ŠTO NAM SVE VLADAJUĆI LAŽU I PREŠUĆUJU

ŠTO NAM SVE VLADAJUĆI LAŽU I PREŠUĆUJU

27. prosinca, 2018.

 

Postojeće društveno stanje je zabrinjavajuće i posljedica je uglavnom nakaradnog izbornog sustava i političke trgovne, te zakona i praksi koje taj sustav stvara i održava. Bez radikalnih promjena uzroka i tvoraca postojećeg stanja, nema izglednih promjena na bolje.

ISTINA&DOMOVINA je svjesna je ne činjenja vladajućih struktura kao i opozicije koja se utapa u pozadini vlastitog identiteta jer niti oni ne vide da su dio hrvatskog narodnog bića i da će jednom morati doći na ulicu ili trg, kada napuste Sabor,nesvjesno dajući legitimitet cijeloj izbornoj farsi, bez živog, otvorenog, gotovo konfliktnog zauzimanja za Hrvatsku nam jedinu

Napisao: Zdravko Cik, mr.polit.

Kako nam žalostan priređuju Božić političke „elite“uljuljane u svilu i kadifu punih trbuha toliko da im usta izlaze otrovne guje koje šalju svome narodu uzimajući si za pravo upravo nepripadno pravo sijanja vlastite pameti i poluznanja.

Upravo je nevjerojatno mizerno koliko su u stanju žuči proliti prema javnosti kako bi sebe istoj toj javnosti prikazali kao med i mlijeko, ali koje nije za konzumiranje, to se usude samo stranačke ulizice, člankolizi beskarakterni poslušnici, koji sada nakon istupa njihova visoko pozicioniranog člana imaju javno izdane upute kao se imaju odnositi prema novoj aferi predsjedničin savjetnik.

Nemaju kapaciteta

Vladajući koji sami sebi ne žele priznati da su izgubili izborni legitimitet praveći piruetu sami sobom HDZ-HNS i obrnuto, osnovom samo 664000 ostvarenih glasova izašlih na posljednjim izborima, uporno lažu vlastite birače i prešućuju neke od važnih odluka i poteza, a koje su o direktnoj korelaciji s općom sigurnošću Republike Hrvatske i njenih građana. Toliko su se zanijeli da ne prihvaćaju apsolutno nikakvu činjeničnu sugestiju koja nije proizašla iz njihovih dvorišta, a dobro znamo da nemaju kapaciteta za to niti će išta dobroga napraviti, što je javno u zdravici izrečeno u stilu „od vas vladajućih ne očekujemo ništa“

Najslikovitiji opisi stanja u Hrvatskoj i ponašanje vladajućih, posebno uključivo gospodina Predsjednika Sabora, koji sebi daje za pravo svakome docirati i kazivati kako se valja ponašati u jednoj demokraciji kao što je Hrvatska, uzimajući si za pravo postavljati kriterije javnog istupanja kao da je izmislio glagoljicu ili možda kotač kojem on može odrediti smjer kretanja, tako da može ponekog građanina ili više njih pregaziti, a da ovi nemaju isto pravo kao on barem jauknuti pustiti glas i suzu jer su pregaženi. Znam što pišem jer sam osjetio ne samo kotač nego kola HDZ-a i HNS-a i SDP-a na svojem tijelu koje još krvari i nikako da zaraste. Da taj opis je najvjerniji Glembajevima, kada će u bliskoj budućnosti država ostati bez naroda, veliki i novo plemstvo će nastaviti živjeti u Hrvatskoj.

Lažu nam i prešućuju, ali doslovno u svemu što je vezano za nacionalnu sigurnost, obranu, velike investicije, odnose s vanjskim svijetom, stanjem gospodarstva i njegovih sastavnica, malo toga nije zahvaćeno virusom uništenja.

Naša zbilja

Našu sadašnju hrvatsku zbilju karakterizira:

 • protjerivanje 200.000 radno najsposobnijih građana,

 • postupanja tijela vlasti suprotno interesima hrvatskoga naroda i RH,

 • najgrublja i potpuna suspenzija demokracije, te uzurpacija vlasti od strane političke elite,

 • samovolja pojedinaca,

 • korupcija koja prožima sve institucije i sva društvena područja,

 • rasipanje državnog novca,

 • siromaštvo velikog broja građana, a posebno umirovljenika,

 • obezvrjeđivanje sveukupne narodne baštine, kulturnog nasljeđa i povijesnih vrijednosti,

 • krajnja nebriga za hrvatsko gospodarstvo,

 • uništavanje gospodarstva utemeljenog na hrvatskim prirodnim izvorima, uvjetima i prednostima,

 • rasprodaja hrvatskih interesa,

 • nebriga za stradalnike i štetu iz Domovinskog rata, te nezainteresiranost za progon ratnih zločinaca,

 • sustav zamagljivanja, laži, prijevara i pljački.

 • sumorna perspektiva za sve.

Postojeće društveno stanje je zabrinjavajuće i posljedica je uglavnom nakaradnog izbornog sustava i političke trgovne, te zakona i praksi koje taj sustav stvara i održava. Bez radikalnih promjena uzroka i tvoraca postojećeg stanja, nema izglednih promjena na bolje.

ISTINA&DOMOVINA je svjesna je ne činjenja vladajućih struktura kao i opozicije koja se utapa u pozadini vlastitog identiteta jer niti oni ne vide da su dio hrvatskog narodnog bića i da će jednom morati doći na ulicu ili trg, kada napuste Sabor,nesvjesno dajući legitimitet cijeloj izbornoj farsi, bez živog, otvorenog, gotovo konfliktnog zauzimanja za Hrvatsku nam jedinu.

Ponovno Vas pozivamo mijenjajte se, mijenjajte izborni zakon, ustanovite koliko stvarnih građana živi u Hrvatskoj i koliko ih ima pravo biti birano i da oni biraju. Vrijeme nam svima istječe, a perspektiva nije obećavajuća.

ISTINA&DOMOVINA T

 

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 2 siječnja, 2019, 11:01

  a psi laju.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Magdalena
  #2 Magdalena 1 siječnja, 2019, 17:04

  To sve se zna već 25 godina i nikome ništa. Ne suzbija se. Ne kažnjava, već razvija i raste, uz blagoslov vlade i Crkve.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. zagorski veseljak
  #3 zagorski veseljak 28 prosinca, 2018, 20:12

  Ugledajte se na prave kapitalističke zemlje kako se kod njih to riješava.
  No kod nas je mešu vladajućima previše rođaka, kumova i priljepaka da bi narod napokon progledao. samo znate u kuloarima napadat i pripovijedat protiv NJIH.
  Budite sposobni pa istupite javno od razine općina, gradova, županija, pa i do samog vrha.
  Zato svi vlastodršci pjevaju:”Ne može nam nitko ništa…..”.

  Mislim da bi bilo dosta tog njihovog paradiranja. samo kvare taj jadni narod, a oni najmanji kojih je većina ne usude se pisnuti.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Ujo
  #4 Ujo 28 prosinca, 2018, 04:57

  Jebe se njima šta ti o njima pišeš

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Klarens
  #5 Klarens 28 prosinca, 2018, 04:27

  Jedna jedina rijech
  ================================
  VELEIZDAJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code