SJEĆANJE NA VUKOVAR

SJEĆANJE NA VUKOVAR

19. studenoga, 2013.

0717007 48

Nakon povratka iz Vukovara, paljenjem svijeća i podizanjem banera s natpisom

„I reći ću vam samo još jednu stvar, zapamtite Vukovar“, ispred zgrade Gradske uprave, Trg S. Radića1,

 gradonačelnik Milan Bandić je  još jednom, zajedno sa suradnicima, odao  počast Gradu heroju i podsjetio je na njegovu žrtvu prije 22 godine.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kao i svake godine, prisustvovao je obilježavanju 22. obljetnice vukovarske tragedije u Domovinskom ratu – Danu sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., koji se ove godine održava pod sloganom “Vukovar – mjesto posebnog pijeteta”.

Program je počeo u ponedjeljak 18. studenoga  u 4,20 sati, kada je s Glavnog kolodvora put Vukovara krenuo posebni poslovni vlak u organizaciji Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara.

Prema protokolu, gradonačelnik je  u Vukovaru, prisustvovao  memorijalnom programu koji je počeo  u 10,00 sati u Općoj bolnici Vukovar. Nnastavio  se kolonom sjećanja (Križni put) prema Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata, molitvom, te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća uz Spomen obilježje. U 13,00 sati, zagrebački gradonačelnik je prisustvovao Svetoj misi za sve pokojne i nestale.

Oko 14,15 sati, gradonačelnik je  posjetio  obitelj Tomas u Lovasu kojoj je prošle godine pomogao da njihov sin Stipe zbog bolesti dobije asistenta u nastavi. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code