ŠTO JE MINISTAR GRČIĆ RADIO U RATU?

ŠTO JE MINISTAR GRČIĆ RADIO U RATU?

19. travnja, 2015.

d5c547f1064f3e60b6557dc7ceeb0378
U popularnoj i iznimno gledanoj tv-emisiji Bujica, koju uređuje i vodi Velimir Bujanec, (petak, 18. travnja) telefonom se oglasio i hrvatski general Marko Lukić. Vjerujemo da jedan od Junaka Domovinskoga rata i te kako dobro zna što govori. Naime, general je rekao da na jednoj fotografiji na kojoj su snimljeni srpski četnici u vrijeme Domovinskoga rata nalazi se i ministar – Branko Grčić (SDP)! Također je istaknuo da je „Grčić samo projekt velikosrpske politike kojoj je cilj plasirati u Hrvatsku svoje kadrove i koji će raditi na usporavanju Hrvatske da bude moderna europska država“.

Teške optužbe, nema što.

Malo smo pogledali i životopis ministra kojeg se optužuje. Rođen je u Kninu (1964.), a 1990. magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. U travnju 1996. uspješno je obranio doktorsku disertaciju, a sve ostalo je – povijest, poglavito od 1999. kada je svečano primljen u SDP. O njegovu sudjelovanju u Domovinskome ratu nema ni slova, kao da je u to vrijeme „propao u zemlju“.

Optužbe generala Marka Lukića vrlo su teške. A Lukić nije bilo tko. Riječ je o prvom ratnom zapovjedniku ATJ Lučko i zapovjedniku akcije specijalne policije na Plitvicama 1991., gdje je gušio pobunu „pomozbog“ junaka.

A nije bilo tko ni Branko Grčić. U najvišim je strukturama državne vlasti. I to već godinama. Ali, ako je tako kako kaže general Lukić, kojem nemamo razloga ne vjerovati, onda se s pravom postavlja pitanje moralne i ine odgovornosti onih koji su takvog čovjeka (radi li se zaista na fotografiji o njemu, na četničkim barikadama) doveli na vlast. Što su radile službe koje navodno provjeravaju svakoga tko dođe na takva politička mjesta? Može li neki Hrvat koji se borio na strani srpskih četnika, odnosno agresora obnašati neku značajniju političku dužnost u državi? Do ovoga smo mislili da samo ljudi poput raznim stanimirovića koji su uistinu i nedvosmisleno bili „pomozbog“ junaci mogu od hrvatske države raditi svinjarije. Ali, ne. General Lukić javno je ukazao na navodnog još jednog četnika. Nakon ove izjave očekivali smo da će se podići prašina, da će se odmah javiti Grčić, pa i premijer Milanović. Ali, ništa od toga, barem zasad. Oni se drže stare poslovice: „ Psi laju, a karavane prolaze“.

Dokle?

Hrvatski građani su dužni znati: gdje je bio ministar Grčić u vrijeme hrvatskog Domovinskoga rata?

I zbog čega je to mjesto u njegovu životopisu ostalo prazno.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskoga rata 91. (UHBDR91.)T

2 komentara

Uskoči u raspravu
  1. udarnarupa
    #1 udarnarupa 23 travnja, 2015, 12:32

    Grčić je jako uspješan u opstruiranju svega što bi Hrvatsku dovelo na put uspjeha, stoga je njegova zadaća potpuno ispunjena! Da je samo on, bio bi jadan i usamljen, ne bi mogao ništa napraviti, ali, ima ih još puno u Hrvatskoj na važnim mjestima, koji joj rade o glavi! Tko su ti koji su ga izmislili? Njima treba postaviti pitanje tko kadrovira u Hrvata; Beograd ili London?

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code