ŠTO MARGINALCE NISTE PUSTILI NA MARKOV TRG?

ŠTO MARGINALCE NISTE PUSTILI NA MARKOV TRG?

13. veljače, 2018.

 

 

Na Trgu bana Jelačića održan je miran i dostojanstven protest hrvatskih branitelja i stradalnika, koji gost iz Beograda nije ni vidio, baš kao ni predsjednica Hrvatske, za koju je to bio skup „marginalaca“, odnosno pojedinaca s rubova političkog spektra“. Ako su to uistinu bili “marginalci“, koji su pitali „a gdje su naši najmiliji?

Napisao: Mladen Pavković

Nakon prvog dana posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Gradu Zagrebu, odnosno Hrvatskoj (ako nije posjetio Vukovar, Škabrnju, Voćin, Saborsko…kao da i nije posjetio Hrvatsku!) čak i srbijanski mediji su jedinstveni u ocijeni da su on i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović, koja ga je i pozvala u posjetu, „složni da se gotovo ni u čemu ne slažu, osim u pogledu na budućnost“.

Nije bilo govora o prošlosti, a bez nje nema – budućnosti! Nu, prije samog posjeta svojeg šefa, srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin je izjavljivao da će Vučića u Zagrebu na ulicama i trgovima dočekati ustaše, a dočekale su ga prazne ulice, spuštene rolete i crveni tepih na Pantovčaku. Istina, na Trgu bana Jelačića održan je miran i dostojanstven protest hrvatskih branitelja i stradalnika, koji gost iz Beograda nije ni vidio, baš kao ni predsjednica Hrvatske, za koju je to bio skup „marginalaca“, odnosno pojedinaca s rubova političkog spektra“. Ako su to uistinu bili “marginalci“, koji su pitali „a gdje su naši najmiliji?“, što ih nisu pustili protestirati na Trgu sv. Marka? Osim toga, Hrvatsku nisu branili i obranili „visoko školovani“ intelektualci (svaka čast iznimkama) već upravo ti, časni i pošteni ljudi: radnici, seljaci i slični. Kad su ti i takvi odlazili u rat, a „hrvatska inteligencija“ u podrume ili u inozemstvo za njih su govorili – Vaša će imena biti upisana zlatnim slovima!

Gdje su se izgubila ta zlatna slova?

Iz Hrvatske na Srbiju nije pala ni jedna granata

Što se tiče ratne odštete za agresiju na Hrvatsku, srbijanski predsjednik je i prije poručivao da je bolje da se to pitanje ne poteže, jer da u tom pogledu i Srbija ima takve zahtjeve i mogla bi tražiti barem isti iznos, ako ne i veći.

Ok, majstore. Onda idemo ovako: Srbija neka nadoknadi svu materijalnu i inu štetu koje su njezine postrojbe (uključujući i zloglasnu JNA) nanijele Hrvatskoj, a naša će država nadoknaditi svu štetu tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata za razaranja gradova i mjesta diljem Srbije!

Čovječe, pa ni jedna granata s hrvatske strane nije pala ni na neku njivu u Srbiji, dok su srbijanske granate padale kao kruške od Vukovara do Dubrovnika!

Vučić je na Pantovčak donio pun stol dokumenata, za koje je rekao da je to popis matičnih knjiga državljana sa područja Dvora na Uni. Nitko ga na žalost nije pitao: gdje su tolike godine bili ti dokumenti, tko ih je otuđio i hoće li naposljetku netko zbog toga i odgovarati, jer je to čisti – kriminal!

Koliko još treba biti posjeta nekog srbijanskog predsjednika Hrvatskoj da nam se iz Beograda vrate svi dokumenti, koje su u vrijeme rata srpski agresori otuđili?

A kad nam nešto i vrate (teatralno) i to nakon niza godina, mi im „plješćemo“ i zahvaljujemo kao da su nam donijeli eure za popravak razrušenih kuća, gospodarskih objekata, bolnica i drugo.

Gdje toga ima?

Žute zenge

Srbijanski predsjednik, i to usred Zagreba, na Pantovčaku, i u dvorani gdje je nekada radio prvi hrvatski predsjednik i pobjednik Domovinskog rata dr. Franjo Tuđman, na najgori je način izvrijeđao Hrvate uspoređujući blaženog kardinala Alojzija Stepinca s ustaškim logorom u Jasenovcu! Za njega je to jedno te isto! Čudno je da ga je nakon toga primio i zagrebački nadbiskup Josip Bozanić, umjesto da mu je odmah otkazao gostoprimstvo.

I na kraju, hrvatska predsjednica nije dočekala svoga srbijanskog gosta u žutim čizmama, popularnim „zengama“, koje je s ponosom nosila 18. studenoga prošle godine u koloni sjećanja u Vukovaru.

Vjerojatno će ih ponovno obući, i ove godine, na Dan sjećanja na nevine žrtve Vukovara i Škabrnje, kad će koračati s „marginalcima“, od vukovarske bolnice do vukovarskog groblja! T

9 komentara

Uskoči u raspravu
 1. MERLE
  #1 MERLE 17 veljače, 2018, 00:54

  JA SAM I U JEDNOM RANIJEM KOMENTARU NAPISAO DA ME NAJVIŠE BLAGO REČENO RAZLJUTILO ŠTO SU “marginalcima PROGLAŠENE HRVATSKE UDOVICE I HRVATSKI BRANITELJI ” NO NEOPROSTIVO JE POSTAVLJANJE BARIKADA “naše milicije???” DA BI NA KRAJU SVE ZAVRŠILO četničkim dernekom U DVORANI V.LISINSKOG I OBRAČANJE “naše PRESJEDNICE ???” PA MISLIM DA JOJ TO NIJE STVARNO NE SLUŽI NA ČAST JER JU JE “ČETNIK vučić & pupovac” TOTALNO PONIZIO KADA JE VRATIVŠI SE U BEOGRAD SLAVODOBITNO IZJAVIO PA MI SMO USRED ZAGREBA TRIJUMFALNO IZVELI bože pravde ŠTO JE PRIJE BILO NEZAMISLIVO!!! NO DA SE OSVRNEM I NA HRVATSKI GVOZD GDJE JE U DRUŠTVU OSVJEDOČENIH četnika TOTALNO PONIZIO “malog milorada” I GDJE JE VELIČAO PERJANICU MRZITELJA SVEGA ŠTO JE HRVATSKO presjednika takozvane srpske krajine notornog boru mikelića KOJI VIDI VRAGA ABOLIRAN OD HRVATSKOG prvosuđa A ZNA SE ŠTO JE PREDSTAVLJAO U TOJ ZLOČINAKOJ TVOREVINI!!! NARAVNO DA TO “hrvatski mediji ???” NISU SMATRALI JAKO VAŽNIM PA TO NISU NI OBJAVILI!!! ZAKLJUČAK E MOJA KOLINDA ZABILA SI SI NEKOLIKO AUTOGOLOVA I TEŠKO ĆE TO BITI ISPRAVITI!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno XX
  #2 Anonimno XX 14 veljače, 2018, 19:33

  Danas se opet ispričava na Indexu i stavlja neke nove navode.
  Spominje ljevičare, pa se vadi na njih.
  Pa svi smo u to doba branili Hrvatsku bez obzira kojoj stranci pripadali.
  Kolinda je u to doba studirala po vani, a sad se brani.
  Gospodine Pavković svaka čast ovim člankom ste načeli prave stvari.
  Sada bi bio red da se i drugi izjasne.
  Ne trebaju nam poltroni.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. anno
  #3 anno 13 veljače, 2018, 21:28

  Je li netko tko bi trebao čita naše komentare i sugestije.
  Uopće nije bitno jesmo li ili ne u vladajućoj stranci.
  sad se odjedamput ispričava za epitete.
  Lupi ih i ostane živa.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Iva
  #4 Iva 13 veljače, 2018, 18:35

  Potpisujem Ante.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Ante
  #5 Ante 13 veljače, 2018, 13:32

  Bravo gospodine Pavkoviću za ovaj komentar!

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. zeus
  #6 zeus 13 veljače, 2018, 12:56

  sinoć na otvorenom je hebrang dao najbolju anemnezu stanja (mentalnog) u hrvata rekavši da smo stvarnu vlast predali “mladim” niškoristi šuvarovcima koje soroš vaspituje,i što se onda čudimo…

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Velbit
  #7 Velbit 13 veljače, 2018, 12:55

  Na Kolidinu rukavu je pisalo hrabrost.Da toje velika hrabrost poniziti Hrvatski narod.Daje imala malo hrabrosti napisala bi Za Dom Spremni.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Anonimno
  #8 Anonimno 13 veljače, 2018, 12:36

  Predsjednica pokazala svoje prvo lice.Kao i drug tito Ona bi zabranila da ljudi postavljaju pitanja .Da ona ima sama pravu govorati.da nebi naljutila srbe.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Anonimno
  #9 Anonimno 13 veljače, 2018, 11:03

  sada vidite za koga ste se borili.
  Vidimo kakvu imamo državu nakon frtalj vijeka.
  Naravno da ih nisu pustili kada su se bojali iskrenosti naroda, koji je trebao izraziti svoju volju.
  No zato je tu cenzura svega, kao i ograničenih postavljanja pitanja.
  zato radijski novinari sretan vam 13. veljače svjetski dan radijskog medija.
  Gdje je tu sloboda izražavanja kad ti odmah iz Ureda PRH začepe usta.
  Pa neka se čuje glas n i j e m i h.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code