SHZ: TREBA OTKRITI TKO JE IZDAO NAREDBU ZA POVLAČENJE IZ POSAVINE

SHZ: TREBA OTKRITI TKO JE IZDAO NAREDBU ZA POVLAČENJE IZ POSAVINE

5. studenoga, 2016.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Povlačenje hrvatske vojske iz Bosanske Posavine, 1992. godine bio je pravi šok jer nije bilo nijednog vojnog razloga za povlačenje hrvatske vojske, a istraga koja se poslije vodila o padu Posavine bila je čista farsa. Srbi nikada ne bi zauzeli Bosanski Brod, a da hrvatske postrojbe iz toga grada nisu namjerno povučene. Nikada nije otkriveno tko je dao naredbu za povlačenje hrvatskih snaga iz Bosanske Posavine. Nije bili nikakvog međunarodnog pritiska da se Hrvatska vojska povuče iz Bosanske Posavine. Povukla se da bi se otvorio famozni „koridor“ koji spaja SR Jugoslaviju, srpske dijelove BiH i okupirana područja u Hrvatskoj. Bez toga koridora ne samo da Srbi ne bi mogli ratovati u Bosni nego ne bi mogli opskrbljivati Knin, Liku, Kordun i zapadnu Slavoniju. Nakon vojnog povlačenja nastao je najveći hrvatski zbjeg civilnog stanovništva i neviđena pljačka hrvatskih domova i ostvaren je srpski san – koridor spasa.

Ovih dana uhićena su desetorica bivših pripadnika Hrvatskog vijeća obrane s područja Bosanske Posavine, koji su odbili da se povuku s koridora i tako sačuvali područje Orašja da ga ne okupiraju Srbi.

Čudno je da su u hrvatskoj diplomaciji radili i primali plaću predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, Andrej Plenković predsjednik Vlade RH, Davor Ivo Stier, ministar vanjskih poslova RH i Miro Kovač, bivši ministar vanjskih poslova RH, a izjavljuju da su iznenađeni uhićenjima bivših pripadnika HVO-a.

Zagreb -Zadar, 4. studenog 2016. godine

 STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Agora
  #1 Agora 6 studenoga, 2016, 18:11

  Zapovjedni lanac je dobro poznat. Posavina je žrtvovana za nešto (???). Ovi u Orašju su se obranili i ostali. Prema planu moćnika to je njihova velika greška. Nakon 25 godina nema smisla istraživati što je bilo, već ovim ljudima pomoći u obrani, bez ulaženja u pravosudni sustav druge države. ili što već Bosna i Hercegovina jeste. Dodigov referendum je bio prrobni balon. Balkanska kraljica je na potezu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. basinac
  #2 basinac 5 studenoga, 2016, 18:59

  Sockovic je stalno ponavljao da on nece braniti Posavinu,jer da posavci bjeze u Zagreb.

  Odgovorite na ovaj komentar

<