SPORTSKA 2018. NA HRT-u

SPORTSKA 2018. NA HRT-u

8. siječnja, 2018.

 

 

Hrvatska radiotelevizija (HRT) i tijekom 2018. godine bit će središnje mjesto svih bitnih i velikih sportskih događaja, a gledatelje očekuju dva velika projekta u sportskome programu. Središnji dio zimske sezone pripast će Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) koje se od 9. do 25. veljače održavaju u južnokorejskome gradu Pjongčangu, a Hrvatska radiotelevizija iz Južne Koreje prikazat će više od stotinu sati programa podijeljenih u tri dijela. Zbog vremenske razlike većina izravnih prijenosa odvijat će se u ranim jutarnjim satima. Hrvatska televizija (HRT – HTV) s prijenosima počinje već u 2.00 po hrvatskome vremenu, a oni će trajati sve do 15.00. Za one koji zbog poslovnih obveza ne budu mogli pratiti jutarnji program, snimke svih događanja prikazivat će se i u poslijepodnevnim satima, od 16.45 do 20.00. Posebna emisija sa sažetcima najvažnijih sportova na rasporedu je u 22.30.

U siječnju gledatelje očekuju skijaški skokovi Četiri skakaonice te utrke Svjetskoga skijaškoga kupa koji traje sve do ožujka 2018. U ožujku slijede i Zimske paraolimpijske igre, u travnju biciklistička utrka Tour of Croatia, a Hrvatska radiotelevizija prenosit će i velike teniske turnire – Davisov kup, Wimbledon, Roland Garros i ATP Umag, utakmice hokeja na ledu lige EBEL, rukometnu Ligu prvaka, prvenstva Hrvatske i kup Hrvatske u košarci, rukometu i vaterpolu te atletski miting Hanžekovićev memorijal. Od nogometnih događaja prenosit će se prijateljske utakmice reprezentacije, utakmice pretkola Lige prvaka i Europske lige te Svjetsko klupsko prvenstvo. Gledatelji zasigurno najviše iščekuju Svjetsko nogometno prvenstvo, koje će se održavati od 14. lipnja do 15. srpnja u Rusiji.

U programu Hrvatske televizije bit će moguće pogledati sve 64 utakmice, a naravno da ćemo najviše pozornosti posvetiti hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Naša će se ekipa više puta dnevno javljati iz kampa Vatrenih, gdje će budno pratiti svaki njihov korak. Nakon mnogo vremena ovo će prvenstvo vremenski biti primjereno našim gledateljima. Prve utakmice počinjat će u 13.00, a one večernje igrat će se od 20.00 ili 21.00, tako da neće biti potrebe za navijanjem satova i ustajanjem usred noći. Naravno, potrebno je istaknuti i našu posebnu emisiju posvećenu Svjetskomu nogometnom prvenstvu u kojoj će utakmice analizirati naši prokušani analitičari Joško Jeličić, Stipe Pletikosa, Mateo Beusan, Anton Samovojska, a spremamo još niz iznenađenja”, najavljuje urednik Programskoga odjela za sport Hrvatske televizije Stjepan Balog.

Od ostalih sportskih događaja treba izdvojiti i sportsko natjecanje Europska prvenstva. To je nov projekt u kojemu se udružilo sedam velikih saveza koji će zajednički, u dvama gradovima, Glasgowu i Berlinu, organizirati prvenstvo Europe u svojim sportovima. Riječ je o malim olimpijskim igrama, a sportaši će se natjecati u atletici, plivanju, gimnastici, veslanju, biciklizmu, triatlonu i golfu. Hrvatska radiotelevizija (HRT) od 2. do 12. kolovoza izravno će prenositi sve nastupe hrvatskih sportaša na tome natjecanju. Nešto prije, od 14. do 28. srpnja, u izravnim prijenosima bit će moguće pratiti hrvatske vaterpoliste koji će nakon svjetskoga pokušati osvojiti i europsko zlato u Barceloni.

Iz jesenskoga dijela programa izdvajamo nastavak prikazivanja nogometne Lige prvaka. Naime, Hrvatska radiotelevizija (HRT) uspjela je osigurati prava na to natjecanje u sljedeće tri sezone. Tako će gledatelji javnoga medijskog servisa, kao i dosad, srijedom moći gledati derbi-kola u tome najjačem klupskom nogometnom natjecanju.

Na rasporedu su i redovite tjedne emisije Stadion na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) i Sportske vijesti nedjeljom navečer na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1).

Hrvatski radio (HRT – HR) sva će navedena sportska zbivanja, pa i Europsko prvenstvo u rukometu, koje se neće prikazivati na televiziji, u okviru prijenosa i specijaliziranih emisija opširno pratiti na Prvome programu Hrvatskoga radija (HRT – HTV 1) i na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HTV 2) te na mrežnim stranicama sport.hrt.hr. Svi navedeni sadržaji moći će se pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code