SUMNJIVI OSTOJIĆEVI POTPISI ZA KANDIDATURU

SUMNJIVI OSTOJIĆEVI POTPISI ZA KANDIDATURU

14. svibnja, 2013.

prof dr sc rajko ostojic dr med articleimage

Kandidat za gradonačelnika grada Zagreba Milan Bandić na temelju članka 128. stavak 2. i članka 129. stavak 1. Zakona o lokalnim izborima uputio danas prigovor Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) zbog nepravilnosti u postupku kandidiranja kandidata SDP-a za gradonačelnika grada Zagreba Rajka Ostojića. Radi se o tome da je kandidat SDP-a Rajko Ostojić očito koristio ime umrle osobe, odnosno njihova imena kao i imena osoba odsutnih iz Zagreba u vrijeme skupljanja potpisa za potporu svojoj kandidaturu, što potkrijepljuju i članci objavljeni 13. svibnja 2013. na portalu Index te 14. svibnja 2013. u Jutarnjem listu u kojima se kandidat SDP-a Rajko Ostojić ispričava jer je poslao pismo zahvale umrloj osobi za koju sam tvrdi da je potpisala potporu njegovoj kandidaturi.

Gospodin Milan Bandić svoje tvrdnje DIP-u  potkrijepio je  i slučajem gospođe koja je već duže vrijeme odsutna iz Zagreba jer živi u Dominikanskoj Republici  te je DIP-u priložio pismo zahvale koje je dobila od SDP-ovog kandidata Rajka Ostojića.

„Ima razloga da se vjeruje kako se radi o jednostavnom prepisivanju sa spiskova podataka potpore koja je meni – kao ondašnjem kandidatu za gradonačelnika grada Zagreba – dana 2009. godine“, stoji u prigovoru Milana Bandića DIP-u od kojeg je zatraženo očitovanje. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code