140 MILIJUNA KUNA ZA    BIOCENTAR

140 MILIJUNA KUNA ZA BIOCENTAR

23. studenoga, 2012.

polaganjekamenatemeljca

U srijedu 21. Studenoga u Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj Borongajska cesta 83 f, položen je kamen temeljac  za izgradnju Inkubacijskog centra za bioznanosti i komercijalizaciju tehnologije – BIOCENTAR, koji se financira u okviru IPA programa Europske unije za Hrvatsku – Operativni program za regionalnu konkurentnost.

Uz brojne uzvanike, svečanosti u povodu početka realizacije ovog značajnog projekta za Zagreb i Hrvatsku prisustvovali su ministar znanosti, obrazovanja i sporta dr.sc. Željko Jovanović, potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije prof.dr.sc. Branko Grčić,  gradonačelnik Milan Bandić, rektor Sveučilišta u Zagreb Aleksa Bjeliš, ravnatelj agencije BICRO dr.sc. Hrvoje Meštrić i voditeljica IPA službe za pregovore o pristupanju u Europskoj komisiji.

Kako se čulo, projekt Inkubacijski centar za bioznanosti i komercijalizaciju tehnologije – BIOCENTAR vrijedan je 18.823.995,70 eura (140 milijuna kuna), od čega 13.919.949,00 eura financira Europska unija kroz Operativni program Regionalna konkurentnost u okviru pretpristupnog programa IPA.

U nadležnosti Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a krajnji korisnik je Poslovno-inovacijska agencija Republike Hrvatske BICRO, u kojoj poslovni udjel u Društvu ima: 60% Republika Hrvatska, 27% Sveučilište u Zagrebu i 13 % Grad Zagreb.

Svrha projekta je osiguravanje svih potrebnih uvjeta za obavljanje djelatnosti malim i srednjim poduzećima u razvoju bioznanosti i tehnologije kroz infrastrukturu i pristup uslugama razvoja tehnologija i poslovanja.

BioCentar je zamišljen kao aktivan čimbenik u osiguravanju produktivne poveznice između temeljnog i primijenjenog znanstvenog istraživanja i industrije, tehnološke infrastrukture i novih biotehnoloških tvrtki u procesu razvoja novih proizvoda. T

 

5 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code