SVI KOJI SE BUNE NA TO IMAJU PRAVO

SVI KOJI SE BUNE NA TO IMAJU PRAVO

5. ožujka, 2019.

 

 

Da nema pojedinih lokalnih televizija ili pak domoljubnih portala o stvaranju hrvatske države gotovo se i ne bi više ni znalo. Primjera radi, jedan notorni Pupovac, koji često nastupa rječnikom mržnje i netolerancije prema Hrvatima,  dosad je bio više u medijima (za ništa) od svih hrvatskih branitelja, obitelji stradalih i ranjenih i generala Hrvatske vojske

Nije i ne može biti slobode, ako svakodnevno pljuješ i bljuješ po pozdravu iz Domovinskog rata (!) „Za dom spremni“, a uzdižeš krvavu zvijezdu petokraku i pozdrav „Smrt fašizmu-sloboda narodu

Napisao> Mladen Pavković

U svojoj poruci dobro kažu novinari, odnosno Hrvatsko novinarsko društvo (HND) da “nema slobodnog društva bez slobodnih novinara“ te da su „sloboda novinarstva i sloboda govora ozbiljno ugrožene“.

To nažalost dobro osjećaju hrvatski branitelji, odnosno oni koji su stvarali slobodnu, samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu, prije svega u onom dijelu da je „sloboda govora ozbiljno ugrožena“.

Naime, kad ste čuli (ili čitali) da su u neku ozbiljniju tv ili radio emisiju na nacionalnoj razini  pozvali nekog od Junaka hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata koji je recimo pričao ili objašnjavao kako se ginulo od Vukovara, Škabrnje, Knina do Dubrovnika?

Ili, kako su nas srpski i ini četnici nazivali u vrijeme rata. Tada vjerujte nitko nas od njih nije zvao „hrvatskim braniteljima“ već isključivo – ustašama, što smo za Srbe, Crnogorce i bivše Jugoslavene (svaka čast iznimkama) još i danas.

Nemaju mandat

Sve do prije nekoliko godina, “ustaški“ pozdrav „Za dom spremni“, a koji je isključivo vezan uz sveti hrvatski obrambeni Domovinski rat, bio je koliko-toliko normalan i u medijima, kao što je normalno  da se pupovce  naziva tako kako ih se  i naziva.

Nu, nije normalno da pupovci neprestano budu sastavni dio vladajuće većine, tim prije jer za to im nitko nije dao mandat.

Ali je  normalno, za većinu hrvatskih medija, da se svako malo zaustave pupovci (čak i kad bježe prema wc-u) i da ih se pita za mišljenje, da im se „tura mikrofon pod njušku“, a da se ljude koji su stvarali hrvatsku državu na sve moguće načine zaobilazi.

Koga primjerice zanimaju konferencije za novinare čelnika Srpskog narodnog vijeća ili SDSS-a, osim „sedmu silu“?

Mnoge recimo zanima (a o tome ima vrlo malo u medijima) zbog čega se od strane hrvatske Vlade financiraju srpske Novosti i daju pozamašni honorari tamošnjim nazovi novinarima, od kojih jedan uz ostalo piše (drlja) da je dr. Franjo Tuđman „gradio ovu državu po uzoru na Francisca  Franca!“ (Novosti, 1. ožujka 2019.).  Drugi pak iz tog  pomozbog  biltena, u istom broju, koji se prodaje u nešto više primjeraka nego što cijelo uredništvo ima rodbine, osvrće se na „Ustašku Hrvatsku“, treći prenosi izjave nekih članova Kluba zastupnika SDSS-a da na HRT-u nema dovoljno sadržaje, odnosno emisija za manjine“ ala srpske, kao da ih ima „previše“ kad su u pitanju hrvatski branitelji i Domovinski rat.

Domoljubni portali

Ako je tko nezadovoljan medijima, i osjeća „neslobodu govora“,  onda su to prije svih ljudi koji su branili i obranili hrvatsku državu. Da nema pojedinih lokalnih televizija ili pak domoljubnih portala o stvaranju hrvatske države gotovo se i ne bi više ni znalo.

Primjera radi, jedan notorni Pupovac, koji često nastupa rječnikom mržnje i netolerancije prema Hrvatima,  dosad je bio više u medijima (za ništa) od svih hrvatskih branitelja, obitelji stradalih i ranjenih i generala Hrvatske vojske!

Je li to normalno?

Pa, naravno da nije, kao što i nije da se ratni zločinci u Vukovaru privode kao da idu na zabavu, (a većina medija o tome šuti!), a optuženi hrvatski branitelji u lisicama, okruženi specijalcima, kao da su oni, a ne srpski četnici srušili Vukovar ili Škabrnju.

Eto, i to je primjer kako u Hrvata većina medija i tzv. novinara nema slobodu „govora i pisanja“.

Oni novinari koji istinito i domoljubno pišu i pojavljuju se (tu i tamo) vrlo brzo dođu na margine, baš od tih (a nema gdje ih nema) koji se bune (svaka čast iznimkama) da se „novinarima brani da slobodno rade“.

Nije i ne može biti slobode, ako svakodnevno pljuješ i bljuješ po pozdravu iz Domovinskog rata (!) „Za dom spremni“, a uzdižeš krvavu zvijezdu petokraku i pozdrav „Smrt fašizmu-sloboda narodu“, koji je poglavito bio upotrebljavan kad su komunisti nakon II svjetskog rata ubijali, zatvarali i mučili sve što hrvatski diše.

Dakle, kad pojedini novinari javno protestiraju da „nemaju slobodu“ neka se sjete i one koje namjerno zaobilaze, marginaliziraju i pljuju, a koji su za razliku od njih (svaka čast iznimkama) – bili prvi kad je trebalo! T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. .FRANO
  #1 .FRANO 6 ožujka, 2019, 01:45

  POŠTOVANI GRAĐANI HRVATSKE I SVI ČITATELJI KOJI ME PRTATE S’BILOKOJEG STAJALČIŠTA ,KAO KRITIČARA ILI ONI KOJI ME HVALE I PRIZNAJU MOJE KOMENTARE KAO ISKRENE I DOBRO NAMJERNE, ALI UVIJEK POTKRIPLJNI NEOBORIVIM ARGUMENTIMA,PA SAM SE UOVOM MOM KOMENTARUM ,TIČUĆIM SE PAKRACA, KOJI SE ISTIČE KAO POČETAK STEPINČEVSKEM USTAŠPKO-KATOLIČKE OFENZIVE NEJGIVIH DELIJA,JA SE POZIVAM NA NAŠE BILTENE KAO ŠTO SU FERAL-TRIBUNE I HRVTASKA LJEVICA, KOJI SU U TO VRIJEME PISALI O DOGAĐANJIMA U VUKOVARU I KNJIGU DRAGE HEDFLA .PREMA TOME TO NE SMIJE KRŠITI NIKAKVE NORME O KOJIMA MI ŠALJU PRIJETNJU STEPINAČEVSKA HORADA SA FACEBOOKA.,A TAJ KOMENTART JE SLIJEDEĆI;
  POŠTOVANI GRAĐANI HRVATSKE SOCIJALISTIČKE ,SAMOUPRAVNE REPUBLIKE, NEDAJTE SE ZAVARATI OVIM MASOVNIM LAJANJEM STEPINČEVSKIH KATOLIKA, KOJI NAS SVAKODNEVNO ZAPLJUSKUJU SVOJIM LAJAČKIM AVAZIMA ,BILO U SABORU ILI PREKO JAVNIH GLASILA O NJIHOVOM ,TAKOZVANOM HEROJSTVU KOJEG SU POKAZALI U TUĐMAN-ŠUŠKOVOM VJERSKOM RATU, U KOJEM SU POKAZALI ,SVOJIM ZLOČINAČKIM ČINIMA ,DA SU PRAVI DINARSKI HAJDUCI , POTOMCI POKRŠTENIH BALIJA,SA DINARSKIH OSOJA I PRISOJA, O KOJIMA POVIJESAT GOVORI DA SU OD SVOG DOSELJENJA NA BALKANSKE PROSTORE ,UV IJEK U SLUŽBI CARSKIH I KARALJHEVSKIH ,KRŠĆANSKIH, FEUDALNIH DINASTIJA,ALI UVIJEK KAO TERORISTIČKA HORDA ,O ČEMU I JEDAN NAPIS GOVORI,KAO SENTENCIJA, U CRKVI GRADA JENE ,U NJEMAČKOJ,KOJI GLASI; DA NAS BOG SAČUVA KUGE ,GLADA ,RATA I OKRUTNIH HRVATA=.A TO NISU BILI HRVATI KAO NI OVI ,TUĐMAN -ŠUŠKOVI FALANGISTI, O KOJIMA PIŠEM U OVOM KOMENTARU. ONI SU POTOMCI POKRŠTENIH BALIJA,TAKO SU IH POVIJESNO OKVALIFICIRALI TURCI KADA SU OSVAJALI BALAKANSKE PROSTORE . PA NJIHOVO DIVLAJNJE ,ODNOSN O JAVNO LAJANJE KAKO SU ONI OSLOBODILI HRVATSKU ,ILI OBRANILI HRVTSKU OD SRPSKE AGESIJA ,JE NJIHOVA STEPINČEVSKA DAVOPRIJA, KOJA JE ISKLJUČIVO USMJERENA NA ŠIRENJE STEPINČEVSKE ,ONE KATOLIČKO-NACISTIČKO-KLERIKALNO-RASISTIČKE-MRŽNJE PROTIV SVAKOG DRUGOG I DRUGAČIJEG ,PREDSTVLJAJUĆI NAM VUKOVAR KAO SIMBOL ODBARANE HRVATSKE DRŽAVE, ONE TUĐMAN -ŠĆUŠKOVE SATRAPIJE GDJE SU MNOGI STEPINČEVSKI KATOLICI POLOŽILI SVOJ ŽIVOT ZA OBRANU. I TAJ VUKOVAR ISTIČU KAO POSEBNU TOČKU OBRANE OVE DANAŠNJE,REINKARNIRANE STEPINČEVSKE BOŽJE DRŽAVE ,TRAŽEĆI POSEBNO KAŽNJAVANJE,SKORO SVI TAMOŠNJIH SRBA ,JER SU BILI ,KAŽU ONI ,SVI POD KOMANDOM ČETNIKA I U NJIHOVOJ SLUŽBI. POSEBNO IM JE NA ZUBU PROFESOR .DR.PUPOVAC,JER JE SRBIN, A ČLAN JE SADAŠNJE VLADE I PREDSTAVNIK SRPSKE ,PREOSTALE I OSIROMAŠENE ZAJEDNICE ,KOJU JE OVA STEPINČEVSKA ,ZLOČINAČKA HOPRDA SVELA NA MINIMUM.PA UPOZORAVAM SVE MISLEĆE HRVATSAKE GRAĐANE DA SE NEDAJU ZAVESTI OVIM NASILNIM,SMIŠLJENIM OPTUŽBAMA NA RAČUN SRPSKE ZAJEDNICE I NJENOG PREDSATVNIKA U VALDI I SABORU ,POŠTOVANOG ,GOSPODINA PUPOVCA .HRVATSKA IMA SVOJE ZAKONE KOJIMA ĆE REGULIRATI ODNOSE I KAŽNJAVATI ,NE SAMO ZLOČINCE SA ONE TAMO SVETOSAVSKO-KRVOLOČNO-ČETNIČKE STRANE ,VEĆ I OVE NAŠE , STEPINČEVSKE HORDE RAZBOJNIKA

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Black Jack
  #2 Black Jack 5 ožujka, 2019, 15:27

  Kada su Srbijanci rehabilitirali Dražu Mihajlovića je bilo jasno da ce Četnici opet preobuci kapute i da ce njihove novinarska peta kolona dati sve od sebe da postanu najveći antifašisti na svijetu.
  Vrijeme je svih branitelja kamo to vodi?
  To smo već doživjeli kada su nas Četnici i partizani u udruzenome zločinačkom pothvatu trpali u stotine jama u Sloveniji!
  Ne Pise se našim djecama i Ženama dobro u takvom okruženju!

  Bolje spriječiti nego liječiti – da se ne ponovi tragedija!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Black Jack
  #3 Black Jack 5 ožujka, 2019, 15:18

  Zajebali smo tada kada smo preuzeli sve zakone zloćinacke sugoslavenske tvorevine SFRJ!
  Kao da nije bilo vremena kopirati zakone Švicarske ili njemacke ili bilo koje zapadne zemlje?
  Ne mi smo morali preuzeti zakone iz Beograda.
  Stoga nije Čudno da sada imamo partizansko četničku banana državu!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Black Jack
  #4 Black Jack 5 ožujka, 2019, 15:11

  Ako si novinar i pises da je Tito bio dobar i da su Hrvati ustaše onda ti to lopovi pretvorbe i privatizacije dobro financiraju.
  Komunisti su dok su drugi ginuli na bomisnici opljačkali društvenu imovinu i boje se naroda od kojega su opljačkali.
  Stoga od toga naroda treba napraviti ustaše i zločince.
  To je počelo time kada su $ugosloveni Mesić i račan predali ingerenciju nad domovinskom ratu u Haag.
  Lipo smo mogli sa amerikancima koji su nam pomogli u oslobadjanu zemlje od Četnika potpisati sporazum da ne prihvaćamo političku sud u haag-u, ali se to nije sviđalo lopovima p.i.p. jer se boje da bi Hrvati uz pomoć Amerike proveli lustraciju.
  Nakon obrambenoga domovinskog rata danas o tome raspravljati kakav su hosovci pozdrav koristili nema veze sa zdravom pameti!
  Treba samo tehnomeđere iz 90-tih locirati i otetu imovinu vratiti a onda najprije provesti stvarnu denacionalizaciju pa vidjeti sta ostane za privatizaciju.
  Ovako su $ugosloveni oteli društvenu imovinu koja je većinom oteta od hrvatskog naroda u doba komunističke vladavine.
  Neka oni seru o simbolima i pozdravima – mi se moramo koncentrirati na lopove koji su nama Hrvatima pokrali imovinu !

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code