SVE DOK SE BOSANSKE ULICE NE PRESELE OD OSIJEKA DO DUBROVNIKA

SVE DOK SE BOSANSKE ULICE NE PRESELE OD OSIJEKA DO DUBROVNIKA

18. veljače, 2014.

 

 

kolumna-opljackano-LN

Piše: Saša Radović

Kao što nam je vezu s Europom obilježila Ingrid Antičević Marinović  s  “Pipl mast trast as!“ – ministar Jovanović nas je svojom primitivnom i bahatom izjavom vratio na Balkan. Na pitanje je li mu neugodno u ovoj krizi voziti se automobilom od 700.000 kuna, smrknut i uvrijeđen, Jovanović izjavljuje: „Hoćete da dođem kočijom u ministarstvo ?“. Odgovor razložan i sukladan katarzi u kojoj se nalazi Hrvatska stigao je od sindikalistice Sanje Šprem: „Vozite se gradskim prijevozom, kao i svi ostali učitelji“.

 

Ne mora se naš vrli ministar voziti tramvajem, može i automobilom. Ima vrlo dobrih i dovoljno udobnih automobila za 100.000 kuna koji traju desetak godina i prelaze bez problema barem 200.000 kilometara. Ostatak od 600.000 kuna za višak konja, kože i elektronike u svom novom autu, Jovanović je mogao donirati pučkim kuhinjama.  

Ministrica Opačić dolila je ulje na vatru svojim dodatkom da vlada RH štedi na svim razinama. Nije ugodno kad vas netko tuče – ali kad vas tjera da k tomu pjevate i svirate klavir – previše je! Lijepoj, simpatičnoj i super sređenoj dami Milanki poneki mladić u pubertetu oprostio bi – ali što je sa svekolikim pukom? Za bezobraznu i glupu izjavu o štednji na svim razinama, četiri milijuna hrvatskih građana ministricu Opačić zauvijek smješta u ozračje prljave političke močvare.

 

POPULIZAM

Populizam! – viče premijer Zoran Milanović.

Tih 271.000.000 kuna (slovima; dvjestosedamdesetjedan milijun kuna) koliko stoji novi vozni park od 1581 automobila ne bi spasilo proračun. Novi luksuzni automobili potrebni su za učinkovit rad. Posebice je važno da tih jedanaest automobila od 1581 kupljenih, od kojih svaki stoji oko 700.000 kuna, budu udobni, da im sjedala budu grijana i da desetak zvučnika producira kvalitetan zvuk. Ministri to zaslužuju, mnogo rade! S obzirom na to da premijer voli vikende provoditi u skupim skijalištima s porodicom, vozačem i s ekipom tjelohranitelja, trebalo bi nabavu novog voznog parka proširiti i iskoristiti za promidžbu turizma. Uz narudžbu 1581 vozila koje će građane stajati čak 271 milijun kuna možemo nabaviti i jedan autobus s gumama za snijeg. Na bokovima autobusa mogu biti velike slike ministra turizma Darka Lorencina i slogan: „Jeftin provod na Jadranu“.

Populizam! – ponavlja opet premijer Zoran Milanović. Što bi za proračun značilo smanjivanje plaća ministara? Ništa! Samo 15 ministara! Zar je za tako težak rad previše 20.000 kuna (najviša ministarska plaća je 22.214,99 kuna, a najniža 16.305, 68 kuna)?

Zaboravlja premijer one debele dodatke (NO, Povjerenstva, putovanja, odvojeni život i dr.) i kraljevske privilegije. Te sitnice daleko nadilaze plaće.

I jedna rečenica koja ne paše uz ovaj tekst – Novi talijanski premijer Matteo Renzi došao je na sjednicu sam u svom vlastitom automobilu i bez vozača!!!

Zaboravimo Italiju, vratimo se na Balkanski poluotok. Šala često može prijeći u sarkazam ili čak u užas. Dok gledamo i slušamo raskalašenu balkansku bahatost Jovanovića, glupost Opačićke ili aroganciju Milanovića, zamislimo hipotetički referendum:

– Biste li zapalili 1581 vozilo koje je vrhuška sebi kupila našim novcem u ovom kriznom vremenu?

Znam što bih ja odgovorio, a siguran sam i što bi odgovorio svaki pošteni građanin ove zemlje. Da, bila bi to velika šteta, bacili bi 271 milijun u vatru – a naši dužnosnici morali bi koristiti javni prijevoz. Bilo bi im teže doći na Gornji grad, pa bi nekoliko ministara kasnilo, a sabornica koja je i inače prazna – bila bi još praznija. No, to primarno ne bi moralo biti loše – manje „rada“  ministara i zastupnika – vjerojatno manja šteta za državu Hrvatsku.

 

AUTOMOBILI SU KAP U MORU

Uz stotine bačenih milijuna (ili ubačenih u privatne džepove) ovi „populistični“ preskupi, luksuzni automobili ipak su kap u moru opće nepravde koja hara Hrvatskom. Vodi se teški rovovski rat, iskonska borba između dobra i zla. Zli novinari kao osice napadaju svaki dan novim aferama, a dobra vlada RH potpomognuta DORH-om odbija sve napade. Zataškavaju se afere, čepe se rupe, policija, DORH i USKOK varaju puk pričama „DA ISTRAGA TRAJE…“

Merzelica radi na svome radnom mjestu županice iako joj je pravo mjesto u Remetincu, isto tako i župan Flego, pa zatim respektabilan broj raznih Kalmeta, Kalema, Jakovčića… Tu je i Linić koji „oprašta“ silne porezne milijune kome hoće, pa njegov drug i kompanjon u pokušaju drpa hotela Živogošće, Veljko Ostojić, pa mnoštvo, brdo, gomila pretvorbenih profitera… U brutalnu milijunsku igru zli novinari guraju predsjednika uprave HBOR-a, Antona Kovačeva, za beskrajno sumnjiv, da ne kažemo kriminalni kredit tvrtki Facta Vera u vlasništvu obitelji Branka Šegona. Zatim tu je i podla istarska priča (s Jakovčićem) o 13 opranih milijuna, o otkupu propalog biznisa maslinara okupljenih oko uljare “San Lorenzo”. Kovačev bi morao „odsjediti“ i za odobrenje Ninoslavu Paviću 11,5 milijuna kuna uz subvencionirane kamate od 2,8% Hrvatske banke za obnovu i razvoj. Na već višestruko opterećenu zgradu EPH u Koranskoj, HBOR se upisuje u sedmom hipotekarnom redu, a dodatno se osigurao založnim pravom na brend ‘Doktor u kući’.

 

VRZINO KOLO

Novinari povlače po tisku i po portalima Ivicu Cetinu, bivšeg pomoćnika načelnika Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Ravnateljstvu policije – glavnog čovjeka u MUP-u zaduženog za porezne prijevare. Ivica i Toni Šegon (sin Branka) suvlasnici su luksuzne vile od pet etaža s bazenom, udaljene samo nekoliko metara od mora u korčulanskoj uvali Zubaća Vala.

Ivica Cetina prešao je prije par mjeseci u ministarstvo kod Linića i radi u Poreznoj upravi na otkrivanju poreznih prijevara. Koloplet, vrzino kolo, mreža…

Zli novinari pitaju se kako je mali Ivica radom u policiji zaradio dovoljno kuna za luksuznu vilu s bazenom? Uzalud pitaju, Mladen Bajić ne daje odgovore na takva glupa pitanja.

 

SMRT U REMETINCU

Na kraju ove sage ili površnog izvješća s crnog obzora naše svakidašnjice – treba spomenuti smrt Ferdinanda Jukića u zatvoru u Remetincu. Bivši vlasnik i direktor Badela bio je osuđen na godinu dana zatvora zbog prodaje „na crno“ viškova alkohola. Jukić je bio i trgovac oružjem, te suradnik tajnih službi. Prije nekoliko godina na HTV-u izjavio ja da čuva dokumentaciju o transakcijama s tajnih računa namijenjenih obrani Hrvatske, te pisanu zapovijed da se u opkoljeni Vukovar ne šalje oružje.

U pretpostavku da je Jukiću zatajilo srce i da je umro u snu, mnogi ne vjeruju zbog spomenute dokumentacije. No ta dokumentacija ne može biti razlog njegove eventualne nasilne smrti!

Mnoštvo dokumenata o transakcijama s tajnih računa namijenjenih obrani Hrvatske, kao i nepobitnih dokaza o istom poznato je, pa čak i javno objavljeno. Zločine ratnog profiterstva i pljačku novca iz dijaspore namijenjenog za obranu Domovine – hrvatska vlast i DORH skrivali su kao zmija noge. Nikada ti zločini nisu procesuirani (iako nema zastare). Enormno bogati ratni profiteri u Hrvatskoj zaštićena su „divljač“ – tako da je Jukićeva dokumentacija bezvrijedna i sasvim sigurno nije razlog njegove smrti. Izuzetak – nepravomoćnu presudu Sanaderu kao jedinom hrvatskom ratnom profiteru – ne može se tretirati u ovom kontekstu.

Veljača 2014. prolazi, sutra i prekosutra zli novinari otvorit će novu kutiju s pokvarenim voćem. A Gornjogradska razmažena, bogata i bahata elita pokušavat će tu kutiju – zatvoriti. Sve dok se bosanske ulice ne presele od Osijeka do Dubrovnika.

Anno Domini MMXIV./XII. T

 

11 komentara

Uskoči u raspravu
 1. data
  #1 data 8 ožujka, 2014, 09:23

  Ukratko, to se zove: “Strategija kontroliranog kaosa” Novog svjetskog poretka (NWO).
  Stoga, uzaludna su, ovdje (i šire), sva ova naša jalova laprdanja.

  :)))

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Guest
  #2 Guest 22 veljače, 2014, 09:14

  Nikada se “ovo” neće preseliti “od Osjeka do Dubrovnika” … nikakda … koliko god “to” autor ovog članka (možda) priželjkivao.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Guest
  #3 Guest 18 veljače, 2014, 21:25

  Da, hrvatske zombije se više, s ničim, ne može pokrenuti.
  Puk je mrtav-umoran, od svega i svačega kroz ove protekle 23 godine.
  Opće tupilo i stupor, … pravi protektorat/kolonoja NWO-a.
  Eto, ni s limuzinama od 700.000 kuna ne mogu više isprovocirati puk.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code