RUSIJA PREUZELA STRATEŠKE GRANE U HRVATSKOJ

RUSIJA PREUZELA STRATEŠKE GRANE U HRVATSKOJ

9. prosinca, 2021.

 

Ivica Todorić je ponudio jedan od modela koje RH može (treba) provesti, a za koji tvrdi da bi bio novi zamah u zaštiti nacionalnih interesa. Uvodno piše da je u Hrvatsku prodro ruski kapital u ključnne strateške grane u tolikoj mjeri da je ugrožena nacionalna sigurnost Hrvatske.

“Danas je većini hrvatskih građana, potpuno jasno da se je u Republici Hrvatskoj dogodila predaja strateških nacionalnih resursa u vlasnistvo ili pod kontrolu ruskim investitorima. I to u ključnim gospodarskim granama u RH; industriji nafte i plina, trgovini, bankarstvu, poljoprivredi, prehrambenoj industriji, turizmu, nekretninama, prometu i dr.; ustvari su dominantni u najvažnijim gospodarskim granama Hrvatske”, piše Ivica Todorić.

Ovim trenutnim stanjem je snazno ugrožena nacionalna sigurnost Republike Hrvatske pa i zapadnoga Balkana, EU i NATO saveza.

Kako bi se zaustavila erozija DRUŠTVENO-POLITIČKE, EKONOMSKE, SOCIJALNE, DEMOGRAFSKA i dr. stanja u Republici Hrvatskoj nužno je:

❖ Osigurati menadžment za provodenje ključnih mjera: kako bi se pripremili pravedni izbori, pokrenulae nužne mjere za uspostavu vladavine prava, osiguranje dodatnih sredstava’

❖ stvoriti uvjete za provedbu VLADAVINU PRAVA kako bi Hrvatska mogla provesti brze i snažne poteza u interesu zaštite svojih građana i osnaženja Republike Hrvatske u zaštiti nacionalne interesa i sigurnosti.

❖ osigurati dodatna obilna sredstva za podršku novoga zamaha RH

Prjedlog mjera za prikupljanje sredstava: REPUBLIKA HRVATSKA MORA HITNO POKRENITI PROCESE ZA NAKNADU STETE

I / INA d.d. Zagreb, Hrvatska

Od prodaje djela udjela u INA-e madarskom MOL-u proslo je oko 18 g. Povjest procesa postoji na Google-u.
Iz kompletne dokumentacuje jasno proizlazi da je od prvoga dana MOL-ova strategija bila preuzimanje INA-e, preseljenje proizvodnje u Madarsku i korištenje INA-ine, ustvari Hrvatske infrastrukture kako logisticke tako i trzžista, volumena nabave sirovine, bilance i dr.

Da bi MOL uspio bila su tri kljucne cinjenice: 1) MOL je od prvoga dana do danas korupcijom korak po korak ulazio u vlasnistvo INA-e 2) Da su 25.10.2021 g. odlukom Vrhovni sud RH pravomocno osudeni premijer RH I.Sanader i Zsolt Hernadi predsjednik uprave MOL-a, u korupciji najvise drzavne razine omogucavajucu MOL-u prevadavajuci utjecaj nad INA-om. 3) KLJUCNI momenat i najvaznija korupcija predaja INA-e na upravjenj MOL-u.

Osnovnana je sumnja da je u interesu MOL-a to u RH kordinirao predsjednika Vlade RH A.Plenkovica tako da je 31.03.2020 g. omogucio i realiziran prijenos upravljanja na MOL.

Sve na temelju Zakona (o privatizaciji INA-e) koji je izmjenjen TOBOŽE pod pritiskom EU, treba napraviti istragu u Komisiji EU tko je pokrenio i lobirao za aktivnosti protiv nacionalnoga interesa Republike Hrvatske u Komisiji EU. Kako bi se utvrdilo tko je odgovoran ili suučesnik ili izravno ili neizravno sudjelovati u korupciji u vezi sa pritiskom za promjenu Zakona o INA u RH, uključujući korupciju u ime ili na bilo koji način povezanu vladu u Republici Hrvatskoj ili trenutnu ili bivši vladin dužnosnik na bilo kojoj razini vlasti u Republici Hrvatskoj , poput pronevjere javne imovine,

Ovim planiranim protupravnim radnjama MOL-a i osoba iz Hrvatske napravljena je INA-i, odnosno Republici Hrvatskoj materijalna steta u iznosu od oko 7 milijardi EUR. INA je svoju velicinu imala prije 18 g. i unistavana je 18 g.

Uzimajuci u obzir sve gore navedene cinjenice nadležne institucije u Republici Hrvatskoj u skladu sa vladavine prava, a na osnovu pravomoćne presude za korupciju u predmetu INA -MOL trebaju pokrenuti pravne radnje za povrat INA u vlasnistvo RH i tužbe za naknadu štete u iznosu od 4 milijarde EUR. (Iz razloga povratka jednoga dijela kapitala iznos stete se umanjuje) i dr.

II / AGROKOR d.d. Zagreb, Hrvatska

Dolaskom na vlast u RH 2016 g. HDZ i razni lobisti. nametnuli su A.Plenkokovica za predsjednika Vlade RH. Danas imamo dokaze da je Plenkovic poslan sa planom i zadatkom da vrjednu javnu imovinu ali i privatnu imovinu u RH izvlasti i preda tocno odredenim stranim investitorima. Plenkovic je u prvim danima obnašanja svoje funkcije već krenio sa predaje INA-e MOL-u i Agrokora Ruskim bankama i dr..

Agrokor je ruskim interesnim skupinama bio najvažnija meta jer se mogu opljačkati velike vrijednosti, ali dobiva se i mogućnost korištenja snage kompanije kako bi se ostvarila društveno-politička i ekonomska kontrola (utjecaj) u Republici Hrvatskoj i šire. To je stvarni razlog otimanja Agrokora! M-Marković/ www.maxportal.hr T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Strauss
  #1 Strauss 24 prosinca, 2021, 01:45

  “Ovo je 10 najvećih zločinaca 20. stoljeća:Lista koja…-Novi.ba”

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO MARXISTA
  #2 FRANO MARXISTA 20 prosinca, 2021, 19:24

  TKO JE NEKADA BIO STALJIN??????
  DANAS JE GODIŠNJICA ROĐENJA VELIKOG ČOVJEKA KOJI JE POKUŠAO MIJENJATI OVAJ SVIJET JOŠ PRIJE VIŠE OD JEDNOG STOLJEČA , A ON JE BIO SLJEDNIK ,TAKOĐER VELIKOG ČOVJEKA HUMANISTE ,LENJINA ,JOSIF VISARIJONOVIĆ STALJIN. NEGOVO VRIJEME JE BILO TEŠKO I ,TIČUĆI SE CIVILIZACJSKOG NAPRETKA ,JER JE ZAPADNI KATOLIČKI SVIJET SVAKU NOVINU ,A OPOSEBNO ONU KOJA DIRA U POSTOJEĆE DRUŠTVENO-PROIZVODNE ODNOSE ,OSOSRNO ILI BOLJE REĆI KRVOLOČNO GUŠIO ,JER KLASNI USTROJ JE BILA I DO DANAŠNJIH DANA OSTALA JEDINA GARANCIJA OPSTANKA TOG KLASNO-KASTINKO-PLJAČKAŠKO-KRŠČANSKOG USTROJA DRUŠTVENIH ,ODNOSNO, DRUŠTVENO -PROIZVODNIH ODNOSA . PA SE MOŽE REĆI DA OKTOBARSKA REVOLUCIJA NIJE USPJELA ,MAKAR JE DONIJELA VELIKE PROMJENE. ONA JE ,ISTINA, NAJAVILA NOVO VRIJEME ,NOVI SVIJET DRUŠTVENIH ODNOSA ,ALI JE OSTAO DUG PUT DO NJENE REALIZACIJE.ČITAV KRŠAČNSKI SVIJET ,ONAJ NAJBOGATIJI ,NAJKONZERVATIVNIJI ,I NAJAGRESIVNIJI SE OKRENUO PROTIV TE NOVINE JER ONA TRAŽI PROMJENU SVIJETA ODNOSA ,UKIDANJE PRIVATNOG VLASNIŠTVA ,A ONO JE OSNOV ,BAZA KLASNO PODIJELJENOG LJUDSKOG DRUŠTVA NA ONE NAJMENIKE I GOPSPODARE ,NA ONE KOJI IMAJU MOĆ DA ODLUČUJUN O SVEMU I ONIH KOJI MORAJU DA SLUŠAJU,A KAO SLJEDBENICI ZLOČINAČKOG KRŠČANSTVA TO IM JE UGRAĐENO U POSTULATE VJERE ,SLUŠANJE I VJEROVANJE.
  PA PREMA TOME STALJINVO NASLIJEĐE ,ONO DRUŠTVENO-POLITIČKO I ONO CIVILIZACISJKO NISU BILI NA STUPNJU KOJE ZAHTJEVA NOVA REVOLUCIJA ,PROMJENU DRUŠTVENIH ODNOSA ,ŠTO ZNAČI VIŠU INDIVIDUALNU I DRUŠTVENU SVIJEST, PA JE JOSIFU VISARIJONOVIĆU PRIPALA DUŽNOST ,VRLO ODGOVORNA ,KAKO DRUŠTVENO ,TAKO I INDIVIDUALNO DA SE SNAĐE U DATIM VREMENSKIM I DRUŠTVENO POLITIČKIM PRILIKAMA GDJE SU UNUTRAŠNJE PROTURIJEČNOSTI NARASLE DO KRAJNJIH GRANICA ,KADA SE POSTOJEĆI DRUŠTVENI ODNOSI RASTAKAJU,RASPADAJU I KAO TAKVI SUPROSTAVLJENI EVROPOSKIM SILAMA KOJE SU NA VIŠEM STUPNJU CVILIZACIJSKOG I TEHNIČKOH NAPRETKA , A KOJE SU ODMAH OSJETILE REVOLUCIJU KAO NEŠTO ŠTO IM SMETA ,PREMA KOJOJ ĆE U PERSPEKTIVI PODUZIMATI RAZLIČITE MJERE OPREZA ,OD ONIH EKONOMSKIH PA DO DRUŠTVENE BLOKADE .VEĆ JE KATOLIČKO-KRŠČANSKA STRANA , ONA KOJA JE IMPLEMENTIRANA U SVE PORE KAPITALISTIČKIH KLASNO-PLJAČKAŠKIH ODNOSA 1935 GODINE ,U RIMU,SA NJEMAČKOM SKLOPILA PAKT O NOVOV RATU ZA UNIŠTENJE KOMUNIZMA ,ODNOSNO ,BOLJŠEVIZMA,NAZVAN III-ĆIM REICHOM . I TAKO JE POČEO II-GI SVJETSKI RAT S’ CILJEM KOLONIZACIJA EVROPE NA NJEMAČKO-TALIJANSKI NAČIN I UNIIŠTENJE SOVJETSKOG SAVEZA ,POD KOJIM IMENOM JE STALJIN FORMIRAOM SSSR-A SAVEZ SOVJETSKIH ,SOCOJALISTIČKIH REPUBLIKA. DAKLE , KAKO SAM VEĆ REKAO , INDIVIDUALA I ONA DRUŠTVENA SVIJEST NISU BILI NA STUPNJU CIVILIZACIJSKOG NAPRTETKA DA PRIHVATE NOVE DRUŠTVENE ODNOSE KOJI SE DEKLARIRAJU BESKALSNIM, BOLJŠEVIČKIM,KOMUNISTIČKIM,PA JE UNUTRAŠNJI OTPOR TOM SUSTAVU ODNOSA BIO OČIT, PA ŠTO JE STALJINU PREOSTAO DRUGO NEGO DA IH UGUŠI SILOM ,JER IDEJA JE BILA PERSPEKTIVNIJA OD STUPNJA SVIJESTI ,ŠTO JE DALO PREDNOST STALJINU DA SE POSLUŽI I SILOM.MEĐUTIM, KATOLIČKA ,EVROPASKA PROPAGANDA JE TAJ SUSTV NAZVALA ZLOČINAČKIM I POSTICALA SVE EVROPSKE ZEMLJE DA GA IGNORIRAJU POLITIČKI I EKONOMSKI, JER JE KOMUNISTIČKI ,PA JE SVE STALJINOVE UNUTRAŠNJE MJERE NAZIVALA ZLOČINAČKIM,PA ČAK I BROJEM ŽTAVA . OD TADA CIJELI SVIJET JE BOLJŠEVIČKI SUSTAV KVALIFICIRAO KAO ZLOČINAČKI ,JER JE KOMUNISTIČKI,A STLJINA KAO POSEBNOG ČOVJEKA KOJI U SSS-RU SAMO UBIJA SVOJE OPONENTE.
  A ZAPADNI ,KAPITAČLISTIČKO -KATOLIČKI SVIJET ,BAŠ U TO VRIJEME ,U TIM OKOLNOSTIMA POD EGIDOM ATLANSKE SVETE ALIJANSE ,VODI RATOVE U JUGOISTOČNOJ I ISTIOČNOJ AZIJI ,PREDNJEM I SREDNJEM ISTOKU,SJEVERNOJ AFRICI ,A SVE U INTERESU KOLONIZACIJE I PLJAČKE ,SVE DO DANAŠNJIH DANA GDJE SE NJEGOVA ODNOISNO NEZINA ODISEJA ZAVRŠAVA U AVGANISTANU. I VAŽNO JE NAPOMENUTI DA JE TA SVETA ALIJNSA SA SVOJIM MODERNIM NAORUŽANJEM SVUGDJE BILA ISTJERANA OD NAORUŽANOG NARODA. I TOM PRILIOKO NA TOM PODRUČJU ,PIŠE AMERIČKI POVJESNIČAR DR.CHOMSKY UBILA CC-A 6O MILJUNA ŽIVIH LJUDSKIH DVONOŽNIH BIĆA. DALJE PIŠE TAJ AMERIČKI PROFESOR , DA TA ISTA VSETA ALIJANSA NA ISTI NAČIN PO JUŽNOJ AMERICI SVOJIM RATNIM RAZARANJIMA ,PLJAČAKOM I UBIJANJEM LJUDSJKIH DVONOŽNIH BIĆA SAMO OD 6O-DESETIH GODINA PROŠLOG STOLJEĆA PA DO RUŠENEJ BERLINSKOG ZIDA UBILA VIŠE LJUDSKIH BIĆA NEGO ŠTO JE I SAM,SAMOVOLJNO ,PROIZVOLJNO, U VRIJEME HLADNOG RTA PRIPISIVALA KOMUNISTIČKOMM BLOKU OD NJERGOVOG POSTOJANJA.
  PA SE ZAISTA TREBA PITATI ,ODNOSNO ZAPITATI , TKO JE BIO JOSIF VISARIJAONOVIĆ, A TKO SU BILI ZAPADNI OSVAJAČI I OKUPATORI ,UBOJICE ,KOJI SU SAMO U JUŽNOJ AMERICI,OD 6O-DESETIH GODINA PROŠLOG STOLJEČA PA DO RUŠENEJA BERRLINSKOG ZIDA UBILI VIŠE ŽIVIH LJIDSKIH BIĆA NEGO ŠTO SU I SAMI ,U SVOJOJ PROPAGANDI , SAMOVOLJNO I PROIZVOLJNO,U VRIJEME HLADNOG RATA, PRIPISIVALI ISTOČNOM KOMUNISTIČKOM SUSTAVU OD SAMOG NJEGOVOG POSTOJANJA.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code