SAMO U PARKU MLADEŽI NIJE SE SKANDIRALO PROTIV MAMIĆA

SAMO U PARKU MLADEŽI NIJE SE SKANDIRALO PROTIV MAMIĆA

29. travnja, 2015.

0358.Hrvatsko_jugo_1024x768

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice 30. kola Prve HNL, te su na temelju direktnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili sljedeća događanja:

NK ZADAR- GNK DINAMO 0 : 1

Utakmica 30. kola Prve HNL odigrana u Zadru, subotu, 25. travnja 2015. na stadionu Stanovi.

Na stadionu u Stanovima utakmicu je promatralo oko 2.000 gledatelja, među kojima je bilo stotinjak BBB (koji sebe nazivaju navijačima GNK Dinama), te dvadesetak pripadnika protivničke im skupine BBB Fan club.

Inače tihi pripadnici Fan cluba oglasili su se u dva navrata povicima „Tovarske pičke“ (5. minuta), te „Cigani, Cigani“ (7.min.). BBB su bili mnogo glasniji, usmjereni uglavnom na povike protiv Zdravka Mamića. Od samog početka izvjesili su dva plakata s prekriženom glavom Zdravka Mamića, kojemu u dva navrata višekratno skandiraju „Mamiću Cigane, odlazi iz svetinje“ (32. i 45. minuta). U 37. minuti počinju uzvikivanjem „Zdravko Mamić ratni profiter“, da bi u više navrata ovu poruku završili sa „Zdravko Mamić, srpsko kopile“. U 44. minuti BBB skandiraju „HNS pederi, nogomet ste sjebali“. BBB u 76. minuti pale tri bengalke, a dvije baklje bacaju u teren.

RNK SPLIT – NK OSIJEK 3 : 2

Utakmica 30. kola Prve HNL odigrana u Splitu, u subotu, 25. travnja 2015. g., na stadionu Park Mladeži pred oko 600 gledatelja, protekla je bez navijačkih ispada.

HNK RIJEKA – NK ISTRA 1961 3 – 0

Utakmica 30. kola Prve HNL odigrana u Rijeci, u nedjelju, 26. travnja 2015. u 19.00 sati na stadionu Kantrida

Preko 3.000 gledatelja promatralo je utakmicu na Kantridi, a među njima je bilo gotovo 1.000 pripadnika Armade (navijačka skupina HNK Rijeke), te stotinjak Demona (navijači pulske ekipe).

Demoni u dva navrata (2. i 50. minuta) skandiraju „Riječke pičke“, te „Riječka Armada, skupina koju mrzim ja“ 17. min.). U 15., 51., 81. i 90. minuti poručuju Armadi „Jebo vas Mamić“, a u 82. i 89. minuti skandiraju „Purgerske sluge“, da bi sve popratili s „HNS pederi, nogomet ste sjebali“ u 82. minuti i na samom kraju susreta.

Armada na ispade pulskih navijača uzvraća s „Istarske pičke“ u 10., 50. i 88. minuti. I oni skandiraju „Jebo vas Mamić“ u 87. i 90. minuti, te „Tovarske sluge“ u 89-oj, a također, na samom kraju uzvikuju „HNS pederi, nogomet ste sjebali“ . Osim ovih spomenutih ispada obje su skupine cijelu utakmicu snažno bodrile svoje ljubimce korektnim navijanjem i pjesmom-

Armada je pred kraj utakmice opet izvela svoju pirotehničku, pravilima HNS-a, zabranjenu predstaviu. Najprije u 60-oj minuti pale dvije dimne kutije, da bi od 80. do 82. minute zapalili 7 bengalki, od kojih dvije bacaju na tartan stazu, pa potom još dvije koje ubacuju na tartan stazu i u sam nogometni teren. Uz to pale po jednu petardu i topovski udar.

NK SLAVEN BELUPO-HNK HAJDUK 0:2

Utakmica 30. kola Prve hrvatske nogometne lige između NK Slaven Belupo i HNK Hajduk odigrana je u 17 h, 26. travnja 2015. g., na gradskom stadionu u Koprivnci.

Pred oko 2500 gledatelja, od čega oko 200 pripadnika Torcide (navijačke skupine HNK Hajduk), odigrana je utakmica bez većih navijačkih izgreda. Od neprimjerenog navijanja izdvajamo:

  • u 11. minuti pripadnici Torcide skandiraju (igračima HNK Hajduk): „Igrajte pičkice!“

  • u 30. minuti pripadnici Torcide skandiraju: „Hrvatska policija, mito i korupcija!“

  • u 50. minuti pripadnici Torcide pale jednu baklju, slaveći tako drugi pogodak gostujuće momčadi

  • u 62. minuti pripadnici Torcide skandiraju: „HNS pederi, nogomet ste sjebali!“

  • u 76. minuti pripadnici Torcide skandiraju: „Mamiću Cigane!“

za Hrvatski helsinški odbor

Ivan Zvonimir Čičak

predsjednikT

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code