SJEDNICA  GRADSKE SKUPŠTINE

SJEDNICA GRADSKE SKUPŠTINE

22. veljače, 2013.

zarko savic

Na vjerojatno pretposljenjoj sjednici Skupštine Duško Ljuština je ponovno izabran  za ravnatelja Satiričkog kazališta Kerempuh. To je jedina definitivna odluka ove sjednice gradske Skupštine. Za ravnatelja zagrebačkog satiričkog kazališta izabran je prvi puta daleke 1982. godine kada se ta kuća još zvala Jazavac.

Najžučnija rasprava se povela oko primanja zastupnika gradske Skupštine. Na pitanje HSLS-ovog zastupnika Alena Ostojića o primanjima Tatjane Holjevac, Milan Bandić se osjetio “ponukanim da brani” potpredsjednicu gradske Skupštine Tatjanu Holjevac koja za istu funkciju prima i plaću i naknadu za volontiranje o čemu je prvi izvjestio portal dalje.com.

– Nije pošteno samo nju izdvajati. Ja se zalažem i naložit ću gradskom uredu za financije da se objave sva primanja gradskih političara po svim naslovima. Neka se objavi ta lista prije izbora. Iako sam gradonačelnik, znam sigurno da ja prvi na toj listi neću biti  – najavio je u svom odgovoru na zastupničko pitanje Milan Bandić čime misli u kampanji udariti po SDP-u. Naime, u skoro 12 godina vladavine SDP i Milana Bandića Zagrebom uspostavila se praksa da si političari, uz skupštinske naknade, kućne budžete dobro popunjavaju i članstvima u raznim gradskim povjerenstvima, nadzornim odborima i raznim upravnim vijećima i tijelima. Iako su volonteri, neki od gradskih političara tako svakog mjeseca zarade više nego i profesionalci.

– Neki bruto zarađuju i preko 250 tisuća kuna godišnje – tvrdi Slavko Kojić, gradski pročelnik za financije kojeg je Milan Bandić ovlastio da izradi listu primanja gradskih političara.

I onda će neki kandidati sa SDP-ove liste u zadnjim danima do izbora morati objašnjavati kako se volontirajući postaje milijuner.

Aktualni sat sjednice gradske skupštine kojeg uživo prenosi nekoliko lokalnih televizija.

Fotografija: Mario Ćužić/www.mojzagreb.infoT

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code