SRBI NE ŽELE HRVATSKOG PUPOVCA

SRBI NE ŽELE HRVATSKOG PUPOVCA

19. ožujka, 2018.

 

 

Ako je to tako, a jeste, što u Hrvatskom saboru imaju tražiti čak tri zastupnika srpske manjine, od kojih notorni Pupovac zastupa tek možebitno pet do deset posto Srba koji žive u Republici Hrvatskoj?

Srbi u svom parlamentu ne žele nikakvog „hrvatskog pupovca“, a još manje da im neki Hrvat, kao nama Srbin Pupovac, dijeli lekcije, i još k tome javno ne prizna srpsku i inu agresiju

Napisao: Mladen Pavković

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u svom prvom intervjuu za HRT u Beogradu kako ne misli da bi Hrvati trebali imati zajamčeno zastupničko mjesto u srbijanskom parlamentu.

Što na to kaže Milorad Pupovac, a što hrvatska predsjednica i predsjednik Vlade RH?

Ako je to tako, a jeste, što u Hrvatskom saboru imaju tražiti čak tri zastupnika srpske manjine, od kojih notorni Pupovac zastupa tek možebitno pet do deset posto Srba koji žive u Republici Hrvatskoj?

Najveći mutež

Pored toga, taj Pupovac se već godinama ponaša kao „pobjednik hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata“, a svaka Vlada drži ga kao „malo vode na dlanu“, jer njegovi minorni i sramni glasovi nažalost spašavaju opstanak onih koji su trenutačno na vlasti.

Srbi u svom parlamentu ne žele nikakvog „hrvatskog pupovca“, a još manje da im neki Hrvat, kao nama Srbin Pupovac, dijeli lekcije, i još k tome javno ne prizna srpsku i inu agresiju.

Pupovac je najveći mutež u hrvatskoj politici i dok se njega ne riješimo i dok Državno odvjetništvo ne počne raditi na masu prijava koje je navodno zaprimilo protiv njega, ni hrvatsko-srpski odnosi neće i ne mogu biti bolji, tim prije što je Pupovac isto što i Brnabić – „produžena ruka“ Aleksandra Vučića!

Tipkanje po mobitelu

Hrvatski sabor, odnosno njegovi zastupnici trebali bi i morali biti primjer. Međutim, kad zasjeda ovo predstavničko tijelo građana i nositelj zakonodavne vlasti u Republici Hrvatskoj i kad najčešće putem malih ekrana, u izravnim prijenosima, gledamo njihove sjednice, čovjek ne može a da se ne upita – gdje su saborski zastupnici? U dvorani najčešće sjedi tek oko petnaestak-dvadesetak zastupnika koji jedni drugima dobacuju i međusobno raspravljaju. Nu, dok traju rasprave, poglavito predstavnika Kluba zastupnika čak i onoj koji predsjeda može se vidjeti kako je čitavo vrijeme „odsutan“, kako nešto „tipka“ po mobitelu… Inače, Sabor ima 151 zastupnika, koji su izabrani na temelju glasova građana. Kad gledamo zasjedanja istih ili sličnih državnih tijela od Njemačke, Francuske, Italije, Belgije do Engleske nigdje takve (jadne) slike kao kod nas. Nije istina da su u vrijeme zasjedanja Sabora toliki zastupnici na drugim dužnostima, a još manje da obilaze svoje birače. Većina vjerojatno i dolazi u Sabor, na svoje radno mjesto, ali očito im je ljepše i ugodnije sjediti u saborskom kafiću ili tamo gdje se dobro jede, sve po bagatelnim (nikakvim) cijenama. I takve osobe (svaka čast iznimkama) drže nam „propovjedi“ i kreiraju politiku! Bilo bi dobro znati što mladi misle o radu ove institucije, gdje se čak ni u vrijeme glasovanja ne mogu sakupiti svi zastupnici. Osim toga, tijekom godine zastupnici imaju više slobodnih dana nego što rade, a rade ili ne rade plaća i privilegije su im – isti. Ono što je također zanimljivo je činjenica da ti ljudi nikome ne odgovaraju, odnosno „odgovaraju“ svojim biračima, od kojih velika većina nema pojima tko ih zastupa u Hrvatskom saboru. Nu, ono što je još žalosnije i pored takvog njihova (ne)rada malo tko traži da odstupe, već ih, što je nepojmljivo, neprestano zaokružuju na glasačkim listićima.

Pa, ako je tako, a jeste, što se onda svaki puta čudom čudimo kad hrvatski branitelji kriknu: ne, za takvu se državu nismo borili! T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Iz Hrvatskoga Sabora
  #1 Iz Hrvatskoga Sabora 16 travnja, 2018, 12:52

  Samo je luda Hrvatska vlada.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. merle
  #2 merle 21 ožujka, 2018, 19:10

  E MOJI HRVATI! ZAR SMO MI SPALI NA TO DA NAM JEDNA lezbača KROJI GAĆE A I STALNO “REKLAMIRANJE” NOTORNOG pupovca TJERA ME NA POVRAČANJE!!! IGNORIRAJMO TU četničku gnjidu JER NIJE VRIJEDAN SPOMENA !!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. anno
  #3 anno 19 ožujka, 2018, 21:20

  Vraga ga mi želimo on se sam nameće i postavlja ultimatuime ” u ime srpskog naroda “, a naši vrhovnici im to dopuštaju.
  Pa sad im Brnabićeva vraća lopticu u spinu.
  Navik su biliUgroženi u rvackoj.
  Svoje vuku za sobom, a mi u Hrvatskoj svoje bi sj….. za ništa.
  Takav smo mi narod.
  Pa neka nas vuku za nos i povlače kao mačora za rep.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Anonimno
  #4 Anonimno 19 ožujka, 2018, 08:15

  Mi smo stvarno “lud” narod. Srbi ne žele Hrvata, a mi “želimo” pupovca.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code