SINFONIJSKI PUHAČKI ORKESTAR NA TOMISLAVCU

SINFONIJSKI PUHAČKI ORKESTAR NA TOMISLAVCU

4. srpnja, 2016.

 

Bohemian Rhapsody, We will rock you i The Queen Symphony samo su dio programa koji će u sklopu festivala na koncertu u ponedjeljak 4. srpnja u 21:00 sat na Tomislavcu izvesti Simfonijski puhački orkestar OSRH. Uz orkestar na veličanstvenoj pozornici festivala klasične glazbe nastupiti će i Šibensko pjevačko društva ‘Kolo’ koje će se Orkestru pridružiti u izvođenju repertoara grupe Queen.

Publika će u jednom od najljepših parkova metropole imat priliku slušati reprezentativni orkestar koji je od svog osnutka 1991. godine razvio opsežnu koncertnu djelatnost u Zagrebu ali i širom Hrvatske.

Simfonijski puhački orkestar OSRH dobitnik je hrvatskih glazbenih nagrada – diplome Milka Trnina za vrhunske glazbene domete u 1997. godini, te nagrade Vatroslav Lisinski 1998. za izvođenje hrvatskih skladatelja. Trenutno pod vodstvom zapovjednika i dirigenta Miroslav Vukovojac-Dugana djelovanje orkestra obilježava bogata koncertna aktivnost uz veliku angažiranost na protokolarnim, ceremonijalnim i ostalim zadaćama u okviru Oružanih snaga RH.

Do kraja festivala očekuju nas još i koncerti Jeunesses Musicales Jazz World Orchestra, a na travnjaku Tomislavca, posjetitelji će imat priliku uživati i u projekciji kultnog nijemog film Charlieja Chaplina Mališan uz pratnju Zagrebačke filharmonije, dok će HNK Zagreb za veliko finale zatvaranja festivala izvesti operu Nikola Šubić Zrinjski. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. Gospon Štef
  #1 Gospon Štef 5 srpnja, 2016, 14:52

  Kak se to piše?
  Nemate love za lektora?
  🙁

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code