ŠIBENIK USPJEŠAN U POVLAČENJU SREDSTAVA EU

ŠIBENIK USPJEŠAN U POVLAČENJU SREDSTAVA EU

8. travnja, 2016.

14979-n

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, u okviru dvodnevnog obilaska projekata na području Zadarske i Šibensko-kninske županije, posjetio je Šibenik gdje se sastao sa županom Šibensko-kninske županije Goranom Paukom, gradonačelnikom Grada Šibenika Željkom Burićem, gradonačelnicom Grada Vodica Brankom Juričev Martinčev, gradonačelnikom Grada Drniša Josipom Begonjom, zastupnicom u Hrvatskom saboru Josipom Rimac i ostalim predstavnicima regionalne i lokalne vlasti kao i partnerskih institucija.

Na radnom sastanku razgovaralo se o do sada uspješno provedenim EU projektima kao i o planiranim budućim ulaganjima u daljnji razvoj Šibenika i Šibensko-kninske županije. Ministru su detaljnije predstavljeni projekti: MINS – strateški program Grada Šibenika za razvoj StartUp ekosustava, HEREDITAS – projekt zaštite tradicijske suhozidne gradnje, Turistička valorizacija kanala sv. Ante II. faza i Integrirani projekt revitalizacije baštine Grada Drniša. 

Ministar Tolušić izrazio je zadovoljstvo viđenim te pohvalio snažni partnerski pristup u pripremi i provedbi projekata kao jedini ispravni put do bespovratnih sredstava. „Ovi projekti dovest će do eksplozije turističkog rasta i razvoja Grada Šibenika i čitave Šibensko-kninske županije“ istaknuo je.

Za kraj posjete ministar je u pratnji suradnika obišao nekoliko projekata na području Šibensko-kninske županije koji su sufinancirani sredstvima Europske unije. Uz obilazak četiri šibenske tvrđave, sv. Mihovil i Barone koje su obnovljene sredstvima iz Europske unije i sv. Nikola i sv. Ivan koje će uskoro poprimiti novi izgled zahvaljujući istim tim sredstvima, organiziran je i posjet projektu Uređenje i opremanje razvojno-inovacijskog centra (iNavis) u Šibeniku.T

 

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code