SREBRENI PIR EMISIJE “DOBRO JUTRO HRVATSKA”

SREBRENI PIR EMISIJE “DOBRO JUTRO HRVATSKA”

26. listopada, 2016.

 

 

 

Popularna mozaična emisija Dobro jutro, Hrvatska u travnju iduće godine obilježava 25. obljetnicu postojanja i jedna je od najdugovječnijih emisija Hrvatske radiotelevizije (HRT). U njoj su stasali mnogi današnji poznati novinari i voditelji, doživjela je brojne promjene i nova izdanja, ali jedno je i nakon gotovo dva i pol desetljeća ostalo isto – rado je gledaju i najmlađi i najstariji. Urednica Ana Milić ističe kako su pripreme u povodu obilježavanja početka emitiranja 27. travnja davne 1992. godine već započele te dodaje da će velika obljetnica biti obilježena brojnim prigodnim sadržajima. A tajnu njezina dugogodišnjega uspjeha nalazi u bavljenju stvarnim životnim temama građana i odabiru sjajnih suradnika.

To je obiteljska mozaična emisija otvorena prema svim životnim temama, od malih do ozbiljnih kao što su, među ostalima, ovršni zakoni, europski fondovi, porezna davanja, problemi lokalnih uprava, nezaposlenost, državni projekti, zdravstvo, školstvo, promet i druge. Gotovo svakodnevno vrlo profesionalno pratimo aktivnosti u civilnome društvu i u vezi s nacionalnim manjinama, prigodno obilježavamo praznike, blagdane i obljetnice, pratimo kulturne događaje, a imamo i sasvim dovoljno zabavnih sadržaja. U emisijama nastojimo ugostiti sugovornike koji su stručnjaci u svojemu području i uvijek zastupati cijelu Hrvatsku, pa ako se neka tema obrađuje u Zagrebu, često je nadopunjujemo javljanjima uživo ili reportažama i iz drugih gradova jer svi dijelimo slične probleme“, ističe Ana Milić te dodaje da je njihova prednost i to što novinari uglavnom samostalno i među građanima pronalaze teme koje potom istražuju.

Emisija Dobro jutro, Hrvatska ove je godine dobila i neka voditeljska pojačanja. U ožujku su se u emisiju, nakon dugoga izbivanja, vratili poznati voditelji Ljiljana Vinković i Ljudevit Grgurić Grga.

Uz njih u emisiji su i dalje i druga omiljena lica – Davor MeštrovićMirko Fodor, Ognjen Golubić, Jelena Pajić, Frano Ridjan i Karmela Vukov-Colić, a u voditeljskoj su ekipi odnedavno i sjajne Daniela Trbović i Zlata Mück. Pojačanja su primjetna i među novinarima i izvjestiteljima. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. pinto
    #1 pinto 28 listopada, 2016, 18:20

    ne može niti jedna emisija proći bez srbendi.kom. kamarile

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code