STEČAJ HRVATSKOG DOMOBRANA

STEČAJ HRVATSKOG DOMOBRANA

8. veljače, 2019.

 

Nikakva dokumentacija o poslovanju HD-a posljednjih godina ne postoji, veli Vukelić, koji se često suprotstavljao manipulacijama, lažima o 550 riječkih domobrana i tvrdnji o Matičićevu članstvu u Generalskom zboru RH. Predsjednik HD-a u ostavci Ivica Vukelić upozorava potom kako je katastrofalno stanje središnjice prepreka pravodobnom sudjelovanju ogranaka u projektnim natječajima za godišnja financijska sredstva jedinica lokalne samouprave, dok se neplaćena potraživanja kreću od trideset do više desetaka tisuća kuna

Napisao: Josip Frković

Izabran 24. studenoga 2018., na okašnjeloj izbornoj skupštini – namjesto dvaju završenih neuspješnih i neutemeljeno željena, trećega mandata Riječanina Nikole Matičića – Zaprešićanin Ivica Vukelić uputio je pismo adresirano na 39 ogranaka s oko 18.000 (?) članova Udruge ratnih veterana „Hrvatski domobran“. Udruge koja je lani na tradiciji 1868. osamostaljenih hrvatskih oružanih snaga u vojsci Austro-Ugarske Monarhije sasvim blijedo obilježila stoljeće i pol postojanja. Obavještava Ivica Vukelić da zbog nevjerojatnih grupašenja, lažiranja podataka i rezultata glasovanja, nepostojanja poslovnih, matičnih i financijskih knjiga, te svakovrsnoga kriminala bivšega vodstva i najave nadzora, podnosi neopozivu ostavku na dvomjesečnu predsjedničku dužnost u središnjici.

Hrvatski jal, zloba i udbaško naslijeđe, jednostavno nisu dopustili toliko potrebne promjene, pridržavanje statutarnih odredaba i sanaciju dugotrajnoga nepovoljna stanja u udruzi (sufinancirana od države, parlamenta i Ministarstva hrvatskih branitelja – op.a.), kaže Vukelić.

Nezakonitosti i propusti

Na održavanje izborne skupštine, prijavom za nezakonitosti i propuste Gradskom uredu za udruge Zagreba, reagirao je samozvani pjesnik i čelnik gradskoga ogranka Ivica Jurjević. Tim je činom pokrenuta lavina događaja neizvjesnoga ishoda, jer smo Gradskom uredu u istražnom postupku predali samo ono što smo našli. Ukratko, stanje u udruzi je katastrofalno: bez dokumentacije i knjige blagajne, iz koje se novac trošio prema potrebama bivšega predsjednika Nikole Matičića i tajnika, urednika glasila HD-a Dražena Žagija (lanjskoga proljeća preminuo – op.a.).

Žurno sazvani članovi Izvršnoga odbora

Nikakva dokumentacija o poslovanju HD-a posljednjih godina ne postoji, veli Vukelić, koji se često suprotstavljao manipulacijama, lažima o 550 riječkih domobrana i tvrdnji o Matičićevu članstvu u Generalskom zboru RH. Predsjednik HD-a u ostavci Ivica Vukelić upozorava potom kako je katastrofalno stanje središnjice prepreka pravodobnom sudjelovanju ogranaka u projektnim natječajima za godišnja financijska sredstva jedinica lokalne samouprave, dok se neplaćena potraživanja kreću od trideset do više desetaka tisuća kuna. Zaključujući obraćanje članovima ogranaka diljem Hrvatske, preporučujući im osamostaljivanje u općinske i gradske, Vukelić ističe da će svoju aktivnost nastaviti u Zaprešiću. O nimalo ugodnom stanju središnjice, stečajnoj krivici bivšega i ostavci (neregistrrana) novoga predsjednika, bit će u subotu, 9. veljače, na žurno sazvanoj sjednici članova Izvršnoga odbora URV „Hrvatskoga domobrana“. T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Wagner Clerk
  #1 Wagner Clerk 13 svibnja, 2022, 20:07

  Kako sam dobio zajam od Christy Walton Finance, pao sam u ruke prijevara dok nisam sreo ovog vjernog zajmodavca koji mi je dao zajam od 50.000 eura, sada vjerujem da još uvijek postoje pravi zajmodavci na internetu, evo e-pošte ([email protected] gmail.com) zajmodavca ako vam je potrebna financijska pomoć, možete ga kontaktirati za pomoć: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Davina Claire
  #2 Davina Claire 17 studenoga, 2021, 15:04

  PONUDA ZAJMA OD NOVELTY FINANCE”
  Zdravo!!! Trebate li zajam? Ako da, preporučit ću vam da se prijavite za zajam kod Novelty Finance.

  Moje ime je Davina Claire, glavni sam financijski direktor Novelty Finance i možete podnijeti zahtjev za zajam kod moje tvrtke i imati zajam na svom računu u roku od 24 do 48 sati. Primijetio sam da je mnogima tako teško dobiti zajam od svojih lokalnih banaka ili drugih financijskih institucija zbog visoke kamatne stope, nedovoljnog kolaterala, omjera duga i prihoda, niske kreditne ocjene ili bilo kojih drugih razloga.

  U NOVELTY FINANCE nudimo rješenja za financiranje. Nudimo sve vrste kredita (osobni zajam, poslovni zajam i mnogi drugi). Nudimo fleksibilne i višestruke mogućnosti zajma, uključujući osigurane i neosigurane zajmove, dugoročne i kratkoročne zajmove koji su prilagođeni vašim financijskim potrebama.

  Za upite/pitanja? – (Pošaljite mail na [email protected] ili nazovite / WhatsApp putem: +447915601531)

  Nastojimo posuđivanje učiniti jednostavnim, praktičnim i pristupačnim.

  Naša usluga je vrlo brza, pouzdana i pouzdana, a možete posuditi do 15 milijuna eura uz subvencioniranu kamatnu stopu od 3% godišnje. Mi smo prava tvrtka za kontaktiranje kada vam je hitno potreban zajam.

  Nema više vremena čekanja ili stresnih posjeta banci, naša je usluga dostupna 24 sata dnevno. Možete podnijeti zahtjev za kredit bilo kada i bilo gdje na svom prikladnom mjestu pomoću telefona ili prijenosnog računala, sve što trebate učiniti je kontaktirati nas putem
  E-mail: ([email protected]) ILI
  nazovite i pišite nam na WhatsApp putem: +447915601531

  Uvijek smo uzbuđeni što možemo pružiti financijsku podršku.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. pale
  #3 pale 8 veljače, 2019, 11:34

  Hrvatska posla.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code