ROCK GALERIJA LEINERA I HRNJAKA

ROCK GALERIJA LEINERA I HRNJAKA

29. srpnja, 2011.

U atriju Prirodoslovnog muzeja predstavljen je sasvim novi umjetnički koncept svevremenske glazbe pod nazivom „Rock galerija“ u izvedbi Leiner&Hrnjak benda te gostiju. Spoj je to triju umjetnosti- rock glazbe, suvremenog plesa i kiparskog izričaja u jedinstvenom konceptu vezanom uz pomno odabrane izvedbene prostore.

Piše:Andrea Štalcar Furač

 Da je Zagreb jučer svjedočio nesvakidašnjem glazbeno- umjetničkom događaju svjedoči i činjenica da su posjetitelji prostora atrija Prirodoslovnog muzeja u organizaciji  Scene Amadeo zaista ostali ugodno iznenađeni eksperimantiranjem već prekaljenih glazbenika Leinera i Hrnjaka. Svevremenska glazba Azre, Vještica i Leiner& Hrnjak projekta je poprimila sasvim novi izričaj ne samo zbog poluakustiče izvedbe u kojoj su se predstavili po prvi puta, već i zbog fascinantnog gostovanja Domagoja Vorbergera u pojedinim Azrinim pjesmama. Vorberger već odavno nije samo gost na koncertima posvećenim sjećanju na Azru, već izuzetnim dramaturškim pristupom daje sasvim drugu notu generacijskoj glazbi čineći i ovaj projekt posebnim.

Kombinacijom multimedije, izloženih skulptura Borisa Leinera u kombinaciji sa scenom i okolnim prostorom koji neodoljivo podsjeća na kazališnu scenu, ovaj je projekt sa sigurnošću na dobrom putu ka daljnoj uspješnoj realizaciji. Unošenjem koreografija suvremenog plesa u izvedbi mlade profesionalne plesačice Une Štalcar-Furač, Leiner je u konceptu išao korak više spajajući zvuk i pokret na sasvim novi način. „Curica“ i „Mornar koji je iznevjerio more“, autora Srđana Sachera, odabrane se za plesne izvedbe kao simbolika umjetničkog traganja za novim vremenom, boljim vremenom, slobodom stvaranja koju će mlade generacije zasigurno postići.

I da se podsjetimo, Rock galerija je projekt umjetnika koji spojivši zvuk, oblik i pokret u jedinstveni multimedijalni izričaj  i uključujući i tim ljudi koji radi na projektu predstavlja rock izvedbu u obliku priče na sasvim drugačiji i nov način. Cijela je izvedba temeljena na priči koju simbolizira lik mornara . Upravo on predstavlja naše živote sa svim iskušenjima, dilemama, prekretnicama, strahovima ali i nadom. Rock izvedba glazbenika koji su se dokazali u neprikosnovenim bendovima na našim prostorima ( Haustor, Vještice, Azra, Leiner & Hrnjak) ocrtava vrijeme koje nas nosi prema naprijed, vrijeme u kojem smo stasali i koje nas vječno spaja. Vrijeme pred nama predstavlja svjetlost, nadu i razumijevanje. Multuimedijalni pristup priči odraz  je suvremenosti i pristupačnosti svim generacijama, te obuhvaća umjetničke izričaje glazbenika koju su svoju karijeru ispisivali dugi niz godina u pjesmama koje žive vječno. Koncept rock koncerta prožet video produkcijom, dramaturgijom i suvremenim plesom predstavlja prvi projekt ovakve vrste uprizoren od strane hrvatskih rock glazbenika u biranim kulturološkim prostorima. T

 

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code