STARI MANIPULATORI PRIMORAC, ŽANETIĆ I ŠTERN U NOVOJ VLADI ODLUKOM MANDATARA

STARI MANIPULATORI PRIMORAC, ŽANETIĆ I ŠTERN U NOVOJ VLADI ODLUKOM MANDATARA

3. siječnja, 2016.

orešk1.
Za Primorcem se vuku dvije kaznene prijave u kolateralnom obliku iz Sanaderova doba. Jedna iz Državnog zavoda za norme (DZN) Republike Hrvatske gdje je „ishlapio“ terenac VW Touareg. Siniša Žanetić je bio u poslovima s vrijednosnim papirima, a iskustva je stjecao osim u Karlovačkoj i u Reiffeisen banci, Osiguranju Zagreb i Partner banci. Tijekom poslovanja u Karlovačkoj banci osuđen je na karlovačkom sudu i novčano kažnjen zajedno s Sandijem Šolom i Marijanom Trpčić – Reškovac.
Radimir Čačić još je 2000. godine, sjedeći tada u Račanovoj vladi, javno izjavio da se Šternu “smješkaju zatvorske rešetke

Napisao: Franjo Dobrović
Fotografija: www.ezadar.hr

Dragan Primorc – bivši ministar u vladi Ive Sanadera, Davor Štern – bivši hrvatski ministar gospodarstva, poduzetnik i trenutno zastupnik u gradskoj skupštini Grada Zagreba i izvjesni Siniša Žanetić – bivši član uprave Karlovačke banke, glavni financijaš Plive koji je novinske stupce punio vezom s tenisačicom Ivom Majoli, trio je koji je prema nekim neslužbenim informacijama u užem osobnom izboru manadatara Tihomira Oreškovića za ministarske pozicije u novoj vladi Republike Hrvatske. Svi troje Oreškovićevih kandidata ima dodirne točke s američko-izraelskim poslovnim krugovima ili su tamo školovani poput Siniše Žanetića. Oni predstavljaju osobni izbor mandatara Tihomira Oreškovića i, kako saznajemo, nisu vezani uz koalicijske kvote HDZ-a i Mosta za ministarske pozicije.

Osuđen zajedno s braćom Šola

Siniša Žanetić je bio u poslovima s vrijednosnim papirima, a iskustva je stjecao osim u Karlovačkoj i u Reiffeisen banci, Osiguranju Zagreb i Partner banci. Tijekom poslovanja u Karlovačkoj banci osuđen je na karlovačkom sudu i novčano kažnjen zajedno s Sandijem Šolom i Marijanom Trpčić – Reškovac radi nepravilnosti u dodjeli i isplatama kredita. Uz njih, i Karlovačka banka kao pravni subjekt je kažnjena visokom novčanom kaznom. Osim toga, obuhvaćen je u opširnom negativnom izvještaju Hrvatske narodne banke tijekom nadzora koje je tamo sprovedeno prilikom izbijanja afere „Mama mia“. Šteta po banku i njene dioničare u toj aferi procjenjuje se na preko 170 milijuna kuna. Osim toga, bio je pod sumnjama u pranje novca kroz rukometni klub Karlovac. Naime, tri godine, koliko je Karlovačka banka bila generalni sponzor, klubu je transferirano otprilike dva milijuna kuna. Gospodin Siniša Žanetić kandidat je za mjesto ministra financija Republike Hrvatske.

Nestali automobili

Dragan Primorac kanditat je mandatara Tihomira Oreškovića za nasljednika Vesne Pusić na mjestu ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske. Za Primorcem se vuku dvije kaznene prijave u kolateralnom obliku iz Sanaderova doba. Jedna iz Državnog zavoda za norme (DZN) Republike Hrvatske gdje je „ishlapio“ terenac VW Touareg, a druga iz Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo (DZIV) gdje je, navodno, iz garaže „ispario“ službeni Audi A6 Quattro. Osim A6 Quattra, iz garaže DZIV-a Republike Hrvatske je za vrijeme dok je Primorac sjedio u Sanaderovoj vladi financijskim makinacijama zamračen i jedan automobil marke Mercedes. Obje prijave obrađuje Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Zamračene Bijele noći

Davor Štern je, prema neslužbenim izvorima, najvjerojatniji kandidat „kanadskog“ mandatara za mjesto ministra gospodarstva Republike Hrvatske. I za Šternom se vuku nikad nerazjašnjeni financijski repovi Bijelih noći, točnije polaganje prava na koncesijske ugovore naftnih polja iz Rusije. Slatkoriječivi Radimir Čačić još je 2000. godine, sjedeći tada u Račanovoj vladi, javno izjavio povodom toga da se Šternu “smješkaju zatvorske rešetke“. Postojanost vrlo dobrih rusko – izraelskih poslovnih veza Davor Štern potvrdio je i svojom nazočnošću na vjenčanju kućanice i nesuđene golferice Maje Brinar i Aarona Frenkela u Monte Carlu 2004. godine. Na vjenčanju u kneževini Monaco je bilo oko 700 uzvanika iz cijelog svijeta.

Morski psi

Imaju li pojma nešto o navedenome crkveni pastiri okupljeni oko Bože Petrova u Mostu vidjeti će se tijekom pregovora o formiranju vlade koji započinju za nekoliko dana s Domoljubnom koalicijom i mandatarom Tihomirom Oreškovićem. Ili pak družina iz Mosta nešto naslućuje obzirom na njihovu nedavnu uznemerujuću objavu na službenoj facebook stranici stranke. Međutim, jesu li ovo morski psi o kojima je Most progovorio u svojoj Božićnoj poslanici ili ne, javnost tek treba utvrditi. Sve u svemu, prvi tjedni u političkom životu Hrvatske u Novoj 2016. godini neće biti monotoni. Jednako tako preko nove vlade u veliku igru se vraćaju stari manipulatori.T

17 komentara

Uskoči u raspravu
 1. gusta magla
  #1 gusta magla 17 siječnja, 2016, 09:26

  Činjenice je da je pretvorbena pljačka bila masovnih razmjera. Da se ima volje doista procesuirati pljačke u pretvorbi ne bi nam premijer bio HDZovac kojega je strana farmaceutska tvrtka angažirala da do Plive dođe za siću. Pita li se itko zašto Pliva nije prodana na burzi najboljem ponuđaču? I po čemu je molim vas, zločin u pretvorbi s Inom značajniji od ovog s Plivom?

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Enver Berisha
  #2 Enver Berisha 13 siječnja, 2016, 14:28

  Najebali smo! Uzduž i popreko…

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. džudije i naši budalaši
  #3 džudije i naši budalaši 8 siječnja, 2016, 03:59

  Likota je u službi džudija. A oni su Isusa razapeli. Razapet će i Hrvatsku. Prokletnici!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Pola meni,pola tebi,pola Bagi
  #4 Pola meni,pola tebi,pola Bagi 6 siječnja, 2016, 12:29

  Tim Orešković je u Plivi obavio završni dio posla, nadovezujući se tako na koruptivne radnje Sanadera i Barra – otpustio je 5.000 radnika i Plivu pretvorio iz uspješne i inovativne istraživačke kompanije, u kojoj su zapošljavani hrvatski najbolji mladi stručnjaci, u štancaru generičkih lijekova. Tako će i na mjestu premijera, nakon pljačkaške privatizacije, obaviti zadnji dio posla – otpustiti što više ljudi, smanjiti plaće i radnička prava, privatizirati zdravstvo i zemlju pretvoriti u još veću koloniju nego što to već jest. Novi poslodavac A. Kotromanovica, odvjetnicki ured Patton Boggsnam je dobro poznat još iz doba “afere Baxter”. Tada su putem bijele čarape – Miomira Žužula zastupali Plivu, a službeno su ih angažirali Goran Granić (zamjenik u Račanovoj vladi i brat Mate Granića) i Željko Čović, frend od Mr. 10%, Mladena Vedriša.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Sinjanin
  #5 Sinjanin 5 siječnja, 2016, 19:54

  UDBI smetaju ljudi poput Dragana Primorca jer je Hrvat i cist ali jos samo malo i svi ce krepati sto od jada sto od zakona biologije.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Vlaho
  #6 Vlaho 5 siječnja, 2016, 19:45

  Ako su ovo svi grijehovi koje Primorac ima treba odmah biti izabran za ministra.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Klarens
  #7 Klarens 5 siječnja, 2016, 00:30

  Oni su svi protiv nas
  ================
  malih sitnozubih
  ================
  Prdekavaca
  ================
  Koja Hrvatska ?????
  ================
  $$$$$$$$$$$$$$$$$
  ================
  $$$$$$$$$$$$$$$$$
  ================
  $$$$$$$$$$$$$$$$$
  ================
  Daj josh jednu rundu

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. piroli
  #8 piroli 4 siječnja, 2016, 21:01

  Izgleda mi da nam se spremaju slicni scenariji kao i s Plivom. nanjusili da je jos nesto ostalo za ukrasti iz Hrvatske.

  Ova stare hijene ne bi trebalo da nam budu Hrvatska buducnost.Pa Stern je promjenio koliko stranaka ne bi li ponovo dosao u Vladu. jer zna kako se krade.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. David Neckermann
  #9 David Neckermann 4 siječnja, 2016, 14:57

  Na svu sreću istinski hrvatski židovi s ovim manipulatorima nemaju ništa zajedničko

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Broker
  #10 Broker 4 siječnja, 2016, 10:55

  Hm, Žanetić, Karlovačka banka… Pa zar i crkva na čelu s nadbiskupom Bozanićem nije držala lovu u toj banci?

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. mile udarčina
  #11 mile udarčina 3 siječnja, 2016, 22:40

  ovi će preorat rvacku do zadnjeg kamena

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code