SPOMENIK ZA MARIJANA CELJAKA

SPOMENIK ZA MARIJANA CELJAKA

17. rujna, 2019.

 

Otkrivanjem novoga spomen-obilježja akademskoga kipara Mladena Mikulina u šumi Topoljaku, kod nekadašnje radarske baze, gdje je pri pokušaju mirnih pregovora sisačkih domoljuba s agresorskom JNA 16. rujna 1991. poginuo jedan od najistaknutijih HDZ-ovih odbornika prve visestranačke Skupštine i zamjenik zapovjednika 57. samostalne bojne ZNG-a Marijan Celjak, u ponedjeljak 16. Rujna je održana komemoracijska svećanost. Prisjećajući se odsudnih dana i mjeseci  otprije 28 godina, Celjakov suborac, pripadnik samostalnoga voda dragovoljaca Topolovca, Jurica Devčić, kazao je pred velikim brojem postovatelja i suboraca Marijana Celjaka:

“Bio je izuzetno hrabar i, nosen neizmjernim domoljubljem, prvi sudjelovao u svakoj našoj oružanoj i pregovaračkoj akciji. Njegova pogibija nadomak još jednoga uspjeha, koji je prekinuo čak i zlokobni nalet neprijateljske avijacije, teško nas je kosnula, jer smo izgubili vođu, iskrenoga prijatelja i suborca, kazao je Devčić.

Župan sisačko-moslavački Ivo Zinić, posebno je istaknuo da je pokojni Celjak, nimalo slučajno, postao i zamjenik prvoga zapovjednika prve dragovoljačke braniteljske postrojbe u Republici Hrvatskoj, 57. samostalne bojne, Ante Bobetka. Nije stoga čudno sto je postrojba, pa i kasnija brigada, iza njegove smrti i pokopa junaka Domovinskoga rata u zavicajnom posavskom Strelečku  ponijela ime Marijana Celjaka. (T)

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Hope elinal
  #1 Hope elinal 20 veljače, 2020, 04:03

  Jeste li poslovni čovjek ili žena? Ja sam predsjednik Uprave za zajmove Hope Elinal i želim da svi znate da smo osposobljeni za pozajmljivanje samo onima kojima je potreban zajam da proslave svoj Badnjak na bolji način nego ikad prije, kao i onima koji su u trebate financijsku potporu što god, pa ako vam je potreban božićni zajam ili zajam da biste očistili dugove ili račune, možete nas kontaktirati na našu e-poštu u VIA ([email protected]) za više detalja. na ove transakcijske fondove zajma

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. koscak monika
  #2 koscak monika 18 rujna, 2019, 11:38

  Tražite li vrlo prave kredite po povoljnoj kamatnoj stopi od 2%, temeljene na povoljnim uvjetima kredita?
  Trebate li zajam za podmirivanje duga ili plaćanje računa? Jeste li cijelo vrijeme bili odbijeni sa svojim bankama i drugim financijskim institucijama, samo zato što imate nizak kreditni rejting? Trebate li zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga, kao što su:
  * Krediti
  * Krediti za nekretnine
  * Poslovni zajmovi
  * Hipotekarni krediti
  * Zajmovi kod kuće
  * Zajmovi za konsolidaciju duga
  * Osobni zajmovi
  Zadovoljstvo kupaca naš je cilj kada se prijavite kod nas, prijave se u pouzdanu tvrtku koja se brine za vaše potrebe financiranja. Mi ćemo se brinuti za vas tijekom cijelog postupka. Pošaljite nam e-poštu na: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Bozana Topalovic
  #3 Bozana Topalovic 17 rujna, 2019, 09:44

  POTREBNA JE HITNA KREDITA?
  Posudba novca kod nas znači brzu isplatu. Poslujemo s ciljem zatvaranja posla na obostrano zadovoljstvo. U većini slučajeva novac ćete dobiti u istom danu ili čak u roku od 15 minuta od podnošenja zahtjeva.
      Čak i ako ste u crvenom ili imate lošu kreditnu povijest, to ne znači da vam neće biti odobren novac. U samo nekoliko koraka putem interneta i računala, tableta ili pametnog telefona ispunite zahtjev za posudbu novca koji će odmah ići na obradu. Obratite nam se s povjerenjem. Kontaktirajte nas putem e-maila [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code