SRAMOTNO FINANCIRANJE SRPSKIH „NOVOSTI“

SRAMOTNO FINANCIRANJE SRPSKIH „NOVOSTI“

20. ožujka, 2022.

 

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) poslala je dopis Vladi Republike Hrvatske da prestanu financirati tzv. samostalni srpski tjednik (sic!) s nazivom „Novosti“, a kojeg izdaje  Srpsko narodno vijeće na čijem je čelu Milorad Pupovac.

Naime, nema tome dugo u Zagrebu je zbog odbijanja financiranja ukinut dvotjednik „Hrvatsko slovo“. U Zadru izlazi „Hrvatski tjednik“, obiteljski list, koji se financira isključivo od prodaje.

Najviše financijskih sredstava od državnih institucija primaju srpske „Novosti“, koje iz broja u broj „vode“ srpsku („huškačku“)  politiku. Uz to u okviru ovog tjednika  na nekoliko stranica izlaze još dva „lista“ s nazivima „Kronika“ i „Nada“ (svaki na 8 stranica!) koje se još (lukavo!) posebno financiraju.

U impresumu ovih novina se ističe da se ove novine „financiraju  sredstvima Savjeta za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske i sredstvima Ureda za ljudska prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske“.

Međutim, u tim novinama najmanje je članaka, tekstova i komentara u svezi „srpske nacionalne manjine“, a najviše su se okrenuli iz  broja u broj pljuvanju i bljuvanju po svemu što hrvatski diše.

I sve to još financira Vlada Republike Hrvatske!

U Srbiji ili Republici Srpskoj nema takvih i sličnih novina za Hrvate, a njihove vlade bi vjerojatno pukle od smijeha da im netko samo dođe sa zamolbom za financiranje jednog ovakvog ili sličnog lista.

Nemamo ništa protiv da Srbi u Hrvatskoj imaju svoje novine, ali neka ih sami financiraju, recimo od prodaje (obično na novinske kioske dođe četiri-pet „Novosti“, a najčešće ih se toliko i vrati!), što će reći da ih čitaju ili pregledavaju samo oni koji su na njih pretplaćeni.

S druge pak strane, ako izlaze i Vlada RH financira srpske novine, bio bi red da na isti način financira i novine svih drugih manjina, jer i one također  u Hrvatskom saboru imaju  svoje zastupnike i ruke za dizanje!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO MARXISTA
  #1 FRANO MARXISTA 20 ožujka, 2022, 18:34

  HOĆE USTAŠOIDNI KATOLICI SLOBODU BEZ DRUGIH I DRUGAČIJIH JER JE TO OSTAVŠTINA KRVOLKA STEPINCA..

  M A O KAKVOJ TO SLOBODI GOVORIŠ ,NEUKI ČOVJEĆE,ZAR TRAŽIŠ SLOBODU U KLASNOM DRUŠTVU .PA IMAŠ JE .KOLIKO IMAŠ U NOVČANIKU TOLIKO SI ČOVJEK U KAVEZU ,TOLIKO SLOBODE KRETANJA I TOLIKO SLOBODE ZA LIČNU SIGURNOS.AKO TI NETKO RAZBIJE NOS ILI VILICU ,MOĆI ĆEŠ SANIRATI AKO SI SOCIJALNO OSIGURAN I K’TOME DODAŠ KOJI MARIJAŠ PRIDE ONOM TKO TI TO SANIRA . A AKO TRAŽIŠ DA BUDALAŠA NETKO POZOVE NA ODGOVORNOST JER SE ON PONAŠAO BAHATO I SUPERIORNIJE O D TEBE ,ODI PO ANTU NOBILA DA NA SUDU ISPOSLUJE DA BUDE KAŽNJEN NASLINIK I DA PLATI ODŠTETU A TI NEMAŠ NI ZA KRUH ILI SAMO ZA TO . ALI IMAŠ SLOBODU DA VIČEŠ KAKO DRŽAVA NIJE DEMOKRATSKA I DA SE POKRIJŠ UŠIMA I ODEŠ U SVOJU JAZBINU.AKO IDEŠ NA HODOČAŠĆE MOĆI ĆEŠ TAMO I RUČATI ,JER ZLOČINAČKO-PLJAAČKAŠAKA CRKVA TADA SE REKLMIRA KAO BRIGOVATELJICA SIROTINJE . AKO SUTRA UMREŠ ,A NEMAŠ 3 HILJADE KUNA TVOJI TE MOGU ZAKOPATI GDJE HOĆE SAMO DA IH NITKO NE VIDI JER FRATAR ,PREDSTAVNIK ZLOČINAČKO-PLJAČAKŠKAE ORGANIZACIJE NE DOLAZI BEZ 3 HILJADE KUNA.. TO TI JE RIJEŠENJE .A AKO TE VIDE PLATIT ĆEŠ KAZNU I ZA PREKŠAJ I ZA UKOP JER ĆEŠ ZA PLAĆENI UKOP IĆI NA DRUŠTVENO KORISTAN RAD DA VRATIŠ DRŽAVI TROŠAK.
  I GLE LJUDI NABRAJAJU KAKVU SLOBODU ŽELE ,KAO DA SU U NEKOJ TRGOVIN I DOŠLI SA ŠLAJBEKOM PUNIM NOVACA PA BAHATO TRAŽE DA IH SE POSLUŽ PO ŽELJI. A UPRAVO,TI KOJI DANAS TRAŽE PO POPISU POREDANU DEMOKRACIJU SU FUKARE,JER SU JOŠ JUČER ARLAUKALI NA HRVTSKOM PROLJEĆU ,HOĆEMO KTAOLIČKU DEMKRACUIJU .DOĐE SAMOUKI I KRIVOSUTI POVIJESNIČAR I SATRAP,KATOLIČKI PROZELIT , KRUPNOZUBI STOŽERNIK I SVI U JEDAN AVAZ:F..R..A..N.J O,FRANJO, HOĆEMO HRVATSKU .PUNA RIVA DOČEUJE VLAK KATOLIČKE ,ROBOVSKE SLOBODE. VI STE GOVNARI ,.SLOBODE NEMA BEZ PROMJENE DRUŠTVENIH ODNOSA ,BEZ UKIDANJA PRIVATNOG VLASNIŠTVA, JER BEZ SLOBODE U PROIZVODNIM O

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code