SURADNJA ZAGREBA I  PEČUHA

SURADNJA ZAGREBA I PEČUHA

1. ožujka, 2016.

t160229_zamjenikpct20gradonacenikapct20pecuhapct201

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin jučer je u službeni posjet primila zamjenika gradonačelnika Grada Pečuha Lászlóa Őria, koji joj je zahvalio na dosadašnjoj suradnji te je naglasio kako dva grada njeguju i više nego dobre i prijateljske odnose.
Na jučerašnjem se sastanku, iniciranu još za prošlogodišnjeg posjeta zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića Pečuhu, razgovaralo o nastavku kulturne, sportske, glazbene i likovne suradnje. Sve to, naglašeno je, spaja gradove, ali daje učinke i na drugim područjima i stvara sinergijski efekt pa tako, rekla je zamjenica Kusin, treba imati u vidu da kultura otvara vrata i turizmu, što u suradnji dvaju gradova nikako ne treba zanemariti. Kako se čulo, sljedeće godine izgledne su, među ostalim, i razmjene gostovanja dviju filharmonija, a Zagrepčani mogu očekivati i gostovanje renomiranog baletnog ansambla iz Pečuha.
Također, član Gradskog vijeća Pečuha, ujedno i potpredsjednik Zaklade Zlatko i Vesna Prica József Hári upoznao je zamjenicu gradonačelnika s radom Zaklade koja u pripremi ima izdavanje monografije odabranih djela našeg velikog umjetnika rođenog 1916. u Pečuhu.
Zagreb i Pečuh povezuje i Povelja o prijateljstvu i suradnji iz 2008. pa su svojedobno, kada je Pečuh uz Essen i Istanbul 2010. bio europska prijestolnica kulture, u Zagrebu organizirani Dani Pečuha.
Sastanku u Gradskoj upravi prisustvovali su i direktor Kulturnog centra Zsolnay Balázs Vincze te iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport pomoćnik pročelnika Tedi Lušetić i viša stručna savjetnica Vera Šimić Jajčinović.
Fotografija:www.zagreb.hr T

5 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Fagot
    #1 Fagot 2 ožujka, 2016, 10:46

    Zar Tedi Lušetić nije u zatvoru?

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code