SAMOVOLJA NA SISAČKI NAČIN

SAMOVOLJA NA SISAČKI NAČIN

19. ožujka, 2022.

 

Dok ruski krvolok i ratni zločinac, kagebeovac  Vladimirovič iz Lenjingrada i zaljubljenik u pravoslavlje s lica zemlje želi izbrisati Ukrajince i njihovu suverenu državu, u Sisku hrvatskih ratnih pobjeda nad rigidnim velikosrbima i staljinistima ponovo je na djelu komunistička autokratkinja. Riječ je, dakako, o Hrvatici Kristini Ikić Baniček, mlađoj kćeri poznatoga “Varteksova” trgovca, podrijetlom  iz hrvatskoga Pounja. Djed Jandrija, kojega se unuka u svakoj prilici rado odricala, bio je za Drugoga svjetskoga rata pripadnik vojne posade NDH u Divuši na raskrižju obalne unske ceste s onom za Gornju Oraovicu i krvlju Hrvata spaljeni Zrin Bio je, međutim, i dobar sportaš i sretnik povratnik iz britanskoga pakla na austrijskom Bleiburgu.

Nekadašnjoj polaznici vjeronauka u bivšoj župnoj crkvi sv. Križa, u kojoj joj je krsni svjedok i kum pred pok. vlč. Alojzijem Petranovićem siječnja 1976. bio pok. ugledni komercijalist Ivica Sabljak, ništa na ovom svijetu nije sveto.  Kristina Ikić Baniček, k tome, poznata je sisačka ateistkinja već treći mandat na dužnosti SDP-ove gradonačelnice. Uz potporu kratkotrajnoga gradonačelnika Siska i socijaldemokratskoga prvaka Siska i regije, Davorka Vidovića, KIB se popela do čelnoga mjesta gradskoga SDP-a, a potom i do prvoga mandata predsjednice gradskoga poglavarstva 2013. Bilo je to vrijeme uspona gardista druga Tita, današnjega predsjednika države Zorana Milanovića, pa je uz njegovu i podršku ministra prometa Gajdaša Dončića, doktora turizma, počinila kriminalno djelo demontaže navodno neperspektivne pruge Sisak-Glina-Karlovac iz 1906. Gdje je i kako je nestao iznos od 10 milijuna kuna, raspoređen među simpatizerima SDP-a, još uvijek nije odgovoreno ni nakon HDZ-ove kaznene prijave. Za to vrijeme, pak, KIB se ubrzo našla u ulozi arbitra, pa je iz partije izbacila kriminalom ogrezlu bivšu SDP-ovu lidericu i sisačko-moslavačku županicu Marinu Lovrić Merzel.

U kolektivnom sjećanju Siščana, crvena je drugarica ostala upamćena jer je branila vjerske procesije gradskim središtem uz blagdan sv. Kvirina sisačkoga biskupa, potom postavljanje spomenika blaženom kardinalu Stepincu ispred zgrade biskupijskoga ordinarijata na Trgu bana Jelačića (ipak je postavljen pred katedralom sv. Križa) ili pak obilježavanje stratišta i grobišta žrtava Titova komunizma. Slijede potom sumnjive investicije u ledenu dvoranu hokejaša i zabrane ulaska roditelja i mladeži suparničkoga kluba, te gradsku sportsku dvoranu “Zeleni Brijeg” na bivšem hipodromu…O tome da je Kristina uspjela ugasiti najstariji hrvatski nogometni klub “Sgestu”  , da i ne govorimo u ovoj prilici. Izvjesno je da će nakon gubitka parnice sa sisačkim novinarom HRT-a i predsjednikom Aktiva HND-a, Igorom Ahmetovićem, dobiti priliku da  se iznova služi prozirnim lažima. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code