SEDMI FORUM IPC-a U ZAGREBU

SEDMI FORUM IPC-a U ZAGREBU

14. srpnja, 2013.

Forum IPC-a

U velikoj vjećnici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu, 10. srpnja 2013 održan je VII. Forum IPC-a „TRANSFORMACIJA PROMETNOG SUSTAVA HRVATSKE INTERMODALNIM PRIJEVOZOM“ kao i predstavljanje istoimene knjige pod pokroviteljstvom HŽ Carga d.o.o.

Ovaj forum okupio je u znanstvenom i stručnom pogledu sve što Hrvatska u ovom trenutku ima. Pozdravne riječi uputio je domaćin i pokrovitelj skupa gosp. Ivan Lešković-predsjednik IPC-a i uprave HŽ Carga d.o.o.

U nastavku su izlagali:Dubravko Radošević (Ekonomski institut Zagreb), prof.dr.sc. Ernest Bezjanac (dekan Prometnog fakulteta u Zagrebu), mr.sc. Dragutin Šubat (glavni tajnik i voditelj autorskog IPC-a),Zlatko Martić (predsjednik uprave Agita d.o.o.), prof.dr.sc. Nedjeljko Perić (dekan Fakulteta elektronike i računalstva)…

Jedan od programa koji je izazvao veliku pozornost bio je program predstavljen od strane prof.dr.sc. Ivana Miloša s Veleučilišta Rijeka, pod nazivom „HRVATSKI NEW DEAL-SINGAPURSKI MODEL“. Ovaj međunarodno certificirani program koji luku Rijeka predstavlja kao vrata Europe za robu s Dalekog istoka,a prije svega Kine i Indije.

Zaključak skupa je  da Hrvatska uz dovoljno mudrosti i snage može iskoristiti svoj sterateški položaj u EU i postati logistička platforma cijele Europe. Ovaj skup je pokazao da Hrvatska ima znanje i kvalificirane programe a hoće li imati mudrosti i snage ostaje za vidjeti,a posebno realizacija ključnog projekta povezivanja luke Rijeka sa ostatkom Europe kvalitetnom željezničkom vezom. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. shamano.net
    #1 shamano.net 9 listopada, 2021, 10:09

    Для вывода средств используется помощь платежных систем с надежной,
    проверенной годами репутацией.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code