SAŠA RADOVIĆ PUŠTEN IZ ZATVORA

SAŠA RADOVIĆ PUŠTEN IZ ZATVORA

2. siječnja, 2012.

 

banda
Javnosti će se obratiti 11. siječnja

Piše: Dražen Stjepandić

Poznati publicist i aktivist Saša Radović pušten je iz pritvora još potkraj prošle godine i blagdane  proveo je na slobodi. Doznali smo samo da je pušten iznenada bez ikakvog objašnjenja i da još ima zabranu istupanja u javnost. O svemu što se zbivalo moći će govoriti tek 11. siječnja.

Podsjećamo pisac i aktivist iz Pule uhićen je 17. studenog  na parkiralištu ispred restorana na istarskoj strani tunela Učka, u trenutku dok mu je general Čermak, kojeg je navodno ucjenjivao, predavao sto tisuća eura. O svemu je ekskluzivno pisao Jutarnji list, a ubrzo se pokazalo da je u verziji ponuđenoj javnosti iz pera provjerenog lažljivca i smutljivca Gordana Malića uobičajeno bilo značajnih odstupanja od istine. Primjerice pisalo je kako je u trenutku uhićenja sa Sašom bila i njegova supruga, što nije točno, a o čemu je portal Tjedno jedini do sada pisao citirajući Natašu Srdoč, predsjednicu stranke Hrvatska 21. stoljeća čiji je Saša bio kandidat na proteklim parlamentarnim izborima. Nataša Srdoč je u intervju-u za portal Tjedno prva ukazala na podmetanje.

Poratl Tjedno je ekskluzivno objavio i posljednji članak Saše Radovića napisan prije uhićenja i pritvaranja. Objavili smo ga pod naslovom „Mreža nastavlja posao“ i u članku je potanko opisan moćni Gregorićev klan kojem pripada i general Čermak.

 

TKO JE JAMIO JAMIO

Saša Radović je  autor nekoliko publicističkih knjiga, između ostalog i knjige “Tko je jamio, jamio”, izdane 2008. godine, u kojoj se bavio problematikom korupcije i nefunkcioniranja pravosuđa u Hrvatskoj. U sklopu te teme istaknuto mjesto dao je Ivanu Čermaku optužujući ga za ratno profiterstvo i kriminal. Knjiga je bila povod i za više televizijskih nastupa u kojima je Radović ponavljao optužbe na Čermakov račun.

Zbog takvih izjava Čermak ga je tužio za klevetu, no Radović je odmah najavio protutužbu kojom će tražiti povrat imovine ratnog tajkuna, kako je zvao Čermaka.

Radović je, inače, i sam sudionik Domovinskog rata, navodi da je bio dragovoljac od 1991. do 1995. te da je bio glavni instruktor borbenih vještina Specijalnih postrojbi GS-a OS-a. U svojoj biografiji naveo je i da je bio na dužnosti časnika za stegu te časnik SIS-a. Zaključujući da velik broj građana Hrvatske živi na egzistencijalnom minimumu, Radović je izjavljivao da se to može riješiti procesuiranjem ratnih profitera i tajkuna.

Pritom je spominjao Čermaka, uz napomenu da je u vrijeme Domovinskog rata uz znanje vlasti nafta bila prodavana u BiH te da je ista ta nafta završavala u tenkovima SAO Krajine koji su ubijali hrvatske borce.

Organizirao je i protuvladine demonstracije pod nazivom „Stegnite vi remen bando lopovska“.

Ljudi bliski Saši Radoviću još su nam rekli da će uskoro u cijeloj aferi nastati koperijanski obrat. T

4 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Promona
    #1 Promona 7 siječnja, 2012, 15:09

    Smrad lopovski ucjenjivački……I nikom ništa…..

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code