REVIZIJA U URIHO-u-novo pismo Vlatka Klarića

REVIZIJA U URIHO-u-novo pismo Vlatka Klarića

6. ožujka, 2013.

Kako je prenio jedan portal ravnatelj ustanove Uriho – Josip Držaić – je izjavio: „Ma, kod nas je bila i Državna revizija i Uskok i Dorh i ništa nije našla.“ No, je li to baš točno?

Državna revizija je ustanovila da je javna ustanova URIHO u 2010.g. provela samo jedan jedini otvoreni postupak javne nabave. A trebalo je provesti puno više natječaja. Čak preko 1,5 milijuna kuna vrijednosti roba i usluga u 2010.g. nabavljeno je bez primjene  propisanih postupaka javne  nabave! A po zakonu je natječaje trebalo provesti, natječaji nude kriterij najniže cijene. Postavlja se onda pitanje, pa po kojem je to onda kriteriju ravnatelj Uriha Držaić birao dobavljače i potpisivao narudžbenice?

Sve je to iznimno važno jer je URIHO javna ustanova koja se velikim dijelom financira novcem poreznih obveznika, samo u 2012.g grad Zagreb je financirao URIHO sa 30 milijuna kuna! URIHO je stoga dužan striktno poštivati zakon o javnoj nabavi i štediti svaku kunu proračunskog novca! Izvješće revizije datira iz veljače 2012.g. no, tek je nedavno i javno dostupno na službenim stranicama.

Zanimljivo, revizija je i 2001 i 2002.g. utvrdila  nepravilnosti u javnoj nabavi Uriha i dala nalog za njihovo uklanjanje. Revizija 2010.g. je pokazala da URIHO nije postupio po tom nalogu te da su pojedine nepravilnosti ponovljene, govorimo o višegodišnjem kontinuitetu nepoštivanja zakona o javnoj nabavi.  Klarić iznosi sumnju da i u planu nabave iz 2012.g. postoje nepravilnosti.

Što se tiče onog jednog otvorenog postupka javne nabave koji je prema nalazu revizije sproveden u 2010.g. zviždač Klarić navodi da je riječ o radovima na adaptaciji skladišnog prostora na lokaciji Avenija Dubrovnik 5. Natječaj je proveden bez javnog otvaranja ponuda. Na tom natječaju je pobijedila firma „Pleglas“ koja je često pobjeđivala na Urihovim natječajima, a kći od direktora „Pleglasa“ je čak 2011.g. zaposlena u Urihu. Zanimljivo, baš te 2011.g. kad je kći direktora „Pleglasa“ zaposlena u Urihu, firma „Pleglas“ je pobijedila na 2 urihova natječaja.

   

Vlatko Klarić, hrvatski branitelj i zviždačT

41 komentar

Uskoči u raspravu
 1. patrik
  #1 patrik 2 srpnja, 2013, 19:46

  Samo da vidite taj napuhani ego svih direktora Uriha.Nedaj Boze da se radnik ne slaze sa njihovom odlukom,odmah se pocnu prijetiti i postavljati uvjete.Gore navedena gospoda bi trebali znati da su oni tamo zahvaljujuci invalidima,a ne obratno.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. ženskica
  #2 ženskica 31 svibnja, 2013, 08:42

  Čula sam da je g.Držajić u petak potvrđen od grada na novi četverogodišnji mandat.
  Nije mi jasno kako je to moguće, ako je lopov kako ga prozivaju g.Heder,g.Klarić,g.Osmanović.
  Gospodo moja- izgubili ste.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. rajka
  #3 rajka 8 travnja, 2013, 08:31

  hahaha, ovo je dobro…”hrvatski branitelji”, jadni mi kad mislimo da nas gnjide poput osmanovića i klarića mogu braniti…samo me zanima gdje i kada su to oni branili Hrvatsku???ljudsko smeće…

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. malena
  #4 malena 3 travnja, 2013, 18:59

  Da točno je da u Urihu radi kćer od Glasnovića, od Ptičara da rade rođaci i priajtelji kumovi neki kojima je mala mirovina pa su je zamrznuli i sad u Urihu rade kako savjetnici ravnatelja na plači od 10.000 kuna i imaju službeni auto mobitel i vozača.Da točno je da se radi za 3.000 kuna da točno je da su na položajima svi zdravi i svi rođaci a gdje su invalidi rade i jedva preživljavaju ali zato mirno spavaju…………

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. malena
  #5 malena 3 travnja, 2013, 18:54

  Halo zar stvarno neki misle da su radnici uništili tvornice, zar stvarno još neko misli da se može negdje zaposliti a da nema vezu, zar još netko u Hrvatskoj od šljakera vozi Pasata sa grijanim sjedalima kožnim volanom metalik bojom tamnim staklima………Ne ja još to nigdje nisam vidjela ni čula da radnik u Hep-u ,Zagrebačkim cestama Plimacru ili bilo kojoj drugoj firmi vozi takav auto da šljaker ima pristup dokumentaciji koja se čuva u sefu haloooooooo.Da nažalost sve je ovo istina žalosno ali ISTINITO.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. malena
  #6 malena 3 travnja, 2013, 18:48

  ————-

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. patriota
  #7 patriota 16 ožujka, 2013, 23:01

  Koliko ste novih radnih mjesta otvorili u posljednjih 13 godina?Odgovor je 0 za invalide

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. odgovor
  #8 odgovor 15 ožujka, 2013, 15:01

  a zašto vi mislite da je nekome cilj uništiti uriho???????

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. mala
  #9 mala 15 ožujka, 2013, 14:59

  A MOŽE I BRAT PO TETKI

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Gameboy
  #10 Gameboy 15 ožujka, 2013, 13:03

  A pa zna se kako se zapošljava u gradske ustanove.Stričevi,tetke.kumovi i ostalo po preporuci.
  A invalidi neka skapavaju od gladi na burzi.Gledao sam na burzi natječaj za posao u Urihu.Uopće ne traže da osoba koja se javlja na njihov natjećaj priloži dokumentaciju o invalidnosti.Ma njih ne zanimaju invalidi uopće.To se vidi

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. prigorac
  #11 prigorac 14 ožujka, 2013, 17:57

  Držajić je mojoj kćeri obečao posao jos 2003 godine ali nikada nije dobila posao.Prije dvije godine saam ga sterao u pičku materinu lažljivu što on i zaslužuje.Svinja debela misli samo na sebe i svoju dijecu a moja dijeca ne moraju

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Vesna
  #12 Vesna 14 ožujka, 2013, 15:52

  Ja sam 2008. bila na razgovoru kod neke odvratne babetine u pravnoj službi na razgovori koja mi je rekla da će mi se javiti za posao i nikada me nisu zvali………..fuj

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. željka
  #13 željka 14 ožujka, 2013, 15:20

  ja već 8 godina šaljem zamolbu za posao u uriho.po zanimanju sam krojačica.invalid sam i samohrana majka maloljetnog dijeteta.nikada me nisu pozvali na razgovor za posao.susjed koji radi u urihu u novom zagrebu mi govori da nikada necu dobiti posao u urihu ako nemam jaku vezu.nemam vezu za posao u urihu

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. ivan zapresic 2
  #14 ivan zapresic 2 14 ožujka, 2013, 12:54

  marko vidi se da si dobra osoba ali sta ti imas sa ovim lopinama ovdje

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. marko blazevic
  #15 marko blazevic 14 ožujka, 2013, 12:13

  I to je tocno sto ste napisali!Nekima je njihovo prokletstvo doslo na naplatu.Onaj koji baca invalide i hrvatske branitelje na ulicu i oduzima im jedino dostojanstvo koje se danas cijeni,a to je radno mjesto ne moze ocekivati beskonacnu milost onoga na koga se vi sada pozivate!Ne mogu se oteti dojmu da sve ovo sto se dogada u urihu zelite personalizirati na dvije ili tri osobe koje bi eto sada trebali biti krivi za postupke nekoga treceg.Taj film samnom u ulozi nebute gledali!Osobno smatram da da je vecini Urihovaca savijest cista ko i meni.

  Odgovorite na ovaj komentar
 16. odgovor
  #16 odgovor 14 ožujka, 2013, 11:49

  marko blažević

  nisu vas učili da ako ste zločest čovjek- kako želite drugima to vam se vrati,
  ne samo vama nego se nažalost vraća cijelom vašem pokoljenju.
  PUSTITE JADNE URIHOVCE – I OVAKO IM JE TEŠKO BEZ VAS!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 17. marko blazevic
  #17 marko blazevic 14 ožujka, 2013, 11:43

  Sto se tice mog predhodnog komentara pod naslovom”sest cula socijalizma u Urihu,to je najobicnija parodija na Drzajicevu POLITIKU KVALITETE koju je vijesao po Drzicevoj.Na to se nitko nebi trebao ljutiti.Internet je mjesto za ramijenu komunikacije i zabavu,a ne vrijedanje!Ako toga niste svijesni onda ste zalutali ovdje.

  Odgovorite na ovaj komentar
 18. marko blazevic
  #18 marko blazevic 14 ožujka, 2013, 11:39

  Volio bi da svoje komentare potkrijepite nekim konkretnim primjerom,ovako ispada da ste u raskoraku sa dogadanjima,da ne kazem zdravom pamecu!
  Recite mi molim vas tko je to ostao bez posla u Urihu odkada se pocela otvarati afera Uriho,tko?NITKO osim Klarica koji se usudio progovoriti o mogucim nezakonitim radnjama.Iskustvo mi govori da je mjesto gospodina Klarica sigurno vec popunjeno,ako nije bit ce uskoro.Svi znamo da nitko nije upro prstom u Drzajica i rekao,e on je lopov.Ukazano je na moguce nezakonito poslovanje u Urihu,a nadlezna tijela neka sve tvrdnje istraze.Pa necu valjda ja ili Klaric Vlatko istrazivati eventualne nepravilnosti u Urihovom poslovanju.Mislim da imam pametnijeg posla.

  Odgovorite na ovaj komentar
 19. odgovor
  #19 odgovor 14 ožujka, 2013, 11:07

  marko blažević
  samo tjerajte urihove ljude na burzu.
  molite boga da nema boga.
  sram vas bilo- i vas i slične –

  Odgovorite na ovaj komentar
 20. marko blazevic
  #20 marko blazevic 14 ožujka, 2013, 11:02

  Otvarale su se mnogobrojne afere Hac,Morh,Hrvatske sume,Ina-Mol pa nitko nije zavrsio na burzi osim onih za koje je pravosude dokazalo da nisu postivali zakone RH,a ti su tamo gdje im je zakon RH omogucio da trebaju biti,tako da tu demagogiju ne mozete vise prodavati ni na brdovitom balkanu.Da netko zeli unistiti Uriho.DA BAS

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code