ŠTO SE JOŠ TREBA DOGODITI DA SE DRUGU ČETNIKU OTKAŽE GOSTOPRIMSTVO?

ŠTO SE JOŠ TREBA DOGODITI DA SE DRUGU ČETNIKU OTKAŽE GOSTOPRIMSTVO?

2. listopada, 2017.

 

 

Svi hrvatski političari na čelu sa premjerom Plenkovićem, ali i Predsjednica republike, moraju se odmah ograditi, odnosno očitovati o ovoj izjavi. Hoće li se sada javiti i Hrvatski generalski zbor, poglavito tzv. krovne Udruge proizašle iz Domovinskoga rata, ili ćemo svi i dalje šutjeti kao da se ništa nije dogodilo?

Napisao: Mladen Pavković

Fotografija: www.dalmacijanews.hr

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin u nedjelju (1.listopada) među ostalim je u Šibeniku izjavio da je u Hrvatskoj bio „građanski rat“, odnosno da „u svakom građanskom ratu postoji onoliko istina koliko u ratu ima strana“. Također je dodao da se „nikada nećemo dogovoriti“, poglavito ne oko Vojno-redarstvene operacije Oluja 95.

Većina hrvatskih medija su ovu sramotnu izjavu o „građanskom ratu“ prenijeli bez komentara! To je nedopustivo. I to namjerno rade. Što će se više ponavljati laž o „građanskom ratu“ ona će brže postati – istina.

Druže četniče

Kad je to izjavio, (i to na ulicama Šibenika!) Vulinu je istog trenutka trebalo otkazati gostoprimstvo. To je uvreda za sve nevine žrtve hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, za sve žitelje hrvatske države. Nakon toga može se dogoditi da će hrvatski branitelji biti progonjeni, jer su, kako reče Vulin, sudjelovali u „građanskome ratu“. Ovdje se nisu huligani borili protiv huligana. Ovdje ste vi, druže četniče, napadali, protjerivali, ubijali. Zar vas je uhvatila amnezija?

No, o kakvom to građanskom ratu govori kontraverzni srbijanski ministar? Da smo se borili samo i isključivo protiv Srba, u Hrvatskoj rat bi trajao svega nekoliko dana, a ne pet ili šest godina. Je li građanski rat bio i u Vukovaru, Pakracu, Lipiku, Voćinu, Osijeku, Saborskom, Kninu, Gospiću, Dubrovniku? Je li bio u Škabrnji?

Možete li zamisliti da netko od hrvatskih političara usred Beograda, na Terazijama, javno izjavi da je Srbija bila agresor na Republiku Hrvatsku? To se zasad nitko od hrvatskih političara koji su boravili tamo nije usudio reći. Zašto?

Hoće li i o tome šutjeti i zastupnici Hrvatskog sabora?

Svi hrvatski političari na čelu sa premjerom Plenkovićem, ali i Predsjednica republike, moraju se odmah ograditi, odnosno očitovati o ovoj izjavi.

Hoće li se sada javiti i Hrvatski generalski zbor, poglavito tzv. krovne Udruge proizašle iz Domovinskoga rata, ili ćemo svi i dalje šutjeti kao da se ništa nije dogodilo?

Vuline, zbogom iz Hrvatske! Povedi sobom i Pupovca!

Noć kazališta

Ne možete vjerovati, ali je tako. Otkako je Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), na čijem sam čelu, predložila da se ove godine Međunarodna manifestacija Noć kazališta ne održi baš 18. studenoga, na Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, krenula je nevjerojatna medijska „paljba“ po hrvatskim braniteljima, a poglavito po mojoj malenkosti. Napadali su me i napadaju sa svih strana. Kleveću, vrijeđaju, lažu, prijete… Nisu bili zadovoljni ni odgovorom organizatora ove manifestacije, koji je zbog pijeteta prema nevinim hrvatskim žrtvama odmah odgodio ovu manifestaciju za sedam dana, tj. za 25. listopada. Nu, oni su i dalje pisali i govorili da „branitelji zabranjuju predstave“ te da su se „uplašili“ jedne minorne braniteljske udruge i jednog minornog predsjednika tj. moje malenkosti. Da pukneš od smijeha! Ako smo mi „minorni“, što su uopće toliko navalili na nas, kao „svinje oko napoja?“ Osim nas i organizatora, prozivali su i Ministarstvo kulture. Oni baš 18. studenoga hoće igrati predstave, a „branitelji im ne daju“! Kakvi su to ljudi, kakav je taj Pavković i kako se uopće usudio nešto takvog predložiti? Sram ga može biti! Dobro da nisu rekli da me treba „spaliti“! Uz to su dodali da je povijest nešto drugo od kazališta, odnosno da su Vukovar i Škabrnja jedno, a njihove predstave drugo.

Možete li zamisliti da se jednodnevna manifestacija kao što je Noć kazališta, u koju je uključeno oko desetak država, među kojima su Srbija, Crna Gora, BiH, Češka…, održava na Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta u Izraelu, Dan sjećanja na žrtve Srebrenice, Dan sjećanja na žrtve nuklearnog napada na Hirošimu i Nagasaki ili Sjećanja na 11. rujna 2001.?

Ili dok se čitaju imena nevino poginulih u Vukovaru i Škabrnji te polažu vijenci i pale svijeće, „u svim gradovima i mjestima diljem Hrvatske“ kazališni profesionalci i amateri igraju predstave, bez obzira bile one ovakve ili onakve. (Lani je Frljić 18. studenoga u riječkom HNK premjerno predstavio ogavnu predstavu (?) „Naše nasilje i vaše nasilje“, pa ni jedno kazalište zbog toga nije protestiralo!)

Nu, stvari su ipak jednostavnije nego se čine. Nitko od hrvatskih branitelja, kao ni moja malenkost, nije niti može, niti želi 18. studenoga nekome „zabraniti“ da, dok drugi tuguju ili se prisjećaju nevinih žrtava od srbijanske i ine agresije, održavaju, odnosno pune dvorane kazališnim predstavama. Publike sigurno neće nedostajati jer poglavito u Hrvatskoj još uvijek ima pregršt ljudi kojima se živo fućka za stradanja hrvatskog naroda. Pa, tko želi – neka igra! Ali, nisu branitelji odgodili Noć kazališta, već organizator – NS Dubrava i to, kako su istaknuli, zbog pijeteta prema žrtvama Vukovara i Škabrnje! Ali ne, to nitko ne želi čuti!

Branitelji i kazalište

Odgodu ove manifestacije odlično su iskoristili ekstremni ljevičari (svaka čast iznimkama) u prvom redu za brutalni napad na hrvatske branitelje koji „nikada nisu ni bili u kazalištu“, koji su „jadni i neobrazovani“, „bludničari“, „kriminalci“ i tome slično, a osobito na moju „minornu“ malenkost, na koju su nabacali drvlje i kamenje. Čak su zahvaljujući raznim feletarima (?) i sličnima počeli pronalaziti i moje “rane novinske radove“ i postavljati mi pitanja: jeste li vi danas za Tita ili Tuđmana ili bili li bili za JNA da se ponovno vrati?! Bilo je i onih koji su izjavljivali da će baš igrati predstave 18. studenoga, pa neka „dođu i zabrane nam!“ Sa mnom su se obračunavali i obračunaju, da se ne lažemo (dobro se poznamo), isključivo novinske face koje „četnički dišu“ (svaka čast iznimkama), a bilo je tu i istinskih „novinskih pedera“, koji se i javno hvale da su to što jesu. Sa većinom tih i takvih ja sam kao novinar polemizirao, a oni su sada iskoristili prigodu da mi „vrate milo za drago“. Jadnici, koji isključivo (dobro) žive od kopanja po svemu što hrvatski diše! Ne, ne možete ih zaustaviti jer su većina medija u njihovim rukama. Nu, mene osobito veseli što ću se s dobrim dijelom njih naći na sudu, pa „kom opanci kom obojci“! Neki od tih novinskih provokatora, ološa i smeća, „prdili“ su od veselja što je napokon „maca došla na vratanca“. Stoga im mogu poručiti, neka „prde“ i „smrde“ i dalje, tim prije što se čovjek navikne na njihov smrad! Ali, kako bilo da bilo, Noć kazališta je odgođena, odnosno organizator je „brzinom munje“ prihvatio naš prijedlog, na čemu mu iskreno čestitamo i zahvaljujemo! Uz to, podržale su nas i brojne braniteljske udruge, ali i veliki broj branitelja i stradalnika te obitelji poginulih i nestalih. Dragi drugovi i drugarice, ostavite barem jedan dan u godini da se u miru i dostojanstveno možemo sjećati svojih najmilijih, koji su dali krv i živote da bi vi danas mogli „kakati i piškiti“ u medijima u koje ste došli i koje ste „stekli“ zahvaljujući generalima poput rašete i sličnima (svaka čast iznimkama). T

8 komentara

Uskoči u raspravu
 1. ano.l.
  #1 ano.l. 26 listopada, 2017, 09:46

  približava se Vukovar,što je s protokolom,zašto se šuti-nešto Delboy +pupavac nešto spremaju,vjerojatno bez Malog Penave,ili će Krstičević izvesti “sveopći napad” sa rezervistima,očekujmo “podizanje “migana-29/30” iz beograda,bit će vruće ,,,

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. ano.
  #2 ano. 13 listopada, 2017, 09:30

  to je samo dokaz da ovi naši elitni kadrovi(šuvarovci)nikada nisu ništa čitali a kamoli proučavali povijest hr.-sr.odnosa,aosobito:od 1844-načretanja,1902.-“do istrage vaše ili naše”,1937-“arnauti”,1941-Homogena 4.c.,iSekulićev “memorandum”,zatim “elaborat” poznate dinarske divizije,,1986.M-I,2005.–Rezoluciju i memorandum.2011.-memorandum,2017.-Deklaraciju,to bi bilo dovoljno za početak,to bi trbalo biti “obvezno gradivo” na tzv.”diplomatskoj akademiji”,debelo sumjnam u takvo nešto,i ponovno pozivam povjesničare da izrade malu brošuricu u velikoj nakladi i za široku uporabu i prosvjesćivanje ovognapačenog i izluđenog naroda sa “soročšizmom-šuvarizmom”,hvala,,

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Dragoljub Draža
  #3 Dragoljub Draža 5 listopada, 2017, 17:01

  Zločinački svetosavski čopor harači hrvatskom, dok naši navodni državnici uživaju u svojim laskavim riječima. Samo pogledajte, vlaška banda odijeva i tradicionalne narodne nošnje Vrlike i Dalmacije i pritom upravo iritantno pripominju “stoleća opstojnosti svetosavaca posrbica na svojim vekovnim dalmatinskim prostorima”. Najbolje je i orangutanu Vučiću i kretenu nad kretenima vulinu (za idiote osobno ime malim početnim slovom) zabraniti ulaz u RH…

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Nikodem vlaški
  #4 Nikodem vlaški 4 listopada, 2017, 14:38

  Tako veli HŽ-Posavsi Lajoš, da je Pavković ishlapio. Zašto bi to njega iritiralo, pa bio je u Muenchen-bojni i nema pojma o tome što je bilo u srbijanskom seljačkom ratu protiv Hrvata. Ako Lajoša nije pregazilo željezničarsko, zašto bi hebača Pavkovića pregazilo…

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. anodom.
  #5 anodom. 2 listopada, 2017, 13:59

  pravo je pitanje,tko ga je pustio natrag u 4-c.trebalo ga je zajedno s ađutantom priprti, (malo morgen) imaju oni ovdje dobru pričuvu-petu kolonu,,dok se naši ministri mole u M.B. ovi južno četnikuju,i to he ustaška hrvatska,,bravočetnivi…

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Anonimno
  #6 Anonimno 2 listopada, 2017, 12:05

  Tko je pustio Vulina u Hrvatsku?

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Zagreb
  #7 Zagreb 2 listopada, 2017, 12:00

  Predsjednica Hrvatske kao I Premijer nisu sposobni da vode Hrvatsku.Molim ih da daju ostavku jer su sluge srbije hvala.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • posavski lajavac
   posavski lajavac 2 listopada, 2017, 22:03

   Bravo zagrebe.
   Postavljamo pitanja al tko nas obične sluša. VISOKi političari….To su ti oni kaj sjede na teleskopski podizajučim stolcima kojima nikako da pukne osigurač.
   Zejgeri su im opet preskupi.
   Zato im ovi poput Vulina zabijaju kajle.
   Premazani su svim mastima od loja do kolomaza.
   Aj da im zabranimo pa opet budju UGROŽENI…
   Zapravo nikad nisu niti bili.
   Zato su stvoreni za glumu u Noći kazališta.
   A pavković nek malo promjeni svoj otrcani scenarij pisanja…
   Već je dosadil i Vragu i Bogu..
   Nek ne dokazuje da ga je novinarsko vrijeme pregazilo…Nek pjeva onu narodnu…
   OSTARIT ĆU NEĆU ZNATI.

   Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code