RUŠENJE PLINARSKOG NASELJA NALOŽENO JE JOŠ ’91.

RUŠENJE PLINARSKOG NASELJA NALOŽENO JE JOŠ ’91.

5. srpnja, 2019.

 

Grad Zagreb vlasnik je objekata i zemljišta u Plinarskom naselju i uvodno treba istaći da je rušenje objekata u tom naselju Gradu Zagrebu naloženo još 8.3.1991. godine i to rješenjima Gradskog sekretarijata za prostorno uređenje, komunalne poslove, promet i veze, koje je potvrđeno Vještvom ovlaštenog sudskog vještaka od 22.2.2019. Osim što su objekti ruševni život u istima predstavljao je ugrozu za zdravlje kako je to razvidno iz mišljenja Gradskog ureda za zdravstvo od 11.2.2019.

Nažalost rušenje objekata godinama je odgađano zbog činjenice da su bili kontinuirano bespravno zaposjednuti od strane socijalno ugroženih osoba. Grad Zagreb je tijekom proteklih više od 20 godina pokušavao riješiti problem Plinarskog naselja, prije svega dodijelivši 69 stanova osobama koje su imale valjanu dokumentaciju o korištenju objekata i 10 stanova osobama koje su ispunjavale uvjete za stambeno zbrinjavanje. Dakle, iako je Grad sustavno dodjeljivao stanove, preseljavao korisnike i onesposobio prazne objekte iste su novi bespravni korisnici obnavljali i zaposjedali obrazlažući to nemogućnošću pronalaska drugog smještaja.

S obzirom da je Grad Zagreb postupajući po Odluci o najmu stanova korisnicima navedenih objekata osigurao stambeno zbrinjavanje u gradskim stanovima stekli su se uvjeti za provođenje navedenih rješenja o rušenju.

Uklanjanje objekata započelo je u etvrtak 4.07.2019. nakon što su svi dosadašnji korisnici objekata u mirnom postupku ispraznili i zapisnički predali Gradu Zagrebu bespravno zaposjednute objekte u Plinarskom naselju.

Poznato je da su većinu stanovnika Plinarskog naselja činili pripadnici Romske nacionalne zajednice, to se ovim putem Grad Zagreb zahvaljuje Vijeću romske nacionalne manjine Grada Zagreba, saborskom zastupniku Veljku Kajtaziju te Savezu Roma Hrvatske „Kali Sara“ na suradnji u kontaktima s romskom zajednicom, ujedno zahvaljujemo se na suradnji svim službama koje su sudjelovale u rješavanju ovoga problema.

Od osamnaest obitelji koje su koristile objekte u Plinarskom naselju, njih 8 zbrinuto je stanovima na adresi Novi Petruševec 8, dok je preostalih 10 obitelji useljeno u gradske stanove na drugim lokacijama.

Na koncu još jednom naglašavamo da je zgrada u Novom Petruševcu 8 gradsko vlasništvo, da je objekt kupljen i legaliziran kao stambeno-poslovna zgrada i posjeduje valjanu dokumentaciju o sigurnosti i uporabljivosti. Dakle, zgrada u Novom Petruševcu 8 novi je dom za 29 socijalno ugroženih zagrebačkih obitelji koje nisu i nemaju mogućnost svoje stambeno pitanje riješiti na drugi način.

PROČELNIK

Damir Lasić, mag. Iur. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 8 kolovoza, 2019, 14:03

  Pozdrav prijatelji, ja sam Maria Guadalupe, tu sam da pomognem svima informirati o svemu što sam doživio na mreži kada sam tražio zajam. Izgubio sam puno novca tražeci kredit dok nisam upoznao VLADIMIR FINANCIJSKU INVESTICIJU. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamati od 2%. Ako vam treba kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da se savjetujete i obratite joj se putem e-maila: ([email protected]) ili
  Kontaktirajte WhatsApp: +16014560144 za kreditni zahtjev, hvala na vašem vremenu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Maria Guadalupe
  #2 Maria Guadalupe 3 kolovoza, 2019, 21:22

  Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: ([email protected])
  za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code