SUSPENDIRAJTE MINISTRA VELJKA OSTOJIĆA

SUSPENDIRAJTE MINISTRA VELJKA OSTOJIĆA

4. ožujka, 2013.

 

veljko-ostojic-zimmer-frei-100

Otvoreno pismo Saše Radovića zbog najnovije afere Rovinjska rivijera

Piše: Saša Radović

Kao građanin Republike Hrvatske zahtijevam od Vlade Republike Hrvatske momentalnu suspenziju ministra Veljka Ostojića i relevantnu istragu o novoj istarskoj aferi „Rovinjska rivijera“.

Na HTV-u  3. ožujka 2013. godine javno je otvorena nova politička manipulacija devastacije djevičanske istarske obale. Današnji pogled na more i na bajkoviti toranj Sv. Eufemije u daljini, zatvorit će buduće tisuće betonskih apartmana. Navodno je isplaćeno 860.000 eura za 860.000 kvadratnih metara intaktne istarske zemlje uz rovinjsku obalu, no u vijestima 4. ožujka navodi se podatak od 11,5 hektara. Po uhodanoj shemi IDS-a izvršena je „prenamjena u građevinsko  zemljište“, te je kvadrat kupljen za 1 eur – danas vrijedan najmanje 30 eura (ali i znatno više!) po kvadratu. Jednostavno, pravno čisto, tih 11,5 hektara vrijedi preko 30 milijuna eura.

Glavni dirigent kriminalnog orkestra je ministar Veljko Ostojić. Njegova je jadna i smiješna obrana – „počela je predizborna kampanja!“. O moralu i o ponašanju visokih državnih dužnosnika u razvijenim zemljama, Veljko Ostojić nema pojma. Ministrica vanjskih poslova Švedske platila je  službenom karticom pelene za svoje dijete – i morala dati ostavku.

Nema sumnje da je našem vrlom ministru pomogao i njegov veliki šef Nino, jer se u Istri ništa ne događa bez blagoslova Ivana Jakovčića. Identičan slučaj već se dogodio u kriminalnoj mega aferi „Dragonera – Barbariga“, gdje je dio parka prirode Brijuni prodan „za ništa“ stranim investitorima i urbanistički „apartmaniziran“. Nedavna, također kriminalna afera „Dajla“ teška 500.000.000 kuna, rađena je po istoj shemi. Izdao sam o tim i ostalim istarskim aferama knjigu „Histria terra nigra – vratite opljačkano“, ali takve teme hrvatsku vlast, čini se, ne zanimaju. DORH nema smisla ni spominjati.

PSI LAJU- ISTINA NA INTERNETU OSTAJE

Vijest HTV-a  o kupnji Ostojićeve obitelji „prazne“ zemlje „pretvorene u apartmane“, kap je koja je prelila čašu. Živim u Istri, volim Istru, bio sam dragovoljac od 1991. – 95., časnik HV, ne mogu kukavno žmiriti i glavu zavući u pijesak. Nažalost, star sam i bolestan – ne mogu više držati pušku u ruci – ostala mi je samo tipkovnica. Znam da je jalovo i uzaludno zahtijevati ovo što zahtijevam, ali crna slova ostat će na papiru i na internetu. Neka buduća pokoljenja otvorit će Google (ili nešto drugo) i čitat će crne stranice hrvatske (istarske) povijesti. Psi laju, karavane prolaze – ali istina ostaje!

Vlada RH već se posredno očitovala o ovoj aferi „Rovinjska rivijera“, kao i o svim kriminalnim aferama i političkim manipulacijama. Milanovićeva izjava da se neće baviti vješticama, odnosno da se država Hrvatska ne želi baviti oduzimanjem i procesuiranjem imovine stečene kriminalom i korupcijom obilježava Hrvatsku kao zemlju legalnog kriminala u kojoj se državnim institucijama štite zločinci.

Ipak, nije kasno da se Vlada RH probudi i eliminira smeće iz svojih redova. Potreban je zaokret! Od novih ili izvanrednih izbora za hrvatski puk nema nikakve koristi. Ponovila bi se tragedija stara dva desetljeća – buljumenta istih političara opet bi vladala kao nova vlast i kao nova oporba, s istim privilegijama i s istim rezultatom – siromašenjem siromašnih.

SANKCIJE SUKOBA INTERESA I KORUPCIJE

Vlada Republike Hrvatske mora shvatiti da postoji elementarna pravda i moral, da je kriminal vlasti nešto najgore što postoji. Svaku naznaku korupcije ili sukoba interesa u vladajućim krugovima treba odmah sankcionirati. Sasvim je svejedno, događa li se kriminal u predizborno vrijeme ili ne!

U konkretnom slučaju ministra Veljka Ostojića i njegove afere „Rovinjska rivijera“, bila bi javna prevara reći: „Neka institucije rade svoj posao“. Svi znamo kako te institucije rade – kako su završile spomenute (i nespomenute) kriminalne istarske i hrvatske mega afere.

Za povratak izgubljenog povjerenja u vlast, hrvatskom puku Vlada RH mora pokazati – rezultat.  

                                                                                                    Saša Radović, s.r.

Dostavljeno: Naslovu

                     Predsjedniku RH

                     Predsjedniku Hrvatskog sabora

                     Delegation EUT

8 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Javni bilježnik
  #1 Javni bilježnik 9 ožujka, 2013, 11:46

  HRT javlja da je Jakovčićev ministar dao ostavku. Bilo bi dobro da osim toga obitelji Mitton koju su izigrali tom kupnjom zemljišta, isplate pola love novoprocjenjene njihove zemlje nakon što su je umjetnim i političkim putem pretvorili u građevinsko i urbanizirali potezom pera. Bilo bi korisno da hrvatska javnost, a posebno novinari odu do obitelji Mitton i javno objave bankovnu karticu s brojem žiro ili tekućeg računa i da im ta gospoda iz familije Ostojić uplate 12,5 miliona kuna i na taj način dobit podijele popola. Tako će se naš „ministrić“ , ali i država barem djelomično oprati od sramote… U protivnom, neka im to sve oduzmu i vrate starosjediocima!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Fiume
  #2 Fiume 8 ožujka, 2013, 15:49

  Pa svaki stanovnik Istre zna da su se svi iz IDS-a nakrali više love nego što je to dozvoljavao HDZ-ov obrazac za plačku.Kakva ostavka, u bajbukanu s njim, a bivšu vojarnu Muzil pretvoriti u IDS-ov Alcatraz.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Mario
  #3 Mario 6 ožujka, 2013, 19:33

  Gospodin Radović je opravdano ljut i žalostan. Osobito od 2000. nadalje veliki je broj ovakvih i sličnih IDS-ovih kriminalnih afera u Istri. One su štićene od pravosudno-policijskih organa i verificirane izbornim legitimitetom koji im daje (kakav?) “istrijanski narod”. U Istri je politička katastrofa

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. stella
  #4 stella 6 ožujka, 2013, 19:04

  Svidja mi se ono: zmija zmiji ne kopa oci!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Pila
  #5 Pila 6 ožujka, 2013, 07:46

  Zmija zmiji ne kopa oči!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Marija
  #6 Marija 4 ožujka, 2013, 18:49

  Na moju i Vašu žalost ništa se neće promijeniti, zapravo narod je bespomočan, a ponestalo je i volje za borbu protiv korupcije. Shvatili smo da VRANA VRANI OČI NE KOPA!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code