SLUČAJNI VRHOVNIK I NAVODNI DOKTOR ZNANOSTI S NAOPAKO OKRENUTIM DALEKOZOROM

SLUČAJNI VRHOVNIK I NAVODNI DOKTOR ZNANOSTI S NAOPAKO OKRENUTIM DALEKOZOROM

2. prosinca, 2021.

 

Milanović mjesecima ne prestaje verbalno ratovati na čuđenje domaće javnosti i stranih država Sve u stilu “ja predsjednik i vrhovni zapovjednik”, dok mnogi podsjećaju i na nepobitnu činjenicu da je 1991., nespreman, odbio pušku uzeti u ruku. 

Da svoje prosudbe o navodnim negativnostima i uhljebničkim kombinatorikama u visokim državnim strukturama Milanović nerijetko temelji i na lokalnim tračevima

Napisao: Josip Frković

Sigurno nije daleko od istine tvrdnja mnogih analitičara da će se, poslije višemjesečnih oštrih monologa i dijaloga bivšega i najslabijega SDP-ova predsjednika Vlade jednoga jutra  Zoran Milanović posvaditi i s kupaoničkim ogledalom.  I sve to u težnji da se kao bivši (?) rigidni komunist, onaj koji je nezadovoljne ratne veterane iz Matićeva šatora u Savskoj interventnom policijom satjerao u povijesno zdanje gornjogradske crkve sv. Marka, prikaže bliskim građanima slobodne misli ili bar onima koji vjeruju u politike opcija desnoga spektra. U međuvremenu je nositelj novoga idejno-političkoga kursa, sada s pozicije predsjednika države iz Predsjedničkih dvora Pantovčaka uklonio biste povijesnih nacionalnih osoba, odjednom pokazao gotovo pomalo zaboravljeno zanimanje za razvojačene stvaratelje neovisne hrvatske države, pa i za pobjedničku Hrvatsku vojsku, odnosno našu oružanu silu.

Titov gardist

On, bivši beogradski Titov gardist i komunist. I dok se za svibanjske obilježbe trijumfalne pobjede u Okučanima nad srpskim i četničkim agresorskim strojem 1991., u operaciji “Bljeska”, temeljito osramotio naprasnim odlaskom sa svečanosti i nasrtajem na prve oružane branitelje i nekolicinu ratnih veterana u majicama HOS-a, u kasnijim obilascima zadnjih nedođija zemlje uzeo je na nišan Vladu i njena nedoučena ministra obrane Marija Banožića. Navodnog doktora znanosti koji vojne vježbe promatra naopako okrenutim dalekozorom, stasala – pokazat će se – u okrilju hvaljene i upravo uhićene HDZ-ove bivše ministrice EU fondova iz Vinkovaca Gabrijele Žalac zbog pljačke novca iz briselskih trezora. Izazvan umirovljenjem iz pretpostavljene Banožićeve osvete brigadira Elvisa Burčula, Milanović mjesecima ne prestaje verbalno ratovati na čuđenje domaće javnosti i stranih država.

Hodajući skandali

I dok analitičar Kazimir Mikašek Milanovićeve javne nastupe i svađe, tračerske monologe i dijaloge, naziva hodajućim skandalima uvrijeđene frajle, u Požegi ne dopušta obraćanje Banožića vojnicima nove dragovoljne generacije pripadnika HV-a, za završene kadete Ratnoga zrakoplovstva predaju diploma organizira na Pantovčaku, a  svečanost ispraćaja 36. kontingenta HV-a u misiju KFOR-a na Kosovu – suprotno pozivu Banožića – medijskim poslenicima zabranjuje ulazak u vojarnu “32. brigade HV-a”…I sve u stilu “ja predsjednik i vrhovni zapovjednik”, dok mnogi podsjećaju i na nepobitnu činjenicu da je 1991., nespreman, odbio pušku uzeti u ruku.

Da svoje prosudbe o navodnim negativnostima i uhljebničkim kombinatorikama u visokim državnim strukturama Milanović nerijetko temelji i na lokalnim tračevima, neka potvrdi i jedan sisački slučaj. U gradu hrvatskih pobjeda, naime, početkom studenoga mandat je istekao ravnatelju HEP-Distribucijskoga područja “Elektre” Sisak, Mariju Štajdoharu, pa je na mjesto privremene ravnateljice imenovana kandidatkinja visoke stručne spreme, Irma Matanović. Za obične građane sisačko-moslavačkoga područja ništa neobično, ali za one skutrene daleko od javnosti i bilo kakva angažiranja za opće dobro tome nije tako. Neutemeljeno sumnjaju u uhljebništvo supruge sisačko-banovinskoga ratnika “koji je među hrvatskim braniteljima od samih prapočetaka”, prvoga zapovjednika ZNG-a i gardijske brigade “Grom”, te današnjega glavnog inspektora obrane, generala Drage Matanovića. One koji ljude i događaje iz ratnog i poratnoga razdoblja olako zaboravljaju, s mnogo sigurnosti moramo podsjetiti na uhodane Milanovićeve sisačke komunističke veze i izvore (dez)informacija. Od šokantne demontaže i pljačke željezničke pruge Sisak-Petrinja-Glina-Karlovac iz 1906. u organizaciji današnje članice Predsjedništva SDP-a Kristine Ikić Baniček i udruge “Kopa Beach”, do jednako zaštićene bivše županice Marine Lovrić Merzel za milijunske malverzacije novcem proračuna. T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO-MARXISTA
  #1 FRANO-MARXISTA 4 prosinca, 2021, 02:44

  ETO ,KAKAVOG LI MIŠLJENJA BIVA OVAJ NAŠ FRKOVIĆ,DA SE PROSTO ČOVJEK ZAPITA ,GDJE SE RODI TAKAV UMNI I DVONOŽNI STEPINČEVAC KOJI ČAK IMADE SPREMNOSTI I HRABROSTI , ALI ONE KATOLIČKE,REKO BI HEGEL ,UPRT PRSTOM U ŽIVUĆU ISTINU ,DA JE IZABRANI ČOVO,TAKOZVANI PREDSJEDNIK ,PO NJEMU NAJOBIČNIJA PREVA KATOLIČKOG SVIJETA ,DINARSKOG PODNEBLJA A,KOJI SE UPRAVO SADA ,OVIH DANA ,JAVLJA IZOPAČENIH POIMANJA OVE TUĐMAN-ŠUŠKOVE DRŽAVE A DA NITKO NE SMOŽE UMNE I DUHOVNE SNAGE ,OSIM NAŠEG LIČKOG-DIRARSKO-TRIBALNO-ANTROPIDNOG ,STEPINČEVSKOG SLJEDNIKA, U DUŠI KRIŽARA ,DA MU U LICE KAŽE;DA SE KOČOPERI U KOMUNISTIČKOM BINJIŠU ,A ON JE KAO TAKAV , DAVNO KATOLIČKI OSUĐEN JER NIJE NI METKA ISPALIO U BORBI ZA STEPINČEVSKU BOŽJU DRŽAVU ,KOJA SE STVARALA 1991 GODINE .

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Mujo Basinac
  #2 Mujo Basinac 3 prosinca, 2021, 10:22

  milanović slučajni predsjednik,slučajne države,čovjek za zavrzlame.
  Mislim da mu se neće oplemeniti ovo njegovo smušeno mudroserenje.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code