SUMNJIVI OSTOJIĆEVI POTPISI ZA KANDIDATURU

SUMNJIVI OSTOJIĆEVI POTPISI ZA KANDIDATURU

14. svibnja, 2013.
Print Friendly, PDF & Email

prof dr sc rajko ostojic dr med articleimage

Kandidat za gradonačelnika grada Zagreba Milan Bandić na temelju članka 128. stavak 2. i članka 129. stavak 1. Zakona o lokalnim izborima uputio danas prigovor Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) zbog nepravilnosti u postupku kandidiranja kandidata SDP-a za gradonačelnika grada Zagreba Rajka Ostojića. Radi se o tome da je kandidat SDP-a Rajko Ostojić očito koristio ime umrle osobe, odnosno njihova imena kao i imena osoba odsutnih iz Zagreba u vrijeme skupljanja potpisa za potporu svojoj kandidaturu, što potkrijepljuju i članci objavljeni 13. svibnja 2013. na portalu Index te 14. svibnja 2013. u Jutarnjem listu u kojima se kandidat SDP-a Rajko Ostojić ispričava jer je poslao pismo zahvale umrloj osobi za koju sam tvrdi da je potpisala potporu njegovoj kandidaturi.

Gospodin Milan Bandić svoje tvrdnje DIP-u  potkrijepio je  i slučajem gospođe koja je već duže vrijeme odsutna iz Zagreba jer živi u Dominikanskoj Republici  te je DIP-u priložio pismo zahvale koje je dobila od SDP-ovog kandidata Rajka Ostojića.

„Ima razloga da se vjeruje kako se radi o jednostavnom prepisivanju sa spiskova podataka potpore koja je meni – kao ondašnjem kandidatu za gradonačelnika grada Zagreba – dana 2009. godine“, stoji u prigovoru Milana Bandića DIP-u od kojeg je zatraženo očitovanje. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

<