RUŽA TOMAŠIĆ NEMA KONTROLU NAD STRANKOM

RUŽA TOMAŠIĆ NEMA KONTROLU NAD STRANKOM

9. travnja, 2014.

slika ja didović Custom

Temeljem napisa iz medija, upita novinara i interesa javnosti, ponukan sam pojasniti razloge napuštanje stranke HSP AS iz koje smo jučer istupili: Marijo Žaja, Josip Didović i ja, Damir Ćosić Roda.

Stranku napuštamo zbog kontinuiranog neslaganja s političkim upravljanjem u HSP AS, raspodjelom sredstava iz stranačke blagajne i lošom komunikacijom sa stranačkim vrhom.

Naime, Ruža Tomašić, Iako nastupa autoritativno, u stvarnosti nema nikakvu kontrolu nad strankom. Stranku vodi ‘fantastična’ trojka Petar Ćorić, Ivan Tepeš i Rudolf Dvorski koji joj prepuštaju Europu čime ona dobiva dobru sinekuru (12 000 eura) čime oni paralelno upravljaju strankom i stranačkom blagajnom u Hrvatskoj.

Gospođa Tomašić je dobila izbore upravo u našoj 10 izbornoj jedinici i na temelju toga postala zastupnica u Saboru, a potom i u Europskom parlamentu. Koliko je marila za našu izbornu jedinicu, pokazuje današnji rezultat njezinog političkog poslovanja: Ona danas nema nikakvu političku snagu niti mogućnost participacije u lokalnoj i regionalnoj politici Splita i županije, a  naši odlasci nisu i posljednji.  Osim toga, mislim da sam ja jedini dužnosnik u stranci koji je izabran tajnim glasovanjem. To je bila ideja upravo gospođe Tomašić koja se nadala kako neću biti izabran. Kada se to ipak dogodilo, komunikaciju je svela na ultimatum ili na suspenziju ukoliko ne izvršite njeznu volju.

Nadalje, gospođa kontinuirano najavljuje odlazak iz europskog parlamenta, pa će ‘prepustiti mjesto nekom mlađem’ . To se nikako ne događa dok u javnosti paralelno inzistira na mladima i obrazovanima.  Ja osobno poznajemo samo jednog ‘mladog i obrazovanog’  kojeg je Tomašić dovela u stranku – Borisa Strukana, predsjednika splitske podružnice, a koji je nedavno javno izjavio kako stranka neće izlaziti na izbore za gradske kotare i mjesne odbore. Kaže, nema ljudi i nema članova.

Mogli bismo dalje na dugo i naširoko. Bit svega je kao i uvijek – moć. U pozadini političke priče Ruže Tomašić i njezina tri mušketira je banalnosti – novac i utjecaj. Kako nemaju političkog utjecaja, pokušavaju ga preoteti.

I to su razlozi zbog kojeg odlazimo iz stranke. Nas ne zanima plaća u Europi niti stranačka blagajna, već ponajprije Split i Splitsko-dalmatinska županija za čiju dobrobit nastavljamo raditi.

U Splitu, 8. travnja 2014.

 Damir Ćosić RodaT

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code