SVAĐA KIĆE SLABINCA  I NIKE BULIĆA

SVAĐA KIĆE SLABINCA I NIKE BULIĆA

7. listopada, 2012.

 

2e2bd23d287fa46e42f97e2a0df6efe4 700x550

Zbog Nikine pjesme „Mili Bože“

Piše: Dražen Stjepandić

Izgubljena fotelja šefa Hrvatske turističke zajednice nije jedina neugodnost koja se proteklih dana dogodila Niki Buliću. Posvađao se i s Kićom Slabincem.

Uz dobro poznatu priču o smjeni na čelu HTZ-a, gdje nije uspio dobiti i četvrti uzastopni mandat, došlo je do komplikacija i na području  hobija i zanimacije.

Nekadašnji ministar turizma i ravnatelj HTZ-a, u tri četverogodišnjamandata,  u slobdono vrijeme bavi se pisanjem i skladanjem pjesama. Njegovu skladbu “Mili Bože” , za koju potpisuje tekst i glazbu, a aranžman Andrej Baša, snimio je Krunoslav Kićo Slabinac i svega nekoliko dana  nakon što je skladba promovirana došlo je do žestoke svađe između pjevača i skladatelja.

JEDNA PJESMA ZA DVA DISKOGRAFA

Kićo je ekskluzivac “Croatia recordsa”, nedavno je od te diskografske kuće dobio i kretit, a Niko Bulić je objavu skladbe dozvolio konkurentskom „Hit recordsu“. Zato su su Kići zaprijetili iz Croatia recordsa i došlo je do izmjene uvredljivih SMS-ova između legendarnog pjevača i bivšeg ministra.   Iz povjerljivih izvora doznali smo da se dva ozbiljna gospodina jedan prema drugom nisu ponijeli gospodski i da je Niko Bulić popustio tek kad je Kićo zaprijertio da će sve iznijeti u javnost.

U međuvremenu, kad je postalo jasno da to nije Kićino maslo,  predsjednik uprave „Croatia recordsa“ ponudio i bolje uvjete, pa se sada  ćini da će skladbu „Mili Bože“ u izvedbi Kiće Slabincana na kraju objaviti samo diskografska kuća iz Dubrave, dok će etiketa Miroslava Rusa ostati kratkih rukava.

“Hit records” je 2007. Niki Buliću objavio album “Stranice ljeta” na kojem njegove skladbe izvode: Oliver Dragojević, Tereza Kesovija, Ibrica Jusić, Ivo Pattiera, Mladen Grdović, klapa „Ragusa“, klapa Maestral i Najbolji hrvatski tamburaši. Promocija je bila u zagrebačkom Multimedijalnom centru, a tom prigodom Niko Bulić je izašao na pozornicu i zapjevao je s Terezom Kesovijom. Donedavni čelni čovjek Hrvatske turističke zajednice, tada je  izjavio kako je cijela njegova obitelj bila vezana uz glazbu.

“Moja je majka pjevala kao slavuj, a otac je bio odličan plesač. Ujaci su izvrsno svirali harmoniku, a moj stariji brat Mirko već je 30 godina glazbeni voditelj klape Maestral. Ja sam za školskih i studentskih dana pjevao i plesao u folklornom ansamblu Linđo. Iako nisam notno pismen, kad god bih pisao pjesme melodija bi živjela u meni. Prvu pjesmu koja se zvala ‘Prošlo je sve’ uglazbio sam još 1972. i tada ju je pjevao član klape Maestral Željko Njinić. I prvu objavljenju pjesmu ‘Serenade’ pjevala je ta klapa, a kasnije ju je s njima pjevala i Tereza Kesovija”, kazao je Bulić u razgovoru za Nacional nekoliko mjeseci nakon izlaska njegovog skladateljskog albuma.

STRANICE LJETA

Niko Bulić je surađivao s Đelom Jusićem i Stipicom Kalogjerom, a ideju za prvi autorski album dobio je, kako je rekao, u glazbenom studiju Dražena Žanka.

Oko notnih zapisa pomogao mu je brat Mirko, a kad je napravio demo snimke pojedinačno je zvao pjevače. Želio je samo najbolje kako je govorio. Godinu dana nakon snimanja demo snimki izašao je prvi skladateljski album Nike Bulića.

‘Na “Stranicama ljeta” jednu kompoziciju otpjevao je i sam Bulić, no poručio je da se više neće upuštati u to: “Svatko treba raditi ono što zna. Moje pjesme u izvedbi Olivera, Tereze, Ibrice i drugih, a u obradi Nikše Bratoša, Remija Kazinotija i drugih zvuče bolje nego kada ih pjevam ja. Ipak to ne znači da ih u dobrom društvu ja neću rado otpjevati.“  

Iste te 2008. na Splitskom festivalu Tereza Kesovija je izvela skladbu „Serenada Splitu”, skladatelja Nike Bulića, dok je ove godine na „Dubrovnik karnevalfestu 2012“ skladbu „Na kantunu“ izvela klapa Ragusa.  

Niko Bulić je isticao da je glazba sastavni dio njegovog posla još odkada se kao mladić zaposlio u hotelu Croatia u Cavtatu gdje započeo svoju bogatu poslovnu karijeru. S klapama je izlazio na pozornicu, a posebno je znao zapjevati ako bi mu klape ili tamburtaši prišli za stol.

Koliko mu je ovih dana do pjesme, nakon što ga je na poslu gdje je mislio dočekati mirovinu, zamijenila mlada Zadranka Meri Matešić, a uz to dodatnu gorčinu su dale Kićine SMS poruke, nije nam poznato. T

4 komentara

Uskoči u raspravu
  1. gaga
    #1 gaga 9 listopada, 2012, 07:52

    i taj ce kao i mladineo zavrsiti sa svojim muzickim cdom u remetincu…

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code