ŠVALJEK ODBILA PONUDU MRAK-TARITAŠ DA BUDE NJENA ZAMJENICA

ŠVALJEK ODBILA PONUDU MRAK-TARITAŠ DA BUDE NJENA ZAMJENICA

18. veljače, 2017.

 

 

Ankete pokazuju da velik dio biračkog tijela SDP-a namjerava glasati za mene. U situaciji u kojoj SDP već jest ili tek namjerava podržati kandidatkinju druge stranke, HNS-a, dio SDP-ovih birača koji će glasati za mene bit će samo veći. Ne vidim razloga zašto bi tradicionalni glasači SDP-a glasali za potpredsjednicu HNS-a“, rekla je Švaljek.

Napisala: Jana Peršić

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Sandra Švaljek u subotu 18. veljače je komentirala pisanje medija prema kojima ujedinjena oporba protiv aktualnog gradonačelnika Milana Bandića nudi Sandri Švaljek mjesto zamjenice gradonačelnice.

Ponuda koja je išla preko medija pokazuje da se HNS toliko zanio u podjeli fotelja pa je usput i meni ponudio jednu, ali nisu shvatili da ja nisam iz tog filma. Jasno kažem: klijentelizmu u Zagrebu na kraj može stati samo nestranačka i nezavisna kandidatkinja kao jedina prava oporba Milanu Bandiću“, rekla je Sandra Švaljek.

Nezavisna i nestranačka osoba

Na pitanje ako bi morala izabrati između Milana Bandića i Anke Mrak Taritaš, odgovorila je:

Nema izbora. Ja sam ta kandidatkinja i ja pobjeđujem. Nezavisna sam i nestranačka osoba, nikome nisam dužna i idem pobijediti“, rekla je Švaljek.

Na pitanje što ako SDP podrži Anku Mrak Taritaš, Švaljek je odgovorila:

Ankete pokazuju da velik dio biračkog tijela SDP-a namjerava glasati za mene. U situaciji u kojoj SDP već jest ili tek namjerava podržati kandidatkinju druge stranke, HNS-a, dio SDP-ovih birača koji će glasati za mene bit će samo veći. Ne vidim razloga zašto bi tradicionalni glasači SDP-a glasali za potpredsjednicu HNS-a“, rekla je Švaljek.

Na pitanje očekuje li podršku HDZ-a, Švaljek je odgovorila:

Očekujem podršku građana. Nema razgovora u tom smjeru jer samo nestranački kandidat građanima može ponuditi nešto novo na ovim izborima. Milan Bandić je u ovih 17 godina potrošio vrtoglavih 25 milijardi eura. To je ogroman novac, a vidimo da su rezultati izrazito slabi. Kad pitam građane čega se sjećaju da je Milan Bandić napravio, koji veliki projekt pamte, što je riješeno, ne mogu se sjetiti ničega osim fontana. Gdje je taj novac“, rekla je Sandra Švaljek i dodala da osim 25 potrošenih milijardi, Zagrepčane je Milan Bandić za budućnost već zadužio za dodatnih 12,5 milijardi eura.

Navela je da joj je u kampanji najdraže druženje s ljudima i u kontaktu s njima se najviše osjeti ono što ih tišti – grad je devastiran, infrastruktura je loša kao što je očajna i prometna povezanost. Na Trešnjevci, ali i diljem grada lokali su zatvoreni i zamaskirani plakatima.

To je nevjerojatno neiskorišten potencijal za razvoj grada koji propada i to se mora riješiti“, rekla je Švaljek.

Posjete Trnju i Tršnjevci

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Sandra Švaljek, u petak 17. veljače, održala je treću tribinu s građanima, ovaj put na Trnju u Mjesnom odboru „Staro Trnje“. Na tribini su uz nju bili ugledna urbanistica i arhitektica Tea Horvat i nezavisni vijećnik u Gradskoj četvrti Trnje Krešimir Končić.

Urbanistički problemi najviše muče Trnjane. Hoće li se nakon 50 godina napokon napraviti koridor Prisavlje, hoće li se na Savici graditi Crkva u parku ili na drugoj lokaciji, koliko se vrtića ili domova za umirovljenike moglo sagraditi umjesto fontana samo da je gradska uprava pitala Trnjane što im treba, bile su neke od tema o kojima se govorilo na tribini.

Vijećnik u Gradskoj četvrti Trnje Pero Kovačević postavio je konkretno pitanje Sandri Švaljek i urbanistici Tei Horvat:

Koji je stav struke o gradnji poslovnog nebodera Atlantic grupe od devet nadzemnih katova i četiri podzemna na južnoj strani Vrbika na Vukovarskoj cesti? Znamo da je Vukovarska zakrčena, Vrbik je prometni čep i gradnja takve poslovne zgrade građanima nije prihvatljiva“, rekao je Kovačević.

Grad je tu da pomiri javni i privatni interes pri čemu javni treba sačuvati, a privatni ne smije biti nametnut“, rekla je Sandra Švaljek.

Upoznata sam s tom pričom, to je južni prostor Vrbika uz Goethe institut. Taj prostor je urbanistički završen i ondje se deveterokatnica ne bi smjela dogoditi. Grad se tako ne smije razvijati. Gradski zavod za planiranje nekada je bio glavna institucija za planiranje u državi dok ga nisu rasformirali. Struci moramo vratiti dignitet“, rekla je Tea Horvat.

Trnjanka Valerija Hotko pitala je što će biti s montažnom školom „Jure Kaštelana“ i Domom zdravlja na Krugama koji se nisu obnavljali i u stanju su poluraspadanja. Hoće li nova gradonačelnica Sandra Švaljek obnoviti one objekte koje Milan Bandić sustavno zaboravlja obnoviti unatoč traženjima građana?

U 21. stoljeću pitanje obnove škole i Doma zdravlja uopće ne bi trebalo biti pitanje. To Grad mora riješiti prema definiciji. Uz izgradnju ulice Prisavlje te Šarengradske, škole, vrtići i domovi zdravlja bit će prioritet nove gradske uprave jer moramo zadržati ljude u Zagrebu, ponuditi im perspektivu – radna mjesta. Sramotno je da je imovina ljudi na Prisavlju imobilizirana 50 godina jer se još nije izgradila cesta koja je ucrtana u Prostorni plan još 1965.“, rekla je Sandra Švaljek.

Oko gradnje crkve na Savici, Sandra Švaljek je rekla:

Trnje treba crkvu, ali treba započeti davno najavljenu gradnju Crkve Krista Kralja. A na Savici treba poštovati volju građana. Park mora ostati zelena zona, a crkvu treba graditi na drugoj lokaciji,“ rekla je Sandra Švaljek.

Trnjanin Srećko Šuk pitao je što će biti s projektom Zagreb na Savi.

Trnje je nekada bio korzo, šetnica uz Savu. Možemo li se nadati tome?“

Zeleni pojas uz Savu takav treba i ostati, treba napraviti više mostova za pješake i bicikliste. Grad će na Savu doći kad se obje obale bolje povežu, odnosno zbliže, a zona mora biti sportsko-rekreacijska“, rekla je Švaljek.

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Sandra Švaljek je u subotu ujutro, 18. veljače, posjetila je tržnicu na Trešnjevci i družila se s građanima. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code