“SOLO ILI SOLIDARNO”

“SOLO ILI SOLIDARNO”

5. svibnja, 2018.

 

 

U Maloj dvorani Kulturnog centra Dubrava, Dubrava 51, u utorak 8, svibnja, od 13 do 14 i 30 sati održava se „Solo ili solidarno“.

Na događaju „Solo ili solidarno“ društveno angažirani srednjoškolci iz Zagreba i Gospića predstavit će različite načine društvenog angažmana.

Mladi Gospićani putem tribina i korištenjem različitih medija i medijskih nastupa potiču svoje vršnjake na solidarnost i prihvaćanje vršnjaka koji su po bilo čemu „drugačiji od drugih“, ukazuju na važnost kvalitetne međusobne komunikacije i aktivnog pristupa u rješavanju društvenih problema. Zagrepčani, učenici Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava i Prehrambeno-tehnološke škole iz Zagreba predstavit će prepreke i teškoće s kojima se sreću tijekom svog odrastanja, ali i načine na koji su ih prevladali. Saznat ćemo koliko društvena zajednica pomaže mladima s invaliditetom i kroničnim bolestima, a koliko im odmaže, što je još važno poduzeti da bismo mogli reći da živimo u društvenoj zajednici koja brine o najranjivijim skupinama mladih.

Učenici XII. gimnazije iz Zagreba predstaviti će aktivnosti volonterskog centra svoje škole i volontiranje kao vrijednost davanja drugima i stvaranja povezane društvene zajednice.

Polaznici Poljoprivredne škole iz Zagreba zalažu se za zdrave stilove života i prevenciju ovisnosti u okviru projekta „Moj zdravi stil“. Mogu li se mladi oduprijeti konzumerizmu i pasivnom stilu života? Pogledajte dramske scene pod nazivom „Mogu li bez….?, a koje su osmislili sami učenici uz stručno vođenje mladog kazališnog redatelja Lovre Krsnika.

Događaj će moderirati učenica iz I. Gimnazije u Zagrebu – ambasadorica za humanitarno djelovanje i društveno uključivanje mladih. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code