SJEĆANJE NA KREŠU ĆOSIĆA

SJEĆANJE NA KREŠU ĆOSIĆA

25. svibnja, 2015.

Zadar 2

Svečanom večerom u Falkensteinerovom hotelu Iadera u Petrčanima, obitelj Krešimira Ćosića – supruga Ljerka, kćerke Ana i Iva te sin Petar Krešimir, brojni prijatelji i uzvanici prisjetili su se životnog i sportskog puta legende.

Svečana večera započela je čitanjem isječaka iz Krešinih intervjua, njegovih citata i prepričavanjem anegdota vezanih uz jednog od najboljih hrvatskih sportaša svih vremena. Svojih susreta s Krešom prisjetili su se i košarkaške legende Giuseppe Pino Giergia i Rato Tvrdić, uprava KK Zadara, bivši košarkaš Arijan Komazec, potpredsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Božidar Longin, ali i župan Zadarske županije Stipe Zrilić, zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta te njegov zagrebački kolega Milan Bandić, Slavko Trninić, Božo Miličević, Slavko Cvitković i drugi.

Prelijepa večer puna sjećanja na legendu Krešimira Ćosića. Uz ugodno druženje i prigodni program prisjetili smo se detalja iz prošlosti koji su mnoge od srca nasmijali ali i rasplakali. Obilježavanje sjećanja bilo je dirljivo i dostojanstveno!” – izjavila je Zdenka Zrilić iz S Eventa, suorganizatora događaja te dodala: “Iznimna čast je bila organizirati sjećanje na velikog Krešimira Ćosića. Zadrani su se odazvali u velikom broju i time pokazali da naša legenda živi i dalje u njihovim mislima!”

Svečanoj večeri prethodio je košarkaški turnir mladih nada na zadarskom Forumu uz koji je veliko zanimanje izazvala i izložba fotografija velike sportske legende. Danas su pak obitelj Ćosić, KK Zadar te prijatelji položili vijence na Krešin spomenik ispred dvorane na Višnjiku koja nosi njegovo ime.

Organizaciju događaja potpisuju Udruga Dani Krešimira Ćosića i S Event.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code