SKUPŠTINA DIONIČARA KARLOVAČKE BANKE

SKUPŠTINA DIONIČARA KARLOVAČKE BANKE

19. travnja, 2015.

karlovacka-banka

Karlovačka banka svojim je dioničarima prije nekoliko dana uputila poziv za Glavnu skupštinu, koja će se održati 22. svibnja 2015. godine. Na glavnoj skupštini Karlovačke banke, dioničari će odlučivati o davanju ovlaštenja Upravi za donošenje odluke o povećanju temeljnog kapitala banke za najviše 78 milijuna kuna izdavanjem novih dionica. Ukoliko dioničari banke izglasaju taj prijedlog na nadolazećoj skupštini, nakon povećanja temeljni kapital banke iznosio bi ukupno 234 milijuna kuna. Skupštini se predlaže da se dokapitalizacija provede uz isključenje prava prvenstva postojećim dioničarima pri upisu novih dionica.

Osim navedenog, predlaže se i opoziv Danijela Žambokija s dužnosti člana Nadzornog odbora banke te odabir Krune Kovačevića kao novog kandidata za člana NO. Da podsjetimo, novi večinski vlasnici Karlovačke banke od veljače 2014. godine nakon skandalozne afere „mama mia“ i istrage USKOK-a, postali su Ivan Žabčić i Marko Vuković, inače vlasnici HS Produkta iz Karlovca.

Zanimljivost u svemu čini uzastopno, četvrto po redu povećanje temeljnog kapitala Karlovačke banke u relativno kratkom vremenskom periodu, nakon što je banka lani dokapitalizirana u tri navrata, i to u ukupnom iznosu od 132 milijuna kuna. Banka je poslovnu 2014. godinu završila sa 5,4 milijuna kuna dobiti, nakon značajnog gubitka od 113 milijuna kuna godinu dana prije toga. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code