SRAMOTNA CENZURA U EMISIJI “NEDJELJOM U 2”

SRAMOTNA CENZURA U EMISIJI “NEDJELJOM U 2”

13. prosinca, 2015.

ladislav-ilcic1
Sad se vidi kako neki „zanimljivi i važni“ političari, ali i ini mogu čak i po nekoliko puta gostovati u emisiji „Lepog Ace“, a neki ni da su saborski zastupnici, ako se ne zovu Pupovac i slični. Hrvatski branitelji i stradalnici također su u ovoj emisiji na listi za „odstrel“. Stanković ima svoje mišljenje, ali uvijek mora ići po njega šefu televizije

Napisao: Mladen Pavković

Čuveni voditelj još čuvenije tv-emisije „Nedjeljom u 2“ Aleksandar Stanković, poznatiji kao „Lepi Aca“, u nedjelju (13.prosinca 2015.) trebao je ugostiti saborskog zastupnika i predsjednika Hrasta Ladislava Ilčića, inače i zaposlenika HRT-a. Sve je bilo dogovoreno, pa čak i najavljeno. Međutim, nekoliko dana prije emitiranja Ilčiću su javili da je njegovo gostovanje – otkazano. Razlog, naravno, „nitko“ ne zna, niti mu je netko rekao o čemu se radi, a još manje su mu iz ove medijske kuće dali bilo što napismeno. Pismeni trag jednostavno ne smije postojati. A riječ je o tome da su „Lepom Aci“ još jednom, po tko zna koji puta, oni koji uistinu na HRT-u obavljaju cenzuru, kao u najbolja komunistička vremena, zabranili gostovanje Ilčića, i unatoč tome što je novoizabrani saborski zastupnik, jer se (da ti pamet stane) ne slažu s nekim njegovim mišljenjima!

I nagrade po zadatku

No, kad je krenula emisija s jednom simpatičnom spisateljicom, (oni brzo nađu zamjenu), od koje smo čuli kako joj je gradonačelnik Milan Bandić izdašno oprostio dugove njezina dućana, odnosno privatne knjižare, i kako mu je ona „vratila“ dug odmah se javno svrstavajući na njegovu stranu, očekivali smo da će se „Lepi Aca“ barem izvinuti gostu kojeg nije smio ugostiti ili bolje rečeno gledateljima objasniti u čemu je došlo do spora. To tim više što smo i do ove emisije bili uvjereni da Stanković sam izabire goste, ali „Lepi“ se opet pokazao kao mali, sitni novinski „konjušar“ koji veže konja gdje mu aga kaže. Ništa on ne radi a da mu oni s vrha HRT-a ne odobre. Taj valjda čak i po zadatku prima najviše novinarske nagrade, a možda i malu nuždu obavlja kad mu aga kaže. Bijeda, a što drugo. Na „blesimetru“ mu nisu napisali „ispričaj se Ilčiću“, pa je on jednostavno prešao preko toga, kao da se ništa nije dogodilo.

HRT je privatna televizija

Sad se vidi kako neki „zanimljivi i važni“ političari, ali i ini mogu čak i po nekoliko puta gostovati u emisiji „Lepog Ace“, a neki ni da su saborski zastupnici, ako se ne zovu Pupovac i slični. Hrvatski branitelji i stradalnici također su u ovoj emisiji na listi za „odstrel“. Stanković ima svoje mišljenje, ali uvijek mora ići po njega šefu televizije, u čemu je iznimno vješt.
Osim toga, stječe se dojam da „Lepom Aci“ u zadnje vrijeme i pitanja pišu njegovi nadležni, pa čega nema na „blesimetru“ nema ni u emisiji.
HRT je jednostavno pretvoren iz države u privatnu televiziju. Gledatelji na „Acin“ program ne mogu utjecati nikako. Što ovaj „novinarski cirkusant“ zajedno sa svojom ekipom skupa nakon ručka to se „jede“. A to više ne može ni pas pojesti. I za to 6o-minutno „smeće“ od programa hoćeš-nećeš moraš platiti svakog mjeseca 80 (osamdeset) kuna!
Živjela sloboda medija!T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. ujo
  #1 ujo 14 prosinca, 2015, 11:03

  Nije on neki “lepi Aca” nego je on ČETNIK
  Šta mu tepate, grebo vas on. Neki lepi aca, konjine jedne, kako ne kužite da se radi o živom četniku, koji godinama četnikuje na hrvatskoj državnoj televiziji.
  Pavkoviću ne piše se “izvinuti gostu”, nego ispričati se gostu. Izgleda da ti je poamet brža od jezika. Puno pišeš i svašta napišeš. Ovaj tvoj komentar je čisti promašaj. Treba jasno reći da se radi o isturenom srpskom organu u Hrvatskoj, koji se zove Aleksandar Stanković i koji srbuje po zadatku na hrvatskoj televiziji, naravnp, uz odborenje posrbica na toj televiziji, srbenda na toj tekleviziji koji tamo rade i hrvatskih komunističkih goveda na čelu sa volom Radmanom.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Bata
   Bata 14 prosinca, 2015, 11:22

   Sad ću da te karam…

   Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno
   Anonimno 29 listopada, 2016, 11:50

   Zašto vrijeđati, ako netko radi svoj posao “po zadatku” kako je komentar prije, to ne znači da gospodin Stankovič radi što mu je volja, ja mislim da on ima svojeg predposavljenog i da mora raditi ono što mu se kaže, a koliko on sam u tome ima slobode i uređivačkog talenta to zavisi i o gledanosti njegovih emisija, koje su koliko znam usamom vrhu gledanosti. No svatko bira po svom ukusu što gleda, ali mu zato nedam za pravo da nekog zove četnik, ustaša ili partizan, ako ima neka saznanja o lošem radu čovjeka, neka ga prijavi vječu HRT-a i stvar riješena bez uvreda i etiketa, razmisli pa napiši…

   Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code