ŠTO JE PAPA VIDIO U PROTI IZ VIDOVA  PORED ČAČKA?

ŠTO JE PAPA VIDIO U PROTI IZ VIDOVA  PORED ČAČKA?

14. svibnja, 2019.

 

 

 Talijanske, francuske, španjolske pape nisu nam bili skloni i stoljeća neslobode i polu slobode i komunizam zatrovali su i unesrećili hrvatski narod. Imali smo veliki sreću što papa nije bio Talijan kad je trebalo priznati Hrvatsku u nedavnom obrambenom i oslobodilačkom hrvartskom ratu, najčistijnem i nauspješnijem hrvatskom ratu za slobodu u našoj povijesti. Zanimljivo je i dirljivo znati da državu kojoj je načelu bio katolik i ustaša Ante nije priznao papa Talijan Piona XII, a Poljak Vojtila priznade državu kojoj je na čelu bio partizan i obraćenik Franjo

Piše: Ante Matić

Na preletu iz Rima za Bugarsku iznad Hrvatske i Bosne i Hercegovine, papa Franjo pozdravio je predsjednicuj Kolindu i hrvatske građane. Kako to da je zaboravio pozdraviti svoje vjerne hrvatske katolike, svoje vjerne sluge Hrvate, pa ih pozdraviti kao svoje malo, vjerno katoličko stado. I mi to slušali rado. Ali, nije! Pozdravio je građane! Što je sa seljacima!?

Nešto slično je učinio kad je, svojedobno, bio u Sarajevu, pa je pozdravio braću muslimane Bošnjake, braću pravoslavce Srbe i katolike. U pozdravu fale Hrvati. Po  tom pozdravu u Bosni žive neki katolici. Bosna je, kažu, odvajkada misijska zemlja.

Stepinac je bio krepostan čovjek, stoga ga je Crkva proglasila blaženim. No, u određenom trenutku u procesu kanonizacije postoje nejasne točke, povijesne točke. Molio sam se, promišljao sam to, tražio sam savjete i vidio da trebam zatražiti pomoć patrijarha SPC-a Irineja. On je velik patrijarh. Irinej je pomogao, napravili smo zajedničko povijesno povjerenstvo i surađivali smo. I Irineju i meni jedini je interes istina. I da ne pogriješimo. Čemu bi služilo proglašenje sveca ako tu istina nije jasna? Nikomu to ne bi služilo.

Da nismo katolici

Bože moj, pa on ide do istine pomoću svojedobnog četnika prote Miroslava Gavrilovića iz Vidova kod Čaka, sada episkopa Irineja, koji je lagao u pismu o solunskom dobrovoljcu Stepincu i hrvatskom kardinalu i mučeniku, koje je poslao papi Franji kao stav Srpske pravoslavne crkve, za koju je nedavno crnogorski mitropolit Amfilohije, izjavio da je Srpska pravoslavna crkva teroristička organizacija i da su Srbi sve na laži i prevarama dobili.

Papa Franjio je Talijan, a Talijani su fašisti isto onako kako su Hrvati ustaše i partizani, a Nijemci i Austrijanci nacisti. Stepinac je bio solunski dobrovoljac, pa ga je srpski kralj nagradio biskupskom kapicom. Došle su na naplatu neke “sitnice” za koje treba pričekati do oltara. Dobro je što neke stvari hrvatski narod ne zna. Mi neki znamo i o tome šutimo. Hrvatska šutnja je trajna isto onako kao što je trajno naše stradanje kroz stoljeća što smo katolici. Skupo smo to plaćali krvlju, žrtvama i suzama na antemuralem cristinatatis.

Što bi to nama falilo da smo protestanti, anglikanci, baptisti ili pravoslavci… davno bi imali državu! Svoju nacionalnu vjeru i crkvu, kao što to imaju Rusi, Nijemci, Englezi, Bugari, Šveđani, Srb, Albanci, Makedonci, Grci…

Znak križa

Što se pak nas tiče i našega prokrštavanja,  sve je počelo na Mljetu (Melita) 62 godine poslije Isusove muke i uskrsnuća kad naši preci primiše znak križa i Isusov govor na gori preko širitelja kršćanstva orijaša među Isusovim učenicima Pavla apostola.

Hrvati si jedini narod u katoličkom svijetu na ovome planetu, koji su se zakleli i prisegli papi Agatonu (680), da će mu biti odani i vjerni i da će se samo braniti kad ih neko napadne, pa su se branili tisuću godina od „dobrih i miroljubivih“ susjeda Talijana, Mađara, Austrijanaca, Nijemaca, Srba i malo daljih Turaka, Francuza i Engleza…

Evo te zakletve papi Agatonu, koju su naši preci prisegli 680. godine. O tome je napisao jedan od najvećih povjesničara staroga svijeta, Konstatin Porfirogenet. Dakle, bizantinski car Konstantin Porfirogenet, koji je bio suvremenik hrvatskog kralja Tomislava u svome djelu „De administrando imperio“ piše:

Hrvati poslije krštenja postaviše vlastoručni ugovor te se tvrdom i nepokolebljivom vjerom zakleše sv. Petru da nikada neće provaljivati u tuđe zemlje niti ondje ratovati, već da će radije živjeti u miru sa svima koji to budu htjeli. A od pape su za to dobili molitvu (obećanje) da će se za njih boriti i na pomoć im biti Bog Hrvata, kadgod drugi narodi provale u hrvatsku zemlju i ratom ih uznemire, a Petar, učenik Kristov, obdarit će ih pobjedom.“

Povijest je potvrdila da je tako i bilo. Hrvati su uvijek osvajani, a nikada do kraja osvojeni, što je, nadavno, godine gospodnje 1991. rezultiralo i samostalnom Hrvatskom stvorenom u hrvatskom obrambenom i oslobolačkom ratu doslovce s krunicom, hrabrošću naših ratnika i mudrušću i odlučnošću onih koiji su vodili vojsku i politiku.

Dragi moji bliži i daljnji, ja moram reći istinu, pa kom krivo komu pravo, talijanske, francuske, španjolske pape nisu nam bili skloni i stoljeća neslobode i polu slobode i komunizam zatrovali su i unesrećili hrvatski narod. Imali smo veliki sreću što papa nije bio Talijan kad je trebalo priznati Hrvatsku u nedavnom obrambenom i oslobodilačkom hrvartskom ratu, najčistijnem i nauspješnijem hrvatskom ratu za slobodu u našoj povijesti. Zanimljivo je i dirljivo znati da državu kojoj je načelu bio katolik i ustaša Ante nije priznao papa Talijan Piona XII, a Poljak Vojtila priznade državu kojoj je na čelu bio partizan i obraćenik Franjo. Sapienti sat! T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. ero
  #1 ero 17 svibnja, 2019, 04:24

  Jabaji ga.bolan.Oni piče po svoju,a mi po svoju.Oni stalno u prednosti. Prema njima nismo smjeli imati milosti kad je pukla puška,kad je počeoo rat.Trebalo je ovu zermlju i ovaj narod očistiti od bezbožne partizanske gamadi…

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Bosanac
  #2 Bosanac 16 svibnja, 2019, 03:06

  Tekst je odličlan. Slika fatanstična. Šešeljeva drobina. Krka četnik prasetinu i loče s krmkom usred Foče…

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Papa Talijan osvećuje se Hrvatima,a evo zašto.
  #3 Papa Talijan osvećuje se Hrvatima,a evo zašto. 15 svibnja, 2019, 12:46

  Kardinal Puljić je rekao javno da ovaj papa nije bio njegov izbor. To znači da hrvatski kardinali nisu glasovali za ovoga papu Franju,pa se on sada osvećuje hrvatskom narodu.
  Bože,oprosti mu iako zna što čini.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Ateist
  #4 Ateist 15 svibnja, 2019, 05:27

  Da se ovo događa u vrijeme Titove “slobode i demokracije”, ovaj bi papa dobio od mostruma orden zasluge za narod. Ali, čiji narod! Hrvatski katolici su većina u Hrvatskoj i to mora svatko poštivati, pa i papa.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Katolik
  #5 Katolik 15 svibnja, 2019, 05:23

  Koja slika i koji tekst. Svaka čast. S ovim papom nešto nije uredu.Možda će se dozvat pameti.To što on sada radi nama hrvatskim katolicima zaista je ružno i tužno.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code