SEDMA KNJIGA IGORA ČUMANDRE

SEDMA KNJIGA IGORA ČUMANDRE

10. lipnja, 2014.

promocija cumandra Custom

Promocija zbirke poezije Igora Čumandre „Ambulanta za bol“ održat će se u subotu 14. lipnja u O’gradi , Trg siječanskih žrtava 8, s početkom u 18 sati. Na promociji će nekoliko riječi o novim pjesničkim kitama progovoriti Silvija Šesto ispred naklade Semafora, a  potom će svoje stihove predstaviti autor Igor Čumandra.

„Ambulanta za bol“ je  treća  zbirka poezije (i sedma knjiga) Igora Čumandre. I u ovom se rukopisu autor kreće unutar svog hermetičnog i intimnog svijeta iz kojeg opisuje krugove drugih svjetova kojima je obložen njegov vlastiti.

Često u poziciji pripovjedača zatvorenog u posljednji spašeni komadić vlastite stvarnosti, Igor Čumandra, pruža dubok uvid u vlastitu intimu, izlažući kroz čvrst lirični izraz svoje emocije, poraze, čuđenja, strahove i vjeru, pokušavajući na taj način, potpuno otvoreno, na poetski krajnje bolan, ali ponekad i sarkastično humoran poetski izraz, izgraditi posljednju crtu obrane prema svemu u što vjeruje.

Iako je raspon pisanja autora od djela namijenjenih djeci do djela namijenjenih isključivo ozbiljnoj i „ozbiljnoj“ publici, on je isključivo dominantan kroz poetski izraz, a prema dosadašnjim ostvarenim zbirkama poezije poetski rukopis „Ambulanta za bol“ vrijedan je opetovanog čitanja.  

Igor Čumandra rođen je u Zagrebu 15. ožujka 1968. godine. Od mladosti objavljuje u medijima, te književnim časopisima. Uz pisanje i ilustrira, a neko je vrijeme crtao stripove. T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code