ROJS KRAJEM MJESECA IDE U ZATVOR

ROJS KRAJEM MJESECA IDE U ZATVOR

13. srpnja, 2017.

 

“To je zato što sam u naše objekte, preko zime, kad su bili prazni, smjestio razvojačene branitelje, dragovoljce i obitelji poginulih. To mi ne mogu oprostiti. I to je istina. A, koga bih ja trebao smjestiti? Četnike iz Beograda? Radi se o razdoblju od 1994.-1998. Punih 18 godina su me progonili i sada kažu da sam malo dao za Hrvatsku, pa bih trebao još godinu dana – guliti krumpir!”

Napisao: Mladen Pavković

Kad pročitaju ovo, oni koji već odavno mrze generala Ljubu Ćesića Rojsa, ali i druge koji su stvarali hrvatsku državu, puknut će od sreće i veselja. Naime, krajem ovog mjeseca, 31. srpnja, umirovljeni general i bivši pomoćnik ministra obrane RH mora se javiti u Ministarstvo pravosuđa – Sektor za probaciju u Zagrebu, koji će ga potom, u povodu nedavne potvrđene presude Vrhovnog suda RH, kojom je osuđen na godinu dana zatvora, a koju će odraditi za opće dobro, uputiti da, kako se to već govori u narodu, -, „guli krumpire“.

Dragovoljcu otpisao dug

Osuđen je jer je svojedobno Nogometnom klubu Dragovoljac otpisao tri milijuna kuna, a hrvatskim klubovima iz Hrvatske i BiH omogućio besplatno korištenje ugostiteljskih objekta MORH-a. Presudom je određeno i da državi mora vratiti 3,2 milijuna kuna, za koliko je, kako su rekli, oštetio Republiku Hrvatsku.

“To je nama naša borba dala” – rekao nam je Rojs te dodao da je sve više hrvatskih branitelja po zatvorima, pa da je eto došao red i na njega.

Kad smo ga zamolili da nam malo u svom stilu obrazloži ovu presudu, odmah je kazao i ovo:

“To je zato što sam u naše objekte, preko zime, kad su bili prazni, smjestio razvojačene branitelje, dragovoljce i obitelji poginulih. To mi ne mogu oprostiti. I to je istina. A, koga bih ja trebao smjestiti? Četnike iz Beograda? “

18 godina progona

“Radi se o razdoblju od 1994.-1998. Punih 18 godina su me progonili i sada kažu da sam malo dao za Hrvatsku, pa bih trebao još godinu dana – guliti krumpir! No, najteže mi pada što nisam imao pravično suđenje u svojoj voljenoj Hrvatskoj. Tko su bili suci Vrhovnog suda koji su potvrdili ovu presudu posebna je priča (svaka čast izuzecima). Ništa ne žalim. Tako nam i treba što smo rušili njihovu voljenu Jugoslaviju! I dalje ću ostati, do groba, odan prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i ratnom ministru Gojku Šušku”- rekao je general Ljubo Ćesić Rojs. T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Black Jack
  #1 Black Jack 15 srpnja, 2017, 19:40

  E moj Ljubo, to ti što se ne odrekneš Franceka.

  Kada partizančinama puše vjetar iz Beograda onda je za njih bio Ustaša a kada vjetar puše iz Brisela onda je njima antifašist.

  Za tebe je Ljubo Francek samo onaj koji je stao u obranu napadnute Hrvatske i njenog naroda.
  I to ti ljudi poput Stipetića, Špegelj, Tus itd. ne mogu dozvoliti da si ti branio Hrvatsku dok su oni čekali mudro što će se razvijati.
  Ti su prvu crtu bojišnice vidljeli samo iz dalekozora
  Istina je za njih vjetar koji puše.
  Da je više JNA baruta zapuhalo sada bi ti isti opet bili JNA oficiri!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. XKC-7.
  #2 XKC-7. 14 srpnja, 2017, 10:15

  pitaj druga hrvatina koji je mislio da je imenovan za predsjednika rh,pa ga je čak i drug yusipović morao ispravljati,,,

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Iva
  #3 Iva 13 srpnja, 2017, 10:23

  Još malo pa će biti više branitelja u zatvoru nego što ih je stvarno bilo na prvoj liniji. Generalu Rojsu ovo je kazna za ono što je branio, hrvatsku državu. To se vidi iz aviona. Na taj način se zastrašuje druge branitelje. Generale, držite se.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Stipe
  #4 Stipe 13 srpnja, 2017, 10:02

  a što je s onima koji su izbjegavali mobilizaciju 1991.? idu li i oni u zatvor?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code