SMIJE LI POGLAVAR JEDNE CRKVE TOLIKO LAGATI?

SMIJE LI POGLAVAR JEDNE CRKVE TOLIKO LAGATI?

5. kolovoza, 2019.

Irinej je također naglasio da je stradanje Srba bilo planirano od najvišeg vrha tadašnje države Hrvatske, koja je željela istrijebiti „svaki korijen i svaki trag srpskog naroda na prostorima na kojima su živjeli“ te da su u Oluji stradali oni najnemoćniji i oni koji nisu mogli pružiti otpor, a da su to bili stariji, žene i djeca.
Ne boji li se Boga, kojem se svaki dan moli

Napisao: Mladen Pavković

Koliko smo se puta već zapitali: kakva je ovo država? Dok Hrvati dostojanstveno, s ponosom i tugom obilježavaju Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te veličanstvenu Vojno redarstvenu operaciju Oluja95, Milorad Pupovac, zastupnik u Hrvatskom saboru i onaj koji „podupire“ one koji su na vlasti, HDZ, odlazi (4.8.2019.) sa svojim suradnicima u Krušedol u Republiku Srbiju, ispred tamošnjeg manastira, kako pišu srpski mediji, na „centralnu manifestaciju povodom obilježavanja godišnjice akcije „Oluja“ 1995., u kojoj je ubijeno ili nestalo oko 2.000 Srba, a protjerano više od 220.000“, a na kojoj su sudjelovali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, patrijarh Irinej, ministri u Vladi Srbije, predstavnici Srba izbjegli tijekom Oluje i mnogobrojni građani.
Velikosrpska agresija
Na tom skupu pljuvalo se i bljuvalo, lagalo i omalovažavalo Hrvatsku, njezine branitelje i stradalnike, prvog hrvatskog predsjednika i vojskovođu dr. Franju Tuđmana, pa čak i prijetilo.
Tako je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uz ostalo poručio da su „danas Srbi, ma gdje žive, apsolutno ujedinjeni i znaju što im je činiti u budućnosti“ te se upitao: „Je li Hrvatska danas sretnija, uspješnija i bogatija“ što je ubila i otjerala tako veliki broj nevinih Srba?
Ne, Hrvatska sigurno nije sretnija i bogatija zbog Vojno redarstvene operacije Oluja, a jesu li Srbi i dalje ponosni na velikosrpsku agresiju na Republiku Hrvatsku, jesu li i dalje sretni što su njihovi tenkovi okićeni cvijećem odlazili iz Beograda put Vukovara, jel im je drago što su iza sebe ostavili najmanje 15.000 poginulih, na desetine tisuća ranjenih, oko 150 zasad otkrivenih masovnih grobnica, razrušene i spaljene gradove i sela, na stotine tisuća protjeranih, itd i tako redom?
Međutim, nije nam jasno, što znači da „Srbi danas znaju što im je činiti u budućnosti?“ Je li to znači da ako se ponovno odluče (ne daj Bože) postavljati „balvane“ po cestama da će biti novog rata? Ili…?
Patrijarh Irinej podsjetio je u svom govoru da je Oluja bila zločin koji je planirala hrvatska država, da su se slični zločini nad Srbima dogodili u Hrvatskoj i u vrijeme II. svjetskog rata i da će Hrvatima oprostiti tek kad budu „svjesni velikih žrtava i pokažu svoje izvinjenje i pokajanje“! (Sic!)
Mir na Balkanu?
Znači, Hrvati se moraju Srbima ispričati što su ih napali na njihovoj zemlji i što su htjeli na najokrutniji, fašistički način, pripojiti dijelove Hrvatske Srbiji!?
Irinej je također naglasio da je stradanje Srba bilo planirano od najvišeg vrha tadašnje države Hrvatske, koja je željela istrijebiti „svaki korijen i svaki trag srpskog naroda na prostorima na kojima su živjeli“ te da su u Oluji stradali oni najnemoćniji i oni koji nisu mogli pružiti otpor, a da su to bili stariji, žene i djeca.
Smije li poglavar jedne crkve tako lagati? Ne boji li se Boga, kojem se svaki dan moli?
Milorad Dodik je pak uz ostalo istaknuo da je „snaga Srbije danas takva da ona upravlja mirom na Balkanu“!?
Jednom riječju, svašta se čulo na ovom skupu, samo ni riječ o balkanskom krvniku Slobodanu Miloševiću, agresiji na Republiku Hrvatsku, a još manje kad će se protjerani Hrvati, njih oko 200.000, moći vratiti u Bosansku Posavinu, odnosno današnju Republiku Srpsku u kojoj ljudi poput Dodika drže lekcije kakve ni „pas s maslom ne bi pojeo“.
Međutim, što je na tom skupu radio notorni Milorad Pupovac, kojem hrvatska država uz ostalo plaća i tiskanje (četničkog) tjednika Novosti?
Može li zastupnik u Hrvatskom saboru sjediti na „dvije stolice“, tj. malo dati potporu srpskim „krvolocima“, a malo Hrvatskoj Vladi, a da ga zbog toga nitko ništa ne pita?
Ovim činom, sudjelovanjem na ovom „četničkom“ skupu, Pupovac se, zajedno sa svojim suradnicima, posve opredijelio za „drugu stranu“, koja o nama Hrvatima misli samo najgore.
Može li on i dalje imati potporu, prije svega, hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, ili mu već jednom treba otvoreno, jasno i glasno reći da je Krušedol u Republici Srbiji, a Knin u Republici Hrvatskoj?
Ili, da se malo našalimo (a u Novostima vole šale) – Idi, bre, traktorom, ako imaš goriva, a nas sa svojim glupostima pusti već jednom na miru! T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Maria Guadalupe/WhatsApp: +16014560144
  #1 Maria Guadalupe/WhatsApp: +16014560144 8 kolovoza, 2019, 13:23

  Pozdrav prijatelji, ja sam Maria Guadalupe, tu sam da pomognem svima informirati o svemu što sam doživio na mreži kada sam tražio zajam. Izgubio sam puno novca tražeci kredit dok nisam upoznao VLADIMIR FINANCIJSKU INVESTICIJU. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamati od 2%. Ako vam treba kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da se savjetujete i obratite joj se putem e-maila: ([email protected]) ili
  Kontaktirajte WhatsApp: +16014560144 za kreditni zahtjev, hvala na vašem vremenu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Četnik Vučić početnik
  #2 Četnik Vučić početnik 8 kolovoza, 2019, 04:23

  Sada i četniku Vučiću, navodno, fali 400 iljada svrba, te sto iljada jugoslovena. Kako će ih naći kad su prvi promijenili nacionalnu pripadnost i postali ruski četnici, a jugosloveni postadoše bosanci vlaške republike. Ni jedni od spomenutih nisu više pravoslavni, negoli krivoslavci.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. žrdina
  #3 žrdina 7 kolovoza, 2019, 18:21

  SPC ima dokaz da je Tito bio ustaša.
  Ubio im Dražu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. MONIKAKOSCAK
  #4 MONIKAKOSCAK 7 kolovoza, 2019, 14:27

  zdravo
  Ja sam privatni zajmodavac i financijski zastupnik, koji pruža zajmove za osobne potrebe i za financiranje korporacija. Da li vam je potreban neposredan zajam da biste očistili dug ili vam je potreban kapitalni zajam za poboljšanje vašeg poslovanja? Jesu li vas druge banke i financijske agencije odbile ? Trebate li zajam za objedinjavanje ili zalaganje obveza, više ne tražite jer smo mi ovdje da sve vaše financijske probleme pretvorite u nešto prošlo. Zadovoljstvo korisnika cilj je kada se prijavite kod nas, prijavljujete se na pouzdanu tvrtku koja se brine za vaše potrebe financiranja. Mi ćemo se brinuti za vas tijekom cijelog procesa. Uvijek ćemo dati sve od sebe kako bismo utvrdili kada se možete u potpunosti vratiti, uzimajući u obzir trenutnu financijsku situaciju i zatim postaviti rodovnicu za otplatu zajma na odgovarajući način prema vašim potrebama. Uzimanje osobnog zajma iz globalnog financijskog fonda je jednostavno: pošaljite nam e-poštu na [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Nikita markovic
  #5 Nikita markovic 7 kolovoza, 2019, 14:26

  zdravo
  Ja sam privatni zajmodavac i financijski zastupnik, koji pruža zajmove za osobne kredite i za financiranje korporacija. Da li vam je potreban neposredan zajam da biste očistili svoj dug ili vam je potreban kapitalni zajam za poboljšanje vašeg poslovanja? ? Trebate li zajam za objedinjavanje ili obećanje za sastanke, ne tražite više, jer smo ovdje kako bismo sve vaše financijske probleme pretvorili u nešto prošlo. Uvijek ćemo dati sve od sebe kako bismo utvrdili kada se možete potpuno vratiti kad uzmemo u obzir vaše sadašnje osobne financijsku situaciju, a zatim pravilno postavite iznos zajma. pošaljite nam e-poštu na NIKITAMARKOVIC99.COM

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Anonimno
  #6 Anonimno 5 kolovoza, 2019, 14:24

  Pa, vidi se da smije!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code