SKRB ZA BESKUĆNIKE          

SKRB ZA BESKUĆNIKE          

19. siječnja, 2021.

Kako je najavljeno izrazito hladno vrijeme, a u cilju zaštite od hladnoće, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb, u razdoblju od 15. do 25. siječnja  organiziran je dodatni privremeni smještaj za osobe koje borave na otvorenom i nemaju mogućnost drugog odgovarajućeg smještaja.

Odlazak na smještaj osigurava se organiziranim prijevozom. Polasci autobusa s Glavnog kolodvora Zagreb u Prihvatilište Gradskog društva Crvenog križa Zagreb u Velikoj Kosnici su:

 

petak 15.01.2021. 18,00 sati
subota 16.01.2021. 18,00 sati
nedjelja 17.01.2021. 18,00 sati
ponedjeljak 18.01.2021. 18,00 sati

 

Napominjemo da osobe obuhvaćene smještajem za vrijeme ekstremnih zimskih uvjeta neće ostati bez prava koja ostvaruju u sustavu socijalne skrbi, odnosno pravo na zajamčenu minimalnu naknadu neće se obustaviti. Zbog trenutne epidemiološke situacije sve osobe koje dolaze na smještaj testirat će se na Covid 19 kako bi se širenje zaraze svelo na najmanju moguću mjeru, te iz tog razloga nije moguć svakodnevni odlazak i povratak u Prihvatilište za beskućnike.

Isto tako, u suradnji s Ustanovom „Dobri dom“ Grada Zagreba, a kako bi se osigurao dodatni prostor za zaštitu od hladnoće za osobe bez primjerenog smještaja u periodu od 14. do 25. siječnja  pruža se mogućnost boravka u prostorijama blagovaonice pučke kuhinje na lokaciji Branimirova 35, Zagreb. U navedenom razdoblju boravak će biti omogućen u vremenu od 19,00 do 7 sati.

Napominjemo kako je redovni smještaj za beskućnike osiguran u suradnji sa Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb i Caritasom Zagrebačke nadbiskupije te se sve osobe u potrebi za smještajem mogu obratiti nadležnom Centru za socijalnu skrb kako bi se pokrenuo postupak privremenog smještaja.

PROČELNICA

Romana Galić, univ.spec.act.soc. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Boni
    #1 Boni 21 siječnja, 2021, 09:37

    Kad smo vec drzava u kojoj zaista nemaju priliku da se sami snadju jer nemaju kako, duznost nam je pomoci.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code