SDP: NEKOREKTNI ŽIVI ZID

SDP: NEKOREKTNI ŽIVI ZID

1. prosinca, 2018.

Zagrebački ogranak stranke Živi zid podijelio je u petak, 30. studenog 2018. na svojoj Facebook stranici status s temom ulaganja u škole i spomenike u Gradu Zagrebu. Status se sastoji od doslovnih riječi SDP-ovog zastupnika u Gradskoj skupštini Mateja Mišića koje je izgovorio na konferenciji za medije u Gradskoj skupštini Grada Zagreba u srijedu, 28. studenog 2018., ali izvor niti autor u statusu nisu navedeni.

Drago nam je da se Živi zid Zagreb slaže sa SDP-om Grada Zagreba oko prioriteta pri određivanju proračuna Grada Zagreba, ali smatramo da je prenošenje nečijih, a u ovom slučaju riječi zastupnika Mišića, bez navođenja izvora tj. autora – krajnje nekorektno i nepošteno.

Živi zid je nenavođenjem autora tj. izvora izravno doveo u zabludu javnost, predstavljajući Mišićeve riječi kao svoje, što se najbolje vidi u podacima koji su korišteni u obraćanju kao i pitanjima koje postavljaju, a nigdje drugdje nisu objavljeni.

Naglašavamo da Živi zid Grada Zagreba ni u jednom trenutku nije kontaktirao niti pokušao kontaktirati SDP Zagreb, kao niti zastupnika Mišića oko korištenja analize, zaključaka i stavova koji su izneseni na našoj konferenciji za medije.

Činjenica da Živi zid na svojim stranicama nije podijelio nijedan od objavljenih članaka u medijima koji su prenijeli konferenciju za medije zastupnika Mišića, kao ni objave na društvenim mrežama kojima je SDP kroz svoje kanale komunicirao o predmetnoj konferenciji, već je prenesen samo tekst koji sadrži dijelove doslovnog Mišićevog obraćanja – dokazuje da je Živi zid Zagreb imao namjeru dovesti u zabludu čitatelje i pratitelje te tuđe riječi predstaviti kao svoje.

Živi zid je u međuvremenu, nakon naše reakcije svoj status obrisao, ali još uvijek stoji članak na portalu zagrebački.hr (https://goo.gl/ZinoSj) koji je doslovno prenio sporni status.

Izvori i dokazi:

Live konferencija Mateja Mišića: https://goo.gl/9v5e11

Objavljeni članci:

 1. http://hr.n1info.com/Vijesti/a351500/Misic-Bandicu-za-izglasavanje-gradskog-proracuna-ocito-fale-tri-ruke.html?fbclid=IwAR1IhKqawfg5lrdyeawk0nYy7piWYV5B5K6hc3o0UE5zBX6rNaaNPGZdEEA
 2. http://www.totalno.hr/zastupnik-neispunjenih-obecanja/?fbclid=IwAR1AGXgeSO-CHm2bk7l03QKcy7Q48Fznkebf3Z-sWPAc5U3eZqj6ZGw-1rs
 3. https://radio.hrt.hr/radio-sljeme/clanak/lokalne/grad-zagreb-vise-trosi-na-spomenike-nego-na-obrazovanje-isticu-iz-sdp-a/184652/

T

 

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 5 prosinca, 2018, 04:34

  Opet te gepilo
  ===========================
  Taman sam si mislim oporavlja se
  ============================
  Kad ono opet ga strefi, josh jache
  ===========================
  Sljedbenik DEFEKTNE
  ===========================
  utopistichke ideje
  ===========================
  Koja je donijela toliko zla i
  ===========================
  Na duge staze sjebala ljudski rod
  ===========================
  Ova planeta je kao guzobris sa tochke
  ==============================
  Ove trenutne civilizacije
  ==============================
  Vrtlog vlastitog idiotizma
  ==============================
  Nosi nas ka dnu shkoljke
  ==============================
  Vodu smo povukli sami
  ==============================
  A ti stari tovar josh revesh za KPJ
  ==============================
  Hahahahahahahahahahahahahahaha

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. .FRANO
  #2 .FRANO 4 prosinca, 2018, 18:39

  POŠTOVANI PRIJETELJI I SVI KOJI DOTIČETE MOJ MARXISTIČKI PORTAL I KOJI ČITATE MOJE KOMENTARE !!!,
  OBAVJEŠATAVAM VAS DA SAM EKS -KOMUNICIRAN CIO MJESEC DANA OD USTAŠKO-NACISTIČKO-RASISTIČKO-ŠOVINISTIČKE HORDE RAZBOJNIKA , MOJA LIČNA KVALIFIKACIJA, STACIONIRANIH KAO TOBOŽ NEKA KOMISIJA ,I TO STANDARDNA ,U REDAKCIJI FACEBOOCA, KOJA KONTROLIRA OBJAVE NA FACERBOOCU ,A NEPRIHVATLJIVE ZA ZLOČINAČKO-KRVOLOČNO-KATOLIČANSTVO, POSEBNO UTEMELJENO U REINKARNIRANOJ STEPINČEVSKOJ DRŽAVI,POBOŽNIH HRVATA ,SLJEDNIKA STEPINČEVSKOG DUHA I NAUMA.
  PO NJIMA RAZLOZI SU SLJJIEDEĆI; ŠTO SE KRITIČKI ,OŠTRO, OSVRČEM NA HRVATSKI I SVE DRUGE NACI- KLERIKALIZME I ŠOVINIZME,SVIH VRSTA I BOJA , A POSEBNO NA VJERSKE ŠOVINIZME ,NA HRVATSKU DRŽAVU KAO KAPITALISTIČKU,KLASNO -KASTINSKU, NA PREDSJEDNICU ,KOJU DEFINIRAM KAO OKTROIRANU,KAO ATLANSKU NAMJESNICU,KAO NEUKU OSOBU ,KAO RELIGIOZNO ZATUCANU I NA KRAJU KAO PROFESIONALNU STJUARDESU.
  SVE JE TO POPRAĆENO JEDNIM JEDINIM KVALIFIKATOM,=UVREDLJIVOST=.DAKLE, TREBA ZAKKLJUČITI DA REDAKCIJA,ODNOSNO STOŽER , FACEBOOKA ,NE ZNA RAZLUČITI ŠTA JE TO UVREDA A ŠTA KRITIČKI ODNOS.
  JA NIKDA NE VRIJEĐAM OSOBU KOJU KRITIZIRAM ,UVIJEK JE OSLOVLJAVAM ,POŠTOVANOM,JER SE STROGO DRŽIM ONIH FILOZOFSKO-MATERIJLISTIČKIH UZUSA KOJI SU UVIJEK I DANAS MJERILO ULJUĐENOG PONAŠANJA MEĐU PARTNETIMA KOJI SE MEĐUSOBNO ILI POJEDINAČNO KRITIČKI OSVRĆU NA NEKOG I NA NEŠTO.UVIJEK JE NA PRVOM MJESTU POŠTIVANJE LIČNOG, FIZIČKOG DIGNITETA I INDIVIDUALNOG IDENTITETA.TAKO SU SE VODILE I UVIJEK VODE RASPRAVE MEĐU LJUDIMA NAŠE EPOHE ,VISOKIH DRUŠTVENIH I POLITIČKIH ZNANOSTI ,DA SE POŠTUJE I CIJENI DIGNITET I INDIVIDUALNI IDENTITET .
  JA SE ,PREMA TOME, DRŽIM TIH KRITERIJA DA NE VRIJEĐAM OSOBU , NEGO KRITIZIRAM NJEZINU PAMET,ODNOSNO SVIJEST KOJU DEMONSTRIRA SVOPJIM PONAŠANJEM I DJELOV ANJEM NA JAVNOJ -DRUŠTVENO-POLITIČKOJ SCENI ,JER FIZIČKI DIGNITET I IDENTITET SE NASLIJEĐUJE, TO JE NEŠTO ŠTO ČOVJEK NE MOŽE MIJENJTI ILI UTJECATI NA NJEGA,A PAMET ,ODNOSNO, SVIJEST SE NE NASLIJEĐUJE ,NEGO OBRAZOVANJEM I ŽIVOTNIM ISKUSTVOM IZGRAĐUJE.PA SVE ŠTO ŽIVA BIĆA GOVORE I RADE ILI PIŠU ,PODLOŽNO JE KRITICI ILI POHVALI NEKIH DRUGIH I DRUGAČIJIH .TAKO RAZMIŠLJANJE JE LJUDSKU ZAJEDNICU DOVELO NA DANAŠNJI STUPANJ LJUDSKE SVIJESTI I STUPANJ PROIZVODNIH MATERIJALNIH SNAGA KOJE SU GLAVNI I ODLUČUJUĆI ČINBENIK,POKRETAČ, PROCESA PROSPERITETA.
  PREMA TOME ,POŠTOVANI PRIJETELJI I SVI ONI KOJI DOTIČETE OVAJ MARXISITIČKI PORTAL I VI MOŽETE ZAKLJUČITI DA JE STOŽER FACEBOOKA DUBOKO U ZABLUDI ŠTO JE ČINIO PREMA MENI KAO GRAĐANINU I OSOBI KOJA IMA LJUDSKO PRAVO DA SE PREDICIRA I ISTIČE SVOJA POIMANJA SVIJETA I ODNOSA U NJEMU PA I KRITIČKIH OSVRTA NA SVE ŠTO ŽIVI LJUDI ISKAŽU ,RETORIČKI ILI GRAFIČKI,ODNOSNO RIJEČJU I PISANIM PREDICIRANJEM.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code