.

Kako bi se povećao broj takvih turista, izrađuje se masterplan za cikloturizam Malog Lošinja. Najavio je to Dalibor Cvitković, direktor Turističke zajednice Malog Lošinja, te dodao da se u realizaciju tog plana kreće već iduće godine. Njegovim bi ostvarenjem Mali Lošinj dobio biciklističke centre i staze što bi biciklistima iz hladnijih zemalja omogućilo cjelogodišnju pripremu za natjecanja.

Uz sportaše, biciklizmom se bavi i sve veći broj rekreativaca. To su uz turističke zajednice prepoznali i Valamar Riviera, Jadranka hoteli te Jadrolinija. Svi oni pružili su potporu održavanju utrke Mitas 4 Islands, trenutačno petoj po veličini u svijetu.

Osim što zahvaljujući sjajnoj organizaciji, raste ugled utrke u svijetu, Mitas 4 Islands mnogo čini u promociji Hrvatske kao odredišta za izvansezonski turizam, točnije njegov dio vezan uz sport, rekreaciju i zdravi stil života. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

<